Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-26@12:50:25 GMT

خوب و بد گران شدن عوارض خروج از کشور

تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۲۳۸۵۵۹۵۸

خوب و بد گران شدن عوارض خروج از کشور

افزایش عوارض خروج از کشور در لایحه بودجه 97 در چند روز واکنش های بسیاری در میان مردم و مسئولان تورهای مسافرتی داشته است.در لایحه بودجه سال 97 که دو روز پیش به مجلس ارائه شد دولت برای تقویت صنعت گردشگری عوارض خروج از کشور را برای سفر اول 50 درصد و برای سفرهای بعدی تا 100 درصد افزایش داده است. سارا محقق

ایران آنلاین / به گزارش «خبرنگار ایران آنلاین» براین اساس در صورت تصویب این بند از بودجه در مجلس، هر کس که قصد خروج از کشور را داشته باشد باید برای سفر نخست ۲۲۰ هزار تومان عوارض خروج پرداخت کند، این مبلغ برای سفر دوم با ۵۰ درصد افزایش ،۳۳۰ هزار تومان و برای سفرهای سوم و بیشتر با ۱۰۰ درصد افزایش، به ۴۴۰ هزار تومان می‌رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

براین اساس پیش بینی دولت از درآمدهای حاصل از عوارض خروج مسافران از مرزهای کشور حدود 1170 میلیارد تومان می شود.

هر چند این موضوع در چند روز گذشته مورد انتقاد قرار گرفته است اما دولتی های می گویند این مبلغ برای مسافرانی که عمدتا مسافران سیاحتی هم هستند مبلغ ناچیزی است ودوم اینکه هدف دولت از افزایش این مبلغ توسعه زیرساخت ها و تاسیسات گردشگری و حمایت از بخش میراث فرهنگی و صنایع دستی است.

اختصاص ۱۶۰میلیارد تومان اعتبارات عوارض به بخش گردشگری 
توسعه صنعت گردشگری در ایران نه تنها می تواند میزان ارز آوری برای کشور را تقویت کند که به عنوان یکی از بازوهای تقویت اقتصادی نیز به شمار رود اما متاسفانه با وجود اینکه ایران یکی از ارزان ترین مقصدهای سفر و گردشگری به شمار می رود اما این بخش تاکنون آنطور که باید در جذب گردشگر موفق نبوده است بنابراین قرار است که دولت برای تقویت آن، حدود ۱۶۰میلیارد تومان اعتبارات عوارض به بخش گردشگری اختصاص دهد. ضمن اینکه دولت پیش از این نیز برای تقویت بخش گردشگری کشور اقدام به حذف ارز مسافرتی کرده بود.
افزایش عوارض خروج از کشور در حالی در چند روز گذشته با واکنش های منفی رو به رو شده است که اخذ این عوارض در کشورهای دیگر نیز مرسوم است و حتی در بسیاری از کشورها نیز مبلغ این عوارض به 60 دلار یا 125 دلاری نیز می رسد. همچنین اخذ عوارض در ترکیه که سالانه مقصد شمار زیادی از ایرانیان به شمار می رود نیز حدود 4 تا 7 دلار است.
در همین حال روز گذشته محمدباقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه، اخذ این عوارض را برای افزایش مشارکت مسافران خارجی در توسعه کشور ذکر کرد و اظهارداشت: عمده سفرهایی که انجام می شود سیاحتی و در برخی موارد زیارتی است؛ بنابراین افراد توانایی پرداخت آن را دارند.
وی ادامه داد: درست است که عوارض خروج از کشور سه برابر شده اما مهم این است که درآمد حاصل از این بخش به صنعت گردشگری اختصاص یافته و سهم آن در بودجه پیشنهادی امسال به چهار برابر افزایش یافته است؛ بنابراین این افزایش عوارض موجب افزایش میزان مشارکت مسافران خارجی در توسعه کشور خواهد بود.

تورهای ورودی گردشگری در اولویت حمایت
همچنین علی اصغر مونسان ـ رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری- نیز با حمایت از این بند بودجه گفته که برای سال ۹۷، حدود ۱۶۰میلیارد تومان اعتبارات عوارض به این سازمان تعلق خواهد گرفت که بخشی از درآمد حاصل از آن صرف حمایت‌ از تورهای ورودی خواهد شد.
وی ادامه داد: در گذشته 10 هزار تومان از عوارض خروج از کشور برای هر مسافر به این سازمان تعلق می گرفت که در صورت تصویب لایحه بودجه، این سهم به 40 هزار تومان افزایش خواهد یافت بنابراین از این محل 160 میلیارد تومان اعتبارات جدید در اختیار سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قرار می گیرد که برای حمایت تور اپراتورهایی هزینه خواهد شد که به ورود گردشگر خارجی کمک می کنند.
با وجود تاکید و حمایت دولتی ها از این بند بودجه ، اما عده ای نیز افزایش سه برابری عوارض خروج از کشور را تنبیه و جریمه مردمی ذکر کرده اند که قصد سفر به خارج از کشور را دارند. برخی نیز با هشدار به افزایش مبلغ عوارض این اقدام را کاهش ورودی تورها و کاهش سفر ایرانی ها ذکر کرده اند.

تک نرخی کردن ارز بهتر است یا افزایش عوارض خروج
این عده معتقدند که دولت با انتخاب این مبلغ به عنوان عوارض خروج از کشور در صدر کشورهایی که این سیاست را اجرا می کنند قرار می گیرد و باید به جای افزایش عوارض خروج از کشور که باید به سمت تک نرخی کردن ارز برود.
ابراهیم پورفرج، رییس جامعه تورگردانان ایران در این باره با مخالفت با این بخش از لایحه پیشنهادی گفت: نمی‌دانم هدف از افزایش سه برابری و تصاعدیِ عوارض خروج از کشور چه بوده، اما باید توجه کرد که بحث گردشگری، تعامل فرهنگ‌هاست، یعنی آمد و شد؛ ولی با تصمیمی که برای عوارض خروج گرفته‌اند، یعنی قرار است این تعامل به هم زده شود.
وی با تاکید بر این که اگر می‌خواهند در این رفت‌وآمد توازن ایجاد کنند، باید انگیزه گردشگری را بالا ببرند، اظهار داشت: همچنین باید قوانین سفر را تسهیل کنند، زیرساخت‌ها را توسعه دهند، چرا می‌خواهند با مردم آن را جبران کنند؟ 
رییس هیات مدیره جامعه تورگردانان افزود: ما نمی‌توانیم مردم را از سفر رفتن منع کنیم، یا آنهایی که مسافرِ خارج هستند را جریمه و تنبیه کنیم، معنای افزایشی که در عوارض خروج از کشور اتفاق افتاده، همین می شود.
حا باید منتظر ماند و و دید با وجود انتقادها به اجرای این بخش از لایحه بودجه آیا مجلس مجوز اجرای این افزایش قیمت را به دولت می دهد یا نه؟

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۵۵۹۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: