Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا -
تولد و ورود نوزاد دوم در خانواده بحران بزرگي را براي کودک بزرگتر به وجود مي آورد. او که تا آن زمان مرکز توجه والدين بوده است با وجود نوزاد تازه وارد موقعيتش را در خطر مي بيند و احساس مي کند که والدين ديگر او را دوست ندارند. کودک نگران از دست دادن علاقه و توجه والدين است. يکي از شيوه هايي که کودک به وسيله ي آن نسبت به اين مسئله واکنش نشان مي دهد، حسادت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حسادت يک واکنش بهنجار عاطفي است که در نتيجه ترس کودک براي از دست دادن محبت والدين يا احتمال و تصور از دست دادن آن ظاهر مي‌شود.

حسادت در کودکان مي تواند به شکل رفتارهاي پرخاشگرانه، لجبازي، تحريک پذيري يا قشقرق به پا کردن خود را نشان دهد. در بيشتر موارد معمولا کودک شروع به رفتارهايي مي کند که در سنين پايين تر انجام مي داده، رفتارهايي از قبيل مکيدن انگشتان، خيس کردن رختخواب، جدا نشدن از مادر، امتناع از خوردن و آشاميدن و يا گوشه گيري و انزوا به مثابه وسيله اي براي دفاع از خود، همگي بيانگر وجود درجه اي از حسادت در کودک بزرگترهستند.واقعيت اين است که امکان جلوگيري از تمام واکنشهاي منفي کودک وجود ندارد اما مي توانيد اين احساسات منفي را به حداقل برسانيد.

شما تمام طول مدت بارداري را فرصت داريد تا کودکتان را براي ورود نوزاد جديد آماده کنيد. با کودک درباره ي خواهر يا برادر کوچکترش صحبت کنيد و برايش اتفاقاتي را که قبل و بعد از تولد براي نوزاد روي مي دهد توضيح دهيد و کودک را براي پذيرش تغييراتي که پس از تولد نوزاد اتفاق خواهد افتاد، آماده کنيد. داستان هايي را در مورد نوزادان شيرخوار براي کودک بگوييد، حتي مي توانيد يک عروسک نوزاد تهيه کنيد و همراه با کودک مراقبت از نوزاد را تمرين کنيد. از کودک براي انتخاب نام و وسايل نوزاد تازه وارد کمک بگيريد. به او اجازه دهيد شکم شما را لمس کند تا بتواند حرکات جنين را داخل شکم احساس کند. او را همراه خودتان به مطب دکتر ببريد تا صداي قلب تازه وارد را بشنود و تصوير او در مانيتور ببيند. در اين دوران مي توانيد براي کودک خاطرات زمان تولدش را بازگو کنيد و برايش تعريف کنيد که شما و پدرش از تولد او چقدر خوشحال بوديد تا کودک متوجه شود که چقدر دوستش داريد و از وجودش خوشحال هستيد.

زمان تولد خواهر يا برادر کوچکتر را به کودک بگوييد و ترتيبي دهيد تا کودک بتواند نوزاد را ملاقات کند، معمولا کودک در اولين ملاقات عکس العمل خاصي نشان نمي دهد و يا حتي ممکن است از در آغوش کشيدن مادر امتناع کند. لازم است تا به عنوان والدين آمادگي اين رفتارها را از کودک داشته باشيد.به بستگان و نزديکاني که براي ديدن نوزاد مي آيند يادآوري کنيد تا به کودک بزرگتر هم توجه کافي نشان دهند.

در خانه به کودک اجازه دهيد تا در انجام کارهاي مربوط به نوزاد به شما کمک کند. مثلا مي توانيد از او براي لباس پوشاندن نوزاد کمک بخواهيد. اگر مي توانيد به کودک شيوه هاي درآغوش گرفتن نوزاد را آموزش دهيد و به او فرصت دهيد تا روزانه زمان کوتاهي نوزاد را در آغوش بگيرد. در صورتي که فکر مي کنيد توانايي اين کار را ندارد، به او اجازه دهيد تا تازه وارد را نوازش کند، دستش را بگيرد و يا روي پايش بخواباند. مهمترين اصلي که بايد همواره به ياد داشته باشيد اين است که هر چقدر نوزاد را از کودک دور کنيد در او حساسيت بيشتري ايجاد خواهيد کرد.

از آنجا که در زمان شيردهي بيشتر توجه خود را به نوزاد مي دهيد، بهتر است تا کودک بزرگتر را به نوعي سرگرم کنيد، مثلا اسباب بازي که دوست دارد را در اختيارش قرار دهيد يا نوشيدني و يک ميان وعده ي سبک برايش در نظر بگيريد. اگر کودک اصرار دارد که در زمان شيردهي به نوزاد، او هم با شما تماس فيزيکي داشته باشد، با دست ديگرتان که آزاد است او را هم در آغوش بگيريد يا اگر دراز مي کشيد، به کودک هم اجازه دهيد تا کنار شما دراز بکشد. حتي با اجراي همه ي اين موارد هم بهتر است تا در طول روز زماني بدون حضور نوزاد به فرزند بزرگتر اختصاص دهيد.

به کودک اجازه دهيد تا احساسات و عواطفش را حتي اگر منفي باشد درباره ي نوزاد تازه وارد بيان کند و نه تنها نبايد او را به خاطر احساساتش سرزنش کنيد بلکه بايد درکش کنيد. بهتر است تا جايي که امکان دارد رفتارهاي منفي کودک را در برابر نوزاد ناديده بگيريد، اما در صورت بروز رفتارهايي که امکان آسيب به نوزاد را افزايش مي دهد، عکس العمل مناسب نشان دهيد.

اگر در حال بازي يا گفتگو با کودک هستيد و نوزاد شما شروع به گريه مي کند بهتر است به طور ناگهاني کودک را رها نکنيد تا به سراغ نوزاد برويد، کمي صبر کنيد و براي کودک توضيح دهيد که نوزادان زماني گريه مي کنند که به چيزي احتياج دارند و چون کوچک هستند، شما بايد نيازشان را برآورده کنيد.

در حضور بستگان و نزديکان از کودک به خاطر کمک هايي که به شما در نگهداري از نوزاد تازه وارد مي کند قدرداني کنيد، مي توانيد براي تشويق هديه اي را برايش درنظر بگيريد. با اين شيوه کودک در قبال شما و خواهر يا برادر کوچکترش احساس مسوليت بيشتري خواهد کرد و اين احساس به او کمک مي کند تا از حسادتش نسبت به نوزاد کاسته شود.

منبع:ninisite.com

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۳۱۶۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: