Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار برنا؛ همجواری البرز با همزادش تهران هر چند در طول سالهای اخیر موجب آمد و شد هیات هایی از مقامات ارشد کشوری بوده ،اما این حق همسایگی بر البرز جوان هنوز آنگونه که باید ادا نشده است. سهم البرز با وجود استعدادهای علمی و تحقیقاتی و مراکز تولیدی صنعتی با برند ملی، در مسیر بیش از ۱۰ استان مواصلاتی کشور، دود ترافیک خودروهای عبوری و مسافران گذری بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 این دغدغه در جریان سفرهای متعدد پیگیری شده است و حتی در جریان آخرین سفر  دکتر جهانگیری معاون محترم رییس  جمهوری و شش تن از وزرا در سی ام دی ماه سال ۹۶ در نشست شورای اداری استان نیز مطرح شد و  قول مساعد نیز داده شد  که موضوع تعطیلی پنجشنبه‌ها در استان البرز در شورای اداری کشور پیگیری شود. مهر متقن بر شرایط خاص البرز بجهت تحمل بار ترافیک خودروها  بازگشت این میهمانان با مترو به تهران بود. میهمانان البرز غروب روز سی‌ام دی ماه پس از سفری یک روزه به البرز با مترو به پایتخت بازگشتند و دکتر جهانگیری نیز همان شب در صفحه شخصی اینستاگرام خود عکسی را  در جریان بازگشت خود با مترو از کرج به تهران منتشر کرد که نوشته بود:«امشب - بازگشت از  سفر استانی البرز به تهران با مترو» که بی گمان این سفر با مترو بی ارتباط با صف طولانی ترافیک اتوبان کرج - تهران نبوده است. 

 طرح تعطیلی پنجشنبه های البرز از جمله مطالبات دیرینه ای است که پرونده آن مسکوت باقی مانده و طبق آخرین اعلام از سوی استاندارسابق البرز ، پیگیری آن از حیطه استان خارج شده و باید لایحه آن در مجلس به تصویب برسد. 

موضوع از این قرار است که اصغر عربیان دومین استاندارالبرز رییس و دادستان سابق دیوان محاسبات کشور ، در اسفندماه  ۹۱خبر تعطیلی ادارات البرز را رسانه ای کرد، خبری که در این روز پر سر و صدا - اعلام شد این بود که "پس از کارشناسی های بسیار، به تصویب شورای برنامه ریزی و توسعه استان، ادارات و دستگاه های اجرایی دولت در استان البرز از فروردین ۹۲ به مدت شش ماه به صورت آزمایشی روزهای پنجشنبه فعالیت اداری نخواهد داشت."

 بعدها این مصوبه تا پایان سال ۹۲  نیز تمدید شد که با طرح شکایتی در سال ۹۳ لغو گردید . هر چند همجواری استان البرز در همسایگی تهران و تاثیر و ارتباط تنگاتنگ این دو استان ضرورت یکسان سازی طرح تعطیلی پنجشنبه های البرز را می طلبید، با وجود پیگیری های متعدد این امر نتیجه ای بدنبال نداشت.

در شرایطی که تعداد زیادی از کارمندان ادارات استان البرز ساکن تهران هستند و بالعکس تعداد زیادی از کارمندان ادارات و وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های ملی و مرکزی در تهران نیز ساکن استان البرز هستند این تعطیلی خواسته یا ناخواسته شرایط را به گونه ای رقم زده که هر چند پنجشنبه ها در البرز تعطیل نیست، اما عملاْ فعالیت های پنجشنبه به روز کاری اول هفته موکول می شود. 

آن روی دیگر تعطیلی روزهای پنجشنبه ی البرز نظریه کاهش تردد وسایل نقلیه به منظور مدیریت ترافیک و روان سازی عبور و مرور در محورهای مواصلاتی استان بود که شدت آلودگی هوا در روزهای پایانی هفته را کاهش می داد و از سویی موجب انگیزه بیشتر برای کارکنان و ارتقای بهره وری در سایر روزهای کاری و ارائه خدمات مطلوب تر به مراجعات در کنار حفظ سلامت روح و جسم می شد.

 اکنون تهران روزهای چهارشنبه به استقبال تعطیلات دو روزه پایان هفته می رود و البرز که بارها بعنوان برادر دوقلوی تهران نامیده شده است، علاوه بر اینکه باید چراغ روشن باشد، میزبانی میهمانانش از نقاط مختلف را در سفرهای آخر هفته به تفرجگاه ها و جاده گردشگری چالوس بر عهده بگیرد. 

در طول پنج سال اخیر پیگیری اجرای این طرح به جد در دستور کار دولتمردان استان البرز  قرار داشت و در سفرهای متعدد وزرا و معاونان به این استان  در جلسات و محافل رسمی بارها مورد پیگیری استانداران پیشین قرار گرفت و  با وجود اینکه در آخرین سفر دکترجهانگیری معاون اول رییس جمهوری به البرز اجرای این طرح منوط به اخذ مصوبه در هیات دولت اعلام شده بود، اما در تاریخ ۹ تیرماه سالجاری محمدعلی نجفی استاندارسابق البرز که خود نیز یکی از مدیرانی بود که نسبت به تعیین تکلیف این مطالبه اقداماتی انجام داده بود خود رسما اعلام کرد که امکان پیگیری این موضوع دیگر از سوی استان وجود ندارد و لایحه آن باید به مجلس ارائه شود.

اینگونه بود که طرح تعطیلی پنجشنبه های البرز مسکوت باقی ماند و به نتیجه ای نرسید.

محمدجواد کولیند نماینده مردم کرج، اشتهارد، آسارا و فردیس در مجلس شورای اسلامی نیز پیش تر در این رابطه اعلام کرده بود: براساس شکواییه ای که در خصوص تعطیلی پنج شنبه ها از سوی تعدادی از شهروندان ارائه شده بود مصوبه شورای برنامه ریزی استان لغو شد ،در عین حال رایزنی‌های مجمع نمایندگان استان برای بررسی مجدد این موضوع وجود داشته البته با توجه به اینکه رای دیوان عدالت اداری در این زمینه وجود دارد، باید دستگاه قضایی وارد شده و موضوع در قوه قضاییه پیگیری شود که مجمع نمایندگان استان البرز و همچنین نهادهای مربوطه از جمله استانداری رایزنی ها را در دستور کار داشته اند. 

کولیوند در مصاحبه های خود اعلام کرده بود که " تعطیلی پنج شنبه ها در البرز قابلیت دفاع دارد و از دو جنبه باید مورد بررسی قرار گیرد؛ نخست اینکه راندمان کاری در روزهای پنج شنبه به نسبت هزینه های جاری برای سازمان ها بسیار کمتر است و از سویی دیگر برای رفاه حال خانواده های کارمندان این امر قابل پیگیری است."

با وجود این امر و پیگیری دو استاندارالبرز در طول پنج سال اخیر، این طرح به انجام نرسید و براساس آخرین نظر استاندارسابق البرز اجرای این طرح منوط به لایحه مجلس است. اکنون باید دید آیا نمایندگان مردم کرج در خیابان بهارستان که خود صاحب ریاست کمیسیون های مجلس شورای اسلامی هستند، این پرونده مسکوت را به مرحله پیگیری و اجرا خواهند گذاشت یا خیر؟

هر چند پاشنه آشیل لغوتعطیلی پنجشنبه های البرز به استناد تبصره سه  ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری و تصویب نامه هیئت وزیران، الزام ادارات به رعایت ۴۴ ساعت کار هفتگی در شش روز کاری بوده است که در صورت پیگیری اجرای آن باید راهکاری برای رعایت این مر قانونی نیز پیش بینی شود. 

 

 

منبع: خبرگزاری برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۸۶۷۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: