Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-03-28@20:17:14 GMT

برند سازی زعفران فاروج؛ راهکاری برای توسعه شهرستان

تاریخ انتشار: ۳ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۲۳۸۴۹۷۲۵

برند سازی زعفران فاروج؛ راهکاری برای توسعه شهرستان

شهرستان فاروج از گذشته درزمینه‌های مختلف کشاورزی مطرح بوده است و هیچ مسافری نیست که از شهر بگذرد و آجیل، سوغات سنتی فاروج را نخرد، اما در سال‌های اخیر با افزایش سطح زیر کشت زعفران این محصول نیز به‌عنوان سوغاتی درجه‌یک و باکیفیت خود را معرفی کرده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از فاروج من؛با کاهش نزولات آسمانی و خشک‌سالی‌هایی که در سال‌های اخیر متوجه منطقه شده و کاهش سطح آب‌های زیرزمینی کشاورزان به‌تدریج به دنبال محصولی جایگزین در منطقه بوده‌اند که نیاز به آب زیادی نداشته باشد، ازاین‌رو به کشت زعفران که محصولی است بسیار کم آب و با درآمد مناسب روی آورده و در سال‌های اخیر به سطح زیر کشت این محصول افزوده‌اند تا جایی که امروز فاروج با داشتن 1950 هکتار سطح زیر کشت زعفران به‌عنوان قطب تولید این محصول در منطقه معرفی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما به دلیل نوپایی و نبود امکانات لازم در سال‌های اخیر اصل سود و ایجاد اشتغال این محصول به خارج شهرستان منتقل‌شده و مانند بسیاری از محصولات کشاورزی دیگر که روزگار خوشی نداشته است، همواره این واسطه‌ها و دلالان بوده‌اند که با برپا کردن غرفه‌های موقتی خرید زعفران این طلای سرخ را از کشاورزان باقیمت پایین خریداری کرده و برای فرآوری به شهرستان‌های دیگر می‌برند که مقصد بسیاری از آن‌ها نیز مشهد است.

پیر حسین حاجی پور 16 سال است که به کشاورزی مشغول بوده عنوان داشت: سه سال است که زعفران می‌کارم و از درآمد آن بسیار راضی هستم، اگر تعاونی تشکیل شود یا چاره‌ای اندیشیده شود که محصول ما در همین فاروج خشک و بسته‌بندی شود بسیار عالی است.

وی در ادامه افزود: مهم‌ترین مشکلی که ما با آن روبرو هستیم نبود نیروی کار برای جمع‌آوری این محصول است، در این فصل کارگر به‌اندازه کافی برای برداشت محصول وجود ندارد و اگر دستگاه‌هایی برای مکانیزه شدن این فرآیند ساخته شود می‌تواند این مشکل را حل کند

محمد مطیع با اشاره به نوسان در قیمت زعفران گفت: چندین سال است که زعفران کشت می‌کنیم ولی نوسان قیمت در زعفران بسیار بالاست، این محصول همواره با میل تجار قیمتش بالا و پایین می‌شود و ما نیز هیچ چاره‌ای جز فروش محصول به قیمت آن‌ها را نداریم.

 نبود شرکت‌های فراوری و بسته‌بندی در شهرستان، علت خروج این طلای سرخ از فاروج است

مهم‌ترین علت خروج زعفران تولیدی در شهرستان را می‌تواند نبود شرکت‌های فرآوری و بسته‌بندی در شهرستان طی سال‌های اخیر دانست. با خروج این حجم از زعفران عملاً یک فرصت شغلی عظیم نیز از شهرستان خارج می‌شد ولی خوشبختانه با ورود سرمایه گزاران به این عرصه در شهرستان این روند در حال بهبودی است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فاروج در گفتگو با خبرنگار فاروج من گفت: با توجه به اینکه طی سال‌های اخیر شرایطی در شهرستان وجود داشته که بیشتر این تولیدات به‌صورت خام فروخته می‌شد، سعی ما بر این بوده که بتوانیم گل تولیدشده را در شهرستان فرآوری کنیم و خوشبختانه تابه‌حال 5 واحد صدور مجوز فرآوری زعفران داشته‌ایم که برای سه واحد پروانه تولید صادرشده و در این حوزه مشعل به فعالیت هستند

احمد کنعانی در ادامه افزود: این واحدها مجموعاً نزدیک به 2.5 تن سرگل زعفران را فرآوری می‌کنند، یکی از این واحدها نیز در بحث صادرات این محصول فعالیت کرده و تولیدات زعفران شهرستان را به سوئیس صادر می‌کند، این شرکت در حال رایزنی است تا صادرات این محصول به دیگر کشورهای اروپایی نیز انجام پذیرد.

برگزاری جشنواره زعفران؛ گامی برای برند سازی این محصول

شهرستان فاروج از گذشته برای آجیل و خشکبار برند بوده و پایتخت این محصول در ایران به‌حساب می‌آید، امروز نیز با میزان تولیداتی که در این محصول وجود دارد این ظرفیت وجود دارد که با تبدیل‌شدن زعفران فاروج به یک برند ملی و حتی جهانی زمینه‌های توسعه شهرستان بیش‌ازپیش فراهم شود که این کار مستلزم جذب سرمایه گزاران و تأسیس شرکت‌های مختلف فرآوری، بسته‌بندی و صادرات زعفران در داخل شهرستان فاروج است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فاروج با اشاره به برگزاری جشنواره زعفران در شهرستان فاروج گفت: شناساندن فاروج به‌عنوان قطب تولید زعفران و معرفی آن به‌عنوان سوغات شهرستان هدف اصلی اولین جشنواره زعفران فاروج است، همچنین ارتقا سطح کمی و کیفی محصول تولیدی و ساماندهی بازار خریدوفروش گل زعفران را نیز در این جشنواره دنبال می‌کنیم.

وی در ادامه افزود: همزمان با جشنواره بازارچه عرضه زعفران نیز با ده غرفه کار خود را آغاز خواهد کرد که گامی برای ساماندهی بازار خریدوفروش گل زعفران در شهرستان است، گل زعفران چون زود فاسد شده از بین می‌رود باید در سریع‌ترین زمان ممکن فرآوری شده یا توسط کشاورزان به فروش برسد و نمی‌توان مانع از حضور تاجران شهرستان‌های دیگر شد، اما با احداث بازارچه زعفران در شهرستان به دنبال رسیدن به یک قیمت واحد برای این محصول در شهرستان هستیم.

فاروج قطب تولید زعفران استان است

احمد کنعانی بابیان اینکه اکنون فاروج 75 درصد از زعفران تولیدشده در استان را تامین می‌کند گفت: شهرستان فاروج دارای 1950 هکتار سطح زیر کشت زعفران است که در هر هکتار نزدیک به 7 کیلوگرم سرگل و 560 کیلوگرم گل برداشت می‌شود. پیش‌بینی می‌کنیم که امسال در کل شهرستان 896 تن گل و 11200 کیلوگرم سرگل زعفران برداشت شود.

وی در ادامه افزود: باوجوداین حجم از تولیدات یقیناً ما قطب تولید زعفران استان هستیم و باید توجه بیشتری به این موضوع داشته باشیم تا در راستای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی، ایجاد اشتغال مناسبی در شهرستان داشته باشیم.

ناصر خسروی گفت: من ساکن تهران هستم و برای زیارت به مشهد می‌روم، هرساله که از فاروج می‌گیریم محال است که از بازار آجیل آن خرید نکنم، پارسال هم به‌حسب اتفاق از زعفران تولیدشده در فاروج مطلع شدم و خریداری کردم و از کیفیت آن راضی هستم.

وی در ادامه افزود: امسال هم عمدی در این فصل سفر کردم تا در فصل برداشت این محصول در فاروج باشم و زعفران تازه را خریداری کنم، مطمئن هستم که اگر دیگران هم از این محصول شهرستان با خیر شوند عده زیادی مایل به خرید آن از خود شهرستان هستند زیرا در این صورت از سلامت جنس خریداری‌شده خود مطمئن می‌شوند.

آیا زعفران را هم به‌مانند آجیل به فاروج می‌شناسند؟

ظرفیتی که در زعفران در شهرستان فاروج ایجاد کرده موقعیت مناسبی برای تولید و اشتغال را فراهم کرده است که با توجه مسئولین و سرمایه گزاری بخش‌های خصوصی می‌تواند فاروج را علاوه بر پایتخت آجیل کشور به یک صادرکننده نیز تبدیل کند، یقیناً با سرمایه گزاری مناسب در این بخش شاهد تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی و توسعه همه‌جانبه شهرستان خواهیم بود. حال باید این سؤال را داشته باشیم که آیا در سال‌های آینده زعفران را نیز همچون آجیل به شهر فاروج می‌شناسند؟

 

پایان خبر./77

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۴۹۷۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: