Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری صدا و سیما»
2024-03-29@15:18:40 GMT

سوختن جنگلهای مازندران در آتش بی احتیاطی

تاریخ انتشار: ۱۵ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۲۴۰۷۶۶۷۰

سوختن جنگلهای مازندران در آتش بی احتیاطی

57 هکتار از جنگل و مراتع مازندران، هفته گذشته در آتش سوخت . به گزارش خبرگزاری صدا و سیما جانشین فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی مازندران با اشاره به وقوع 19 مورد آتش سوزی یک هفته گذشته در جنگلها و مراتع استان گفت: بر اثر وقوع این حوادث 57 هکتار جنگل و مرتع و نیز بسیاری از جانداران محیط زیست نابود شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گفته اسماعیلی بیشترین آتش سوزی جنگل و مرتع یک هفته گذشته در مازندران، در بهشهر 5 مورد، نکا 4 مورد و ساری و سوادکوه شمالی هر کدام دو مورد بود که بر اثر بی احتیاطی مسافران و گردشگران در خاموش نکردن آتش رخ داد.
وی با توجه به کمبود نیرو و تجهیزات در یگان حفاظت منابع طبیعی مازندران از شهروندان و مسافران خواست هنگام ترک جنگلها ، از خاموش بودن کامل آتش مطمئن شوند چرا که آتش زیر خاکستر به علت خشکی کف جنگل و مرتع به سرعت شعله ور می شود که خسارات جبران ناپذیری به دنبال خواهد داشت.
استان مازندران با وسعت 24هزارکیلومترمربعی ، به دلیل موقعیت جغرافیایی، شرایط مناسب آب و هوایی و جنس خاک ، از پوشش گیاهی متنوع همچون جنگل انبوه، چمنزار و استپ برخوردار است.
جنگلهای شمال کشور را تا ارتفاع 1800متری درختان پهن برگ و 2500متری، درختان سوزنی برگ پوشش می دهند.
مهمترین گونه های جنگلی مازندران عبارتند از بلند، مازو، مَمرَز، آزاد، انجیری، توسکا، زبان گنجشک، شاه بلوط، شمشاد، افرا، نمدار، نارون(مَلج یا اوجا) و راش.
اما با رشد جمعیت، افزایش آتش سوزی ها و بهره برداری غیراصولی ازجنگل ؛ سالانه حدود یک متر، مرز جنگل های غرب مازندران پسروی می کند که آتش سوزی نیز بر سرعت نابودی این موهبت خدادادی افزوده است.
آتش‌سوزی جنگل‌ جزء موارد غیرقابل کنترل است که بیشتر در مناطق غیرمسکونی اتفاق می‌افتد، اما گاهی به دلیل وسعت آتش‌سوزی، خانه‌، انسان‌، مزارع کشاورزی و گونه‌های جانوری نیز طعمه آتش می‌شوند.
خادم کارشناس منابع طبیعی مازندران با بیان اینکه آتش سوزی جنگل به لحاظ گستردگی، سرعت گسترش از منشاء و پتانسیل تغییر جهت ناگهانی با دیگر آتش سوزیها متفاوت است گفت: گیاهانی که در بلندی قرار دارند زودتر از گیاهانی که در پایین قرار دارند به وسیلهٔ آتش، خشک و گرم می‌شوند.
بابایی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران منطقه ساری هم با اشاره به اینکه یک میلیون و 691 هزار هکتار برابر با 70 درصد مساحت مازندران را عرصه های طبیعی تشکیل می دهد گفت: در 2ماه گذشته حدود40 فقره آتش سوزی در جنگل های منطقه رخ داد که سبب نابودی حدود 200هکتار از عرصه های مهم منطقه ساری شده است.
فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران منطقه ساری نیز با بیان اینکه بر اساس آمار ، عامل انسانی علت بیش از 95 درصد آتش سوزی هاست گفت: هنوز اهمیت حفظ جنگل های مازندران مقابل آتش سوزی های احتمالی برای دست اندر کاران ملی تبیین نشده است.
سرهنگ خورشیدی افزود: بیش از 90 درصد آتش سوزی جنگلها از عصر جمعه تا صبح شنبه اتفاق می افتد که نشان می دهد مسافران و گردشگران، با بی احتیاطی در خاموش کردن ، آتش موجبات شعله ور شدن آتش زیرخاکستر را فراهم می کنند.
وی با اشاره به پیشرفت علم و تکنولوژی و بهره گیری از سامانه های پیشرفته مهار آتش در دیگر کشورها از وعده مسئولان کشوری برای استقرار یک فروند بالگرد ویژه مهار آتش در جنگلهای مازندران انتقاد کرد و گفت : وعده های مسئولان پس از گذشت 4 سال همچنان در حد وعده باقی مانده است.
با نگاهی گذرا به اوضاع جنگلهای مازندران در سالهای اخیر در می یابیم طلای سبز این روزها از بیرون به دست انسان و از درون با انواع آفتها و بیماری ها تهدید می شود و تحلیل می رود.
اما برای کاهش خسارت به جنگلهای مازندران یا همان طلای سبز شمال ایران ، شعار پیشگیری بهتر از درمان است صدق می کند که تلاش برای جلوگیری از آتش سوزی آسان تر از مهار آن است که در این بخش آموزش مستمر و فراگیر بومیان حاشیه جنگل و نیز جنگل نشینان باید در الویت کاری قرار گیرد .
نگذاریم بمیرد جنگل که جهان خواهد مرد...

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۷۶۶۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: