Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر نیرو گفت: هر ساله برای پاسخگویی به مصرف بالای پیک تابستان ناچار به ساخت نیروگاه‌های متعدد با صرف هزینه بسیار زیادی هستیم تا بتوانیم چند صد ساعت اوج مصرف را بدون مشکل سپری کنیم.

به‌ گزارش ایمنا به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو، رضا اردکانیان در حاشیه نخستین رویداد ملی سازگاری با کم آبی در جمع خبرنگاران با تاکید بر اینکه شدت بالای انرژی در ایران نمایانگر بدمصرفی در کشور است، اظهار کرد: رشد مصرف برق در چند سال اخیر بین پنج تا هفت درصد بوده که اگر این رشد به سبب رونق تولید و توسعه صنعت باشد موجه است ولی اگر در شرایطی که کشور ما در اقلیم خشک و نیمه خشکی قرار گرفته، دمای محیط‌های بسته خود را در تابستان روی ۱۷ و ۱۸ درجه نگه داریم طبیعتا این علامت بدمصرفی است و اگر این مسئله را چاره نکنیم گرفتار خواهیم شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی یادآور شد: در یکی دو سال اخیر رشد مصرف تا حدودی کنترل شده ولی همچنان میزان مصرف بالاست و هر چه بتوانیم در این جهت مصرف صحیح‌تری داشته باشیم مطمئنا می‌توانیم از نیروگاه‌های ساخته شده برای توسعه صنعت، کشاورزی و سایر مصرف بهره ببریم و حتی اگر مصرفی نداشتیم اقدام به صادرات انرژی کنیم تا از محل عواید ناشی از صادرات برق این صنعت را اداره کنیم.

اردکانیان با تاکید بر اینکه در شش سال اخیر حدود ۱۱۰ هزار کیلومتر خط انتقال فوق توزیع و شبکه توزیع در کشور ساخته شده است، گفت: در مدت زمان فعالیت دولت تدبیر و امید سالانه ۱۸هزار کیلومتر خطوط برق ایجاد شده که این شبکه وسیع عمدتا با منابع داخلی و از محل پول قبض برق پرداختی توسط مردم ایجاد شده است.

وزیر نیرو ادامه داد: هر ساله برای پاسخگویی به مصرف بالای پیک تابستان ناچار به ساخت نیروگاه‌های متعدد با صرف هزینه بسیار زیادی هستیم تا بتوانیم چند صد ساعت اوج مصرف را بدون مشکل سپری کنیم. مطمئنا اگر بتوانیم مصرف صحیح و بهینه‌تری داشته باشیم می‌توانیم از منابع مورد استفاده در این بخش برای توسعه صنعت، کشاورزی و پاسخگویی به نیازهای تولید و حتی صادرات برق استفاده کنیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود یادآور شد: در سال آبی گذشته کاهش چشمگیر بارندگی‌ها موجب شده بود تا در فصل تابستان با کاهش چهار هزار مگاواتی تولید نیروگاه‌های برقابی و مشکل تامین برق در کشور مواجه شویم.

اردکانیان افزود: مسائل پیش آمده در تابستان سال گذشته موجب شده بود تا از مردادماه ۹۷ برنامه‌ریزی برای عبور موفق از پیک تابستان ۹۸ در دستور کار قرار بگیرد. نحوه برنامه‌ریزی‌ها نیز بر اساس شرایط سال آبی ۹۶-۹۷ طراحی شده بود؛ یعنی در سال آبی جاری با کاهش بارندگی‌ها و کمبود تولید نیروگاه‌های برقابی مواجه خواهیم شد.

وزیر نیرو ادامه داد: پیش‌بینی ما کمبود هشت هزار مگاواتی تولید برای سال ۹۸ بوده است ولی خوشبختانه با وقوع بارندگی‌های بسیار مناسب در سال آبی جاری حدود چهار هزار مگاوات کمبود ناشی از کم بارشی و کاهش تولید برق در سدهای مخزنی مرتفع شده است.

وی خاطرنشان کرد: در این بین کسری چهار هزار مگاواتی تولید به همراه افزایش مصرف غیرمتعادل برق ممکن است در تابستان امسال مشکل‌ساز شود از همین رو سعی شده است تا تعدادی از واحدها زودتر به مدار بیاید و با همکاری مردم بتوانیم تابستان ۹۸ را بدون خاموشی طی کنیم.

اردکانیان تاکید کرد: اگر رشد مصرف تابستان امسال ما نسبت به سال گذشته از مرز ۲.۵ درصد عبور نکند امیدواری زیادی وجود دارد که تابستان امسال را بدون خاموشی سپری کنیم. در تابستان امسال تا حدودی گرما زودتر شروع و مقداری هم فراگیر است. هر یک درجه افزایش دما اگر سراسری باشد حدود یک هزار و ۳۹۰ مگاوات به اوج بار اضافه می‌کند بنابراین صمیمانه از تمامی مصرف کنندکان درخواست می‌کنیم این مسئولیت مشترک و کار جمعی را به ویژه امسال در دستور کار خود قرار بدهند تا تابستان امسال را با همکاری آن‌ها به بدون مشکل پشت سر بگذاریم.

منبع: ایمنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۷۳۶۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: