Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-19@07:59:43 GMT

بازپروری و کارآفرینی؛هدف کمپ ترک اعتیاد شهرستان بن

تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۲۳۸۸۵۱۵۶

بازپروری و کارآفرینی؛هدف کمپ ترک اعتیاد شهرستان بن

بیماری اعتیاد یک بیماری روحی و روانی و فکری است وبزرگترین کمکی که ما در اینجا به فرد بیمار می کنیم این است که از لحاظ فکری و روحانی این آگاهی را به آن ها می دهیم که در مقابله با مصرف دوباره ی مواد از لحاظ فکر توانایی مقابله را پیدا کنند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محمدرضا اکبری مسئول کمپ ترک اعتیاد امید سبز بن در گفت و گو با خبرنگار زنگ خبر گفت : مهمترین علل گرایش و بازگشت افراد به اعتیاد ،نداشتن مهارت‌های کافی برای زندگی بیان کرد و افزود: نا ‌آگاهی در ازدواج از جمله عواملی است که بسیاری از افراد مراجعه کننده به کمپ عنوان کرده‌‍ اند؛ در واقع فردی که مهارت زندگی را آموزش نبیند به زودی در مقابل مشکلات زندگی شکست خورده و چه بسا که خود را تسلیم اعتیاد می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی احساس خود نسبت به این کارش را خوب توصیف کرد و ادامه داد: در اولیل کار با سختی‌های زیادی همراه بودم اما به خاطره درد هایی که خودم و خانواده ام کشیدند ، شروع کردم به ترک مواد مخدر و می‌دانستم که خیلی سخت است ولی با عزم جدی شروع کردم.



اکبری ادامه داد: من خودم 4سال به دنبال کسب آگاهی در رابطه با بیماری اعتیاد و درمان بیماری اعتیاد بودم، که چگونه می توانم پاک بمانم و به جامعه برگردم و زندگی کنم،در دوره های مختلفی شرکت کردم و اصول هایی را ادامه دادم ، یکسری درس ها،کارها برای قطع مصرف خودم و آگاه شدن نسبت به بیماری اعتیاد آغاز کردم.

اکبری افزود : یک روز من به این تصمیم و نتیجه رسیدم که می توانم به یک هم دردهای مثل خودم کمک کنم و به این باور رسیدم که کمک یک کسی که خود درگیر این بیماری بوده است بهتر می تواند به یک معتادکمک کند و بسیار اثر بخش تر خواهد بود .

مسئول کمپ ترک اعتیاد گفت : روزی که من بعد از 15سال به شهر بن،شهر خودم آمدم ، قصد و نیت ام این بود که خسارت هایی را که بخاطر مصرف مواد مخدر به خود وخانواده ام وارد کردم را جبران کنم و خدمت کنم و شاید گوشه ای از ناراحتی های ایجاد شده برای پدر و مادرم را جبران کنم؛ پس با طی دوره های لازم، فضا را برای کمک به هم درد های خود برای قطع مصرف مواد مخدر مناسب دیدیم و با همکاری مسئولین شهرستانی احداث خانه ی بهبودی و کمپ ترک اعتیاد در شهرستان بن را شروع کردیم .


اکبری بیان کرد : در ابتدای امر در زمان راه اندازی این کمپ که به کمک چند تن از دوستان بود ما کار را شروع کردیم ام متاسفانه برای مردم ما در رابطه با این موضوع و کمپ ترک اعتیاد فرهنگ سازی نشده بود و مردم بر این باور بودند که کمپ محل اجتماع افراد معتاد و ناباب و نامناسب است وافراد معتاد را به عنوان بیمار قبول نداشتند،اما با گذشت زمان و تحمل سختی ها و ناراحتی ها و کشیدن سختی ها در ابتدای راه و به مرور زمان کم کم این موضوع برای مردم قابل درک و فهم شد که این مکان می تواند کمک کننده برای جامعه و کسانیکه درگیر این بیماری هستند، باشد.

وی افزود : پس از مدتی و به مرور زمان با اجرای کلاس هایی برای این بیماران در کمپ و در راستای آگاه سازی آن ها که این بیماری چه خسارت های جبران ناپذیری را برای آن ها و خانواده های آن ها دارد و با شرکت کردن افراد از سایر شهرهای و شهرستان های استان و همراهی دوستان برای اشاعه ی فرهنگ ترک اعتیاد و ایجاد آگاهی در سطح شهر برای مردم در رابطه با این موضوع توانستیم گام های خوبی را در این امر برداریم.

وی با بیان اینکه امروز با لطف و عنایت های خداوند ما توانسته ایم کار را پیش ببریم گفت : بخاطر کلاس های آگاه سازی و وجود محیط مناسب از سراسر استان مراجعه کننده هایی را داریم که به این کمپ مراجعه کرده و پس از بهبود یافتن این افراد و پاک ماندن آن ها از اعتیاد خود این یک تبلیغ و عاملی برای پیشرفت کار ما شده است.

اکبری در مورد تلخی و شیرینی کار خود این چنین گفت: شیرینی کار جایی است که افرادی که روز اول بیمار، با حال بد و چهره‌ای برافروخته وارد کمپ شده‌اند در نهایت پس از درمان با حال خوب از اینجا بیرون می‌روند و اینکه آنان تجربیات ما را به کار می‌گیرند و زندگی مجدد خود را آغاز می کنند در ما انرژی مثبت ایجاد می‌کند.

وی خاطر نشان کرد: روال کار کمپ بدین صورت است که با ورود بیمار به کمپ توسط دکتر ویزیت شده و سلامتی آنها سنجیده می شود و با عشق و محبت و دوستی شروع می کنیم و در نهایت در صورت تاییدیه از پزشک با تشکیل پرونده طی یک دوره 28 تا30 روزه درمان بیمار آغاز می‌شود.

وی ادامه داد: معتادانی که به کمپ مراجعه می‌کنند تا 7 روز در اتاق فیزیک می‌مانند، خانواده‌ها در این مدت هیچ تماسی با فرد نخواهند داشت و تنها می توانند از طریق تماس تلفنی از مسئولان کمپ جویای احوال باشند، مصرف دارو وقرص و آوردن موادغذای از بیرون ممنوع است و حتی برای خوردن غذا هم برای آنها ،غذا آماده و برده می شود و در تمامی کار ها به او کمک می شود و در طول مدت این یک هفته هم درد های ما به مرور زمان از درد های فیزیکی بیرون می آیند و پس از گرفتن دوش و درآوردن لباس فیزیک وارد گروه می شوند.

وی ضمن اشاره به برنامه های کمپ گفت : برنامه های فرهنگی و برپایی نماز جماعت و ارائه کتاب ها در تمامی عرصه ای مختلف را در برنامه داریم ،ما روزانه آگاه سازی های خودمان را داریم و برنامه های ما بطور منظم در هر روز انجام می شوند و بزرگترین نکته ی مثبت ما در این کمپ وجود کلاس های پکیج است یعنی در ابتدای صبح در کلاسی برنامه شکرگزاری از خداوند را دارند که امروز را می خواهند بدون مواد و اعتیاد شروع کنند ؛ بعد در ساعت4 بعداز ظهر کلاس آگاه سازی در رابطه با بیماری اعتیاد را دارند و در نهایت شب هم جلسه ی بهبود سازی را دارند که با مشارکت و گفتن عجز ها و درد هایی که هم درد هایشان کشیده اند و خواندن دعا و دعا کردن برای پاکی و بهبودی بیماران به اتمام می رسانند.

اکبری گفت : بیماری اعتیاد یک بیماری روحی و روانی و فکری است وبزرگترین کمکی که ما در اینجا به فرد بیمار می کنیم این است که از لحاظ فکری و روحی این آگاهی را به آن ها می دهیم که در مقابله با مصرف دوباره ی مواد از لحاظ فکر توانایی مقابله را پیدا کنند.

وی در راستای ایجادشغل و هدفمند کردن زندگی بیماران گفت : از بهزیستی وام هایی را برای آن ها درخواست کردیم چرا که فرد معتاد یاد گرفته است که برای رفع احتیاجات خودش از راه های نامناسب اقدام کند اما اگر به او را های درست را یاد بدهی و او بداند که از راه درست و مناسب هم می شود اقدام کرد دیگر به سمت راه های نادرست نمی رود.

اکبری ادامه داد : ما خود علاوه بر کمپ یک طرح اشتغال زایی پرورش شترمرغ را داریم، که در آن حدود 6 نفر مشغول به کار شده اند وهمچنین بهبود یافتگانی را از روستا های اطراف داریم که برای آن ها جوجه های شتر مرغ خریداری کرده و آن ها استفاده می کنند و الان دارای شغل هستند و یک سری دیگر از بهبود یافتگان از طریق تامین علوفه ی شتر مرغ ها مشغول بکار شده اند.

وی ضمن اشاره به تعداد افراد مراجعه کننده از ابتدا تاکنون، خاطر نشان کرد: از ابتدا تاسیس این کمپ یعنی تیر‌ماه سال 1393 تاکنون تعداد 500نفر و بین فاصله سنی 20تا50 سال مراجع داشته‌ایم و در هر دوره حدود 40 نفر در کمپ حضور داشته اند و در حال حاضر 8 نفر به صورت دائم در کمپ فعالیت دارند.

این فرد فعال در زمینه ترک اعتیاد درمورد دایر کردن خانه بهبودی و تاثیر آن اذعان کرد: خانه بهبودی وکمپ ترک اعتیاد به تنهایی موثر نیستند؛ زمانی ما موفق عمل کرده‌ایم که کمپ ترک اعتیاد، محلی برای فعالیت اقتصادی و اشتغال و خانه بهبودی در کنار یکدیگر باشند و فرد را تا زمان استقلال حمایت کند.

وی افزود : انتظاری که از ارگان های و نهاد های دیگر داریم این است که از ما حمایت های لازم معنوی ومالی و خدمات و کمک به اشتغال و باور کردن بهبود یافتگان و اینکه آن ها می توانند خدمت گذار باشند نه خیانت کار و زندگی خوبی را داشته باشند ودر جامعه جزءافراد مورد اعتماد باشند و این خود می تواند پیامی برای مصرف کنندگان دیگر باشد که دولت و مردم جامعه حمایت های لازم را از بهبود یافتگان به عمل می آورند.

وی در پایان گفت : پیام مرکز ما این است که در هرجا همدردی برای کمک دست نیاز را به سوی ما دراز کرد ما دست او راگرفته و کمک می کنیم.

انتهای پیام/صا

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۸۵۱۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: