Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش العالم،سناتورهای آمریکایی امروز (پنج‌شنبه) توافق ترامپ با سعودی‌ها برای ارسال تسلیحات نظامی به ریاض را به رأی می‌گذارد.

به نوشته پایگاه خبری «هیل»، «میچ مک‌کانل» رهبر اکثریت سنا اعلام کرد سنا قصد دارد روز پنج‌شنبه سه طرح مربوط به ۲۲ مجوز فروش تسلیحات به عربستان سعودی، امارات عربی متحده و اردن را به رأی بگذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دو مورد از این طرح‌ها مستقیما مخالف فروش سلاح به ریاض است و طرح سوم نیز اعلام مخالفت با ۲۰ مجوز تسلیحاتی است که برخی از آن‌ها مربوط به عربستان است.

به گفته کارشناسان آمریکایی، احتمال زیادی وجود دارد که این طرح‌ها که برای توقف فروش تسلیحات به سعودی‌ها توسط دولت آمریکا هستند، با رأی مثبت سنا روبرو شوند.

بر اساس یکی از قوانین کنگره آمریکا، قانونگذاران می‌توانند برای مخالفت با یک رویه جدید در دولت این کشور، از اختیار صدور «قطعنامه مخالفت» استفاده کنند. این نوع قطعنامه دولت را از اجرای رویه مورد مخالفت کنگره منع می‌کند و رئیس‌جمهور تنها در صورتی می‌تواند با آن مقابله کند که تعداد آرای مثبت به آن کمتر از دو سوم تعداد نمایندگان باشد. اگر سنای آمریکا قطعنامه‌های امروز را با بیش از ۶۰ رأی مثبت تصویب کند، «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا عملا چشم‌اندازی برای وتوی آن نخواهد داشت.

«رند پال» سناتور جمهوری‌خواه آمریکایی و عضو کمیته روابط خارجی سنای این کشور با اشاره به مخالفت هر دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات با فروش تسلیحات به سعودی‌ها، از تشکیل یک ائتلاف در کنگره برای کنترل سیاست خارجی دولت خبر داد.

او در جمع خبرنگاران گفت: «فکر می‌کنم این رأی‌گیری قابل توجهی باشد. ممکن است بالای ۵۰ یا ۶۰ رأی بیاورد یا حتی پتانسیل ضد وتو شدن را داشته باشد».

پال که با سیاست‌های جنگ‌طلبانه دولت آمریکا به شدت مخالف است، روز چهارشنبه نیز هشدار داد که جنگ با ایران اشتباهی بزرگتر از جنگ سال ۲۰۰۳ با عراق است.

وی درباره خریدهای نظامی فراتر از حد تصور ریاض نیز گفت، موردی که خیلی‌ها آن را با دقت بررسی نمی‌کنند این است که عربستان سعودی و متحدان این کشور در منطقه هشت برابر ایران خریدهای نظامی دارند و عربستان سومین خریدار تسلیحاتی در جهان است.

وی در خاتمه با طعنه به سودای هسته‌ای شدن عربستان گفت، اگر عربستان استفاده نادرستی از فناوری هسته‌ای بکند، ایران نیز به سرعت به این مسیر خواهد رفت. وی گفت: «اگر شما سه قدرت منطقه‌ای تنها با چند صد مایل فاصله کنار هم و مجهز به سلاح هسته‌ای داشته باشید، فکر می‌کنم بدترین فاجعه‌ای خواهد بود که می‌توانیم تصور کنیم.»

«کریس مورفی» سناتور دموکرات ایالت «کنتیکت» آمریکا نیز پیش‌تر در واکنش به تلاش دولت آمریکا در دور زدن سنا و فورش تسلیحات به سعودی‌ها اعلام کرد که دولت ترامپ در صدد است به بهانه تنش‌های اخیر با ایران در منطقه بدون مجوز کنگره به عربستان سعودی بمب و سلاح بفروشد.

از سوی دیگر «آر.کلارک کوپر» دستیار وزیر امور خارجه در امور مسائل نظامی-سیاسی معتقد است: «فروش تسلیحات و مجوزهای اضطراری مرتبط با آن قرار است نیاز نظامی شرکای ما در مواجهه با تهدیدات مهم منطقه‌ای توسط ایران را مدنظر قرار دهد، با اطمینان بخشیدن به شرکایمان، دیرپایی روابط دوجانبه را تقویت کند و برتری راهبری ما را در مقابل رقبای نزدیک حفظ کند».

خبرگزاری «اسپوتنیک» نیز نوشت، روز پنج‌شنبه دفتر سناتور «باب مندز» اعلام کرد این قانون‌گذار با مک‌کانل به توفق رسیده است که راه را برای سناتور ها هموار سازد تا بتوانند از فروش تسلیحات به عربستان‌سعودی توسط دولت ترامپ، جلوگیری کنند.

به اذعان این روزنامه، دولت ترامپ تلاش دارد به بهانه افزایش تهدیدات از سوی ایران، توجیهی برای فروش اضطراری سلاح به سعودی‌ها فراهم کند.

جنبش کم‌سابقه‌ اخیر برای جلوگیری از فروش سلاح به سعودی‌ها نشان‌گر ناامیدی سنای آمریکا از روابط واشنگتن-ریاض است.

قرارداد جدید ۸.۱ میلیارد دلاری آمریکا و عربستان‌سعودی شامل ۱۲۰ هزار موشک هدایت‌شونده، پشتیبانی برای جنگنده‌های اف-۱۵ سعودی، تعدادی خمپاره‌انداز، موشک‌های ضد تانک و مسلسل‌های کالیبر ۵۰ است.

پیش‌تر دو رأی‌گیری دیگر در این خصوص در سنا انجام شده بود. یکی از آن‌ها در سال ۲۰۱۶ انجام شد که تنها ۲۷ سناتور از آن حمایت کردند. بعدی در سال ۲۰۱۷ انجام شد و توانست رأی ۴۷ سناتور را کسب کند.

اما از آن پس، با وقوع قتل فجیع «جمال خاشقچی» روزنامه‌نگار سعودی که به عقیده آژانس مرکزی اطلاعات آمریکا (سیا) مقامات ارشدی همچون «محمد بن‌سلمان» ولی‌عهد سعودی در آن نقش داشته و همچنین جنایات ائتلاف به رهبری سعودی‌ها در یمن، روابط آمریکا و عربستان‌سعودی بیش از پیش تیره شده است.

۵۰۵۰ 

کد خبر 1271916

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۲۹۲۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: