Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-03-28@15:25:39 GMT

سیره اقتصادی امام علی(ع)؛ حلال مشکلات معیشتی

تاریخ انتشار: ۸ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۸۱۳۸۸۷

سیره اقتصادی امام علی(ع)؛ حلال مشکلات معیشتی

به گزارش ایکنا از لرستان، آیت‌الله سیداحمد میرعمادی، نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه خرم‎آباد امروز چهارشنبه، هشتم اسفند در مراسم افتتتاحیه دهمین همایش بین‌المللی «سیره علوی» که با رویکرد «امام علی(ع)، اقتصاد و جامعه» به میزبانی دانشگاه لرستان برگزار شد، گفت: همایش سیره علوی هر سال مطابق با منویات مقام معظم رهبری و با توجه به نام‌گذاری شعار سال برگزار می‏‌شود که امسال باتوجه به نام‌گذاری شعار سال به‌نام «حمایت از کالای ایرانی» و ضرورت مباحث اقتصادی، دهمین همایش بین‌المللی سیره علوی با رویکرد «اقتصاد و جامعه» در سیره علوی شکل گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با طرح این سؤال که چرا باید از امام علی سخن بگوییم؟ افزود: امام علی(ع) از نظر معرفت و شناخت خدای متعال در اوج معرفت قرار دارد و کسی مانند امام علی(ع) خدا را نشناخته است به‌طوری‌که این جمله امام علی(ع) «من به هیچ چیزی نظر نکردم مگر این‌که قبل از آن خدا را دیدم» بسیاری از دانشمندان را از قلم‌فرسایی در رابطه با این جمله علوی عاجز کرده که این نشان از معرفت بالای امام علی(ع) نسبت به خداست.
آیت‌الله میرعمادی با بیان این‌که امام علی(ع) در جنگ و جهاد شجاع‌ترین مردم است و در جود، کرم، بخشش، ایثار و انفاق به آن مرتبه رسید که نه تنها آیات بلکه سوره‌های متعددی در قرآن در شان وی نازل شده است، ادامه داد: امام علی(ع) در علم و دانش به مرتبه‌ای رسید که کسی در روزی زمین به آن جایگاه و مرتبه نرسیده است کمااینکه در حکومت و سیاست نیز عادل‌ترین مردم و صادق‌ترین اشخاص بوده است.
این مفسر نهج‌البلاغه با بیان این‌که عدالت و صداقت در حکومت مهم است و امام علی(ع) در این زمینه نظیری ندارد، اضافه کرد: امام علی(ع) در مردم‌داری نمونه بود او شبانه‌روز برای مردم تلاش می‌کرد.
وی با بیان این‌که یکی‌از فضیلت‌های امام علی(ع) سخنان به‌جا مانده حضرت است که نظیر آن‌را در خطبه‌ها و نامه‌ها و کلمات قصار نهج‌البلاغه می‎بینیم، اظهارکرد: در غررالحکم یازده هزار حدیث از امام علی(ع) جمع‌آوری شده است و در صحیفه علویه نیز 182 دعا از امام علی(ع) نقل شده است این درحالی‌است که اگر از امام علی(ع) تنها دعای کمیل برجا می‎ماند همین یک دعا برای معرفی شخصیت او کافی بود.
این مفسر قرآن و نهج‌البلاغه در ادامه به جملاتی از شخصیت‌های بزرگ جهان درباره بُعد علمی امام علی(ع) اشاره کرد و گفت: امام علی(ع) در حدیثی فرموده است که «انسان به هلاکت نمی‌رسد اگر شخصیت خود را بشناسد» این در حالی‎است که امروز شناخت هویت در ابعاد مختلف هویت فردی، اجتماعی و ملی بسیار مهم است.

برای اصلاح امور اقتصدی نیازمند به بیگانگان نیسیتم

وی با یادآوری این‌که امام علی(ع) خودش حکومت تشکیل داد و حکومت‌داری کرد پس معلوم است راجع‌به سیاست، مردم‌داری، معیشت و اقتصاد حرف و سخن دارد، افزود: ما برای اصلاح امور اقتصدی نیازمند به بیگانگان نیسیتم و چشم طمع به بیگانگان نداریم ما شخصیتی الگو اسوه و الگوی بی‌نظیری مثل امام علی(ع) داریم که کارگزاران و شاگردان اقتصادی‌اش هر کدام صاحب ایده اقتصادی برای معیشت مردم هستند.
نماینده ولی‌فقیه در لرستان با بیان این‌که ما حلال مشکلات اقتصادی جامعه را در سیره اقتصادی امام علی(ع) می‌دانیم، گفت: چگونگی برنامه‌ریزی اقتصادی، چگونگی درآمد و مصرف چگونگی سرمایه و تولید مباحث مهمی است و اقتصادی که امام علی(ع) به‌دنبالش بود استقلال اقتصادی بود یعنی استقلالی که به‌وسیله خود مردم تامین و تولید می‌شد.
بیانیه گام دوم انقلاب برگرفته از سیره علوی است
وی با بیان این‌که ما اسوه‌ها و الگوهایی داریم که اگر به آن‌ها نظر کنیم سعادت دنیا و آخرت‌مان تامین است و می‎طلبد در حل مشکلات اقتصادی و معیشتی از اسوه‌ها و الگوهای اقتصادی الگو بگیریم، اظهارکرد: بیانیه رهبر معظم انقلاب تحت عنوان « گام دوم انقلاب اسلامی» که 40 سال آینده این کشور را ترسیم می‌کند برگرفته از سیره امام علی(ع) است.
آیت‌الله میرعمادی علت دلنشین بودن کلام علوی را مطابق بودن این سخنان با فطرت انسان دانست و افزود: علت دلنشین بودن سخنان رهبر معظم انقلاب این است که سخنان کعظم‌له برگرفته از سیره علوی، نبوی و فاطمی است.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۱۳۸۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: