Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-03-29@10:30:23 GMT

میوه یا آبمیوه؛ کدام مفیدتر است؟

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۳۶۶۹۰

میوه یا آبمیوه؛ کدام مفیدتر است؟

به گزارش ایسکانیوز، حتما می دانید که مصرف آبمیوه بسیار راحت تر و سریع تر از میوه است و این مورد برای اشخاصی که علاقه چندانی به خوردن میوه ندارند از اهمیت زیادی برخوردار است.

این موارد را به شرکت هایی ربط دهید که از عصاره میوه برای تولید محصولات خود استفاده می کنند و با تبلیغات فراوان سعی در این دارند که مصرف آبمیوه ها را بسیار بهتر از میوه جلوه دهند و حتی آن را به عنوان یک سم زدایی قوی برای بدن انسان تبلیغ می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همگی ما می دانیم هدف از این تبلیغات بی شمار تنها کسب درآمد و سود است طبق آمارها درآمد ناشی از مصرف عصاره آبمیوه در بازار جهانی به چیزی حدود 154 میلیارد دلار در سال 2016 رسیده و این نکته نشان می دهد که مصرف آبمیوه در بازار جهانی بسیار زیاد است.

اما آیا واقعا مصرف آبمیوه همان خاصیت مصرف میوه را دارد و می تواند مواد مغذی را که از یک میوه طبیعی انتظار داریم در آبمیوه جست و جو کنیم؟ این ها سوالاتی است که باید به آن پاسخ داده شود و بد نیست شما هم از این موضوع اطلاع داشته باشید.

تفاوت میوه با آبمیوه؟

بسیاری از مردم می پندارند که مواد خوراکی حاوی فروکتوز هیچ اثر خاصی بر روی سلامتی بدن انسان ندارد چون این ماده خوراکی هیچ گونه قند و یا کالری را به بدن انسان وارد نمی کند برای اطلاع به شما می گویم که فروکتوز یک قند طبیعی است که در میوه ها و آبمیوه ها موجود است. زمانی که میوه را مصرف می کنیم مدتی طول می کشد که بدن انسان یک میوه طبیعی را هضم کند و این بدان معناست که بعد از خوردن میوه بلافاصله قند آن وارد جریان خون نمی شود. اما قضیه مصرف آبمیوه با خوردن میوه کمی با همدیگر تفاوت دارد.

نظر کارشناسان

براساس یافته های یک کارشناس ارشد تغذیه در موسسه خیریه دیابت در انگلستان این قضیه مطرح شده است که آبمیوه دارای کم ترین فیبر است به همین علت فروکتوزی که در یک آبمیوه وجود دارد کاملا متفاوت تر از میوه است و به عنوان قند آزاد می شناسیم. این همان قندی است که در مواد خوراکی شیرین همانند شکر وجود دارد و مصرف زیاد آن باعث بروز بیماری های دیابتی و اضافه وزن می شود. سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده که هر فرد بزرگسال به طور میانگین بایستی در طول روز حداکثر 30 گرم شکر مصرف کند و این میزان شکر در 150 میلی لیتر از آبمیوه وجود دارد در حالی که بسیاری از افراد بیش تر از این مقدار آبمیوه مصرف می کنند و این می تواند برای سلامتی بدن انسان مضر باشد.

اثرات مصرف بی رویه آبمیوه

یک آبمیوه به نسبت میوه از فیبر بسیار کم تری برخوردار است به همین دلیل قند را بسیار سریعتر از آنچه که انتظار داریم وارد خون می کند به همین دلیل در صورت مصرف زیاد آبمیوه بروز بیماری های قندی و دیابتی دور از دسترس نیست و این موضوع کاملا اشتباه است که مصرف آبمیوه را به جای میوه قرار می دهند و آن را به عنوان یکی از نوشیدنی های رژیمی معرفی می کنند. زمانی که آبمیوه مورد مصرف قرار می گیرد به دلیل وارد شدن قند به جریان خون غده پانکراس برای به تعادل کشاندن این میزان قند، انسولین تولید می کند پس از مدت زمانی، موقعی که مصرف آبمیوه به یک عادت همیشگی تبدیل شود، ترشح انسولین در بدن ناهماهنگ می شود و همین مورد کافی است تا خطر ابتلا به دیابت نوع 2 افزایش پیدا کند.

جامد یا مایع بودن؟

اما یکی دیگر از مواردی که مصرف میوه بر آبمیوه ارجحیت دارد به جامد و مایع بودن ماده خوراکی وابسته است. در سال 2013 پژوهشگران اطلاعاتی جامع و کامل از تفاوت این دو ماده خوراکی را ارائه کردند به طوری که آبمیوه به دلیل مایع بودن مسیر معده تا روده را بسیار سریع تر طی می کند و همین عامل باعث ایجاد تغییرات بسیار سریع در سطح گلوکز و انسولین بدن می شود این در حالی است که در میوه به دلیل جامد بودن این قضیه مطرح نیست و به همین دلیل زمانی که محتویات یک میوه و آبمیوه کاملا شبیه به همدیگر باشد نیز صادق است.

اثرات فیبر موجود در مواد غذایی

مواد غذایی پر فیبر خطر ابتلا به انواع بیماری های دیابتی، فشار و قند خون و هم چنین سکته های قلبی را کاهش می دهند این در حالی است که یک آبمیوه از داشتن فیبرهای با ارزش محروم است و همین مورد کافی است که نشان دهد مصرف میوه بهتر است یا آبمیوه؟ به هر حال مصرف آبمیوه زیاد در طول روز به دلیل کالری زیادی که در بدن تولید می کند باعث بروز بیماری دیابت نوع 2 می شود اما به صورت طبیعی برخی از افراد علاقه زیادی به مصرف آبمیوه به جای میوه دارند برای این افراد همان مصرف 150 میلی لیتر آبمیوه در روز را توصیه می کنیم و اگر روزانه این مصرف بیشتر شود سلامتی بدن تهدید می شود.

سم زدایی

یک پدیده که تازگی در ارتباط با مصرف آبمیوه مطرح کرده اند این موارد است که این ماده خوراکی می تواند عامل سم زدایی در بدن شود. فکر کردن به چنین موضوعی اشتباه است و این کار شرکت هایی است که در این زمینه فعالیت می کنند و می خواهند مشتریان بیشتری را برای محصولات خود پیدا کنند. در طول روز مواد غذایی را مصرف می کنیم که ممکن است سموم ناشی از استعمال دخانیات و یا مواد مخدر را از بدن جدا کنند و این قضیه هیچ ربطی به مصرف آبمیوه ندارد و بهتر است بیشتر در این رابطه تامل شود.

سخن آخر

با همه اینها بهتر است ویتامین هایی را که در طول روز به آن نیاز داریم از طریق مصرف میوه به دست بیاوریم. البته باید گفت که مصرف آبمیوه نیز همانطور که در بالا گفته شد اگر به میزان مناسب 150 میلی لیتر روزانه باشد خطری ندارد. توجه داشته باشید که اگر شما به جای خریداری آبمیوه از شرکت های تولید کننده آبمیوه، آنرا در منزل خود و به صورت کاملا طبیعی توسط دستگاه آبمیوه گیری تهیه کنید بسیار مفیدتر خواهد بود. زیرا به دلیل عدم وجود مواد نگه دارنده مواد مغذی خود میوه در آن حفظ می شود.

مجله اینترنتی نیستلن

انتهای پیام/

20 / 20 میوه آبمیوه مصرف آبمیوه تفاوت میوه با آبمیوه نظر کارشناسان مصرف بی رویه آبمیوه عوارض مصرف بی رویه آبمیوه

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۳۶۶۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: