Web Analytics Made Easy - Statcounter

جام ملت های آسیا ۲۰۱۹، از امروز آغاز می شود. در بزرگترین تورنمنتِ فوتبال آسیا، نگاهی داریم به تعداد و اهمیت لژیونرهای حاضر در امارات.

اختصاصی طرفداری- فوتبال آسیا رو به پیشرفت است و حتی ترندِ کم شدن فاصله تیم های ضعیف و قوی، در آسیا به شدت داغ شده است. در شماره قبلیِ فراتر از مرزهای همیشگی، سرمربیان جام ملت های آسیا ۲۰۱۹ را بررسی کردیم و حالا به مقوله لژیونر یا فوتبالیست هایی که در خارج از وطنِ خود بازی می کنند، می پردازیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بخش لژیونرهای حاضر در جام ملت های آسیا ۲۰۱۹ را به ۴ قسمت تبدیل کردیم که در بخش اول تنها روی تعداد لژیونرهای هر تیم حاضر در تورنمنت تمرکز خواهیم کرد. در بخش دوم، تعداد لژیونرهایی که در قاره اروپا مشغول به بازی هستند را بررسی می کنیم و در بخش سوم تنها بازیکنانی را مدنظر قرار می دهیم که در هشت لیگ برتر اروپا طبق آخرین رده بندی یوفا، بازی می کنند. در بخش آخر هم حساسیت را به اوج رسانده و تنها ۵ لیگ مشهورِ فوتبال اروپا، یعنی لالیگا، لیگ برتر، سری آ، بوندس لیگا و لیگِ یک فرانسه را بررسی می کند.

تعداد لژیونر:

لژیونر به فوتبالیست هایی اطلاق می شود که خارج از کشور خود بازی می کنند. طبق لیستِ نهایی تیم های حاضر در جام ملت های آسیا، تیم ملی استرالیا با داشتن ۲۰ لژیونر در ترکیب خود، در این زمینه رکورددار است. سرمربیِ استرالیایی این تیم، اعتقاد زیادی به لیگ داخلی ندارد و تنها ۳ بازیکن از لیگ استرالیا دعوت کرده است. مطابق انتظار، کشورهای جنگ زده ای مثل سوریه، یمن و حتی عراق، بازیکنان زیادی در خارج از کشور دارند که در مورد یمن، اکثریت آنها در لیگ قطر و همه آنها در لیگ های ناحیه خلیج فارس بازی می کنند. عراق هم به جز چند بازیکن شاغل در اروپا، در لیگ قطر و حتی لیگ ایران، بازیکن دارد و حتی یک بازیکن از لیگ تونس در اردوگاه خود می بیند. اکثریت بازیکنان سوریه هم در لیگ های عربی مثل لیگ عربستان سعودی، قطر، مصر، بحرین و حتی اردن مشغول به بازی هستند.

کره جنوبی و ژاپن مطابق انتظار، لژیونرهای زیادی در خارج از کشور دارند اما تفاوتِ مهم آنجاست که کره ای ها، لژیونرهای زیادی را که شاغل در آسیا هستند در ترکیب خود می بینند. ۷ بازیکن از ترکیب کره جنوبی در آسیا و در لیگ های ژاپن، چین و قطر توپ می زنند. ایران با ۱۲ لژیونر، یک رتبه از عراق با ۱۱ لژیونر بالاتر ایستاده اما بازیکنان ایرانیِ بیشتری در کشورهای اروپایی مشغول به فعالیت هستند. مسئله کشورهای جنگ زده، در مورد فلسطین هم صدق می کند اما این تیم به خاطر مهاجرتِ بزرگ اهالی این کشور به آمریکای لاتین، بازیکنانی از لیگ آرژانتین و شیلی هم در ترکیب دارد. فیلیپینی ها ۹ لژیونر در ترکیب دارند که بسیاری از آنها به خاطر دستمزد بیشتر به لیگ تایلند رفته اند. ازبکستان ۷ لژیونر دارد که به جز بازیکنان شاغل در لیگِ روسیه، اکثرشان در ژاپن، کره جنوبی و چین بازی می کنند.

عمانی ها هم در ادامه مراودات باشگاه های عرب زبان، چند بازیکن در لیگ عربستان و قطر دارند. قرقیزستان، چند بازیکنِ مهاجر را به این تورنمنت دعوت کرده است. اکثریتِ بازیکنان تیم ملی لبنان شاغل در لیگ داخلی هستند اما چند بازیکنِ دورگه از اروپا هم در ترکیب حضور دارند که احتمالا فیکس خواهند بود. کره شمالی با وجود محدودیت های زیاد، لژیونرهای بیشتری نسبت به کشورهایی دارد که رابطه آزادی با جهان دارند. ۵ بازیکن از تیم ملی کره شمالی، در خارج از این کشور بازی می کنند. اردنی ها هم اکثریت از لیگ داخلی هستند اما چند بازیکن در لیگ های عربی و یک بازیکن در اروپا دارند. ترکمنستان هم مانند سایر کشورهای آسیای میانه، سعی کرده بازیکنان مهاجرش را هم به تیم دعوت کند. 

بحرینی ها مثل سابق در لیگ های عربی فعال نیستند و تنها ۲ بازیکن در لیگ کویت دارند اما یک بازیکن این تیم در اروپا و در تیم مشهوری بازی می کند. تایلند و قطر تنها یک لژیونر در ترکیب خود می بینند. هر دو کشور، لیگ ثروتمندی دارند و بازیکنی این نیاز را نمی بیند که راهی سایر کشورها شود. در جام ملت های آسیای امسال، پنج کشورِ امارات، عربستان سعودی، چین، ویتنام و هند، تمام بازیکنان خود را از لیگ داخلی دعوت کرده اند. امارات، عربستان، چین و حتی هند، سرمایه گذاریِ قابل توجهی در لیگ خود انجام داده اند و تنها ویتنام است که با رویکرد پرورش این نسل از بازیکنان از سطح جوانان، به این تورنمنت می آید. ویتنام ماه گذشته موفق شد قهرمانِ جنوبشرق آسیا شود.

تعداد لژیونر نام کشور ۲۰ استرالیا ۱۷ سوریه ۱۴ کره جنوبی، یمن ۱۳ ژاپن ۱۲ ایران ۱۱ عراق ۹ فیلیپین، فلسطین ۷ ازبک ۶ قرقیزستان، عمان ۵ لبنان، کره شمالی ۴ اردن، ترکمنستان ۳ بحرین ۱ تایلند، قطر صفر امارات، هند، چین، عربستان، ویتنام

تعداد لژیونر اروپایی:

اروپا، مهمترین قاره جهان در فوتبال است و با در نظر گرفتن لژیونرهای مشغول در این قاره، سطحِ حرفه ای گری را بالاتر می بریم. مطابق انتظار استرالیا به خاطر رابطه نزدیک با این قاره، لژیونرهای زیادی را در کشورهای مختلف اروپایی دارد و ۱۷ بازیکن از لیستِ این تیم در اروپا بازی می کنند. ژاپن با وجود اینکه از برخی کشورها لژیونر کمتری داشت اما به جز یک مورد، سایر بازیکنانِ لژیونرش در اروپا بازی می کنند. ایران با ۹ و کره جنوبی با ۷ در رتبه های بعدی قرار دارند. لبنان و قرقیزستان به واسطه بازیکنانِ دورگه، ۴ بازیکن شاغل در اروپا دارند. فلسطین و فیلیپین، داستانِ مشابهی دارند اما عراق و کره شمالی، بازیکنانِ‌ مستعدی به اروپا فرستاده اند. کره شمالی، یک بازیکن در لیگ اتریش و دو بازیکن در سری بی ایتالیا دارد. لژیونرهای کره شمالی، جوان هستند و یکی از آنها(هان کوانگ سون) که در پروجا مشغول به بازی است، بازیکن کالیاری محسوب می شود که به طور قرضی راهی پروجا شده است. او طی ماه های اخیر زیرنظر یوونتوس بوده است.

ازبکستانی ها ۲ بازیکن در روسیه دارند. کشورهایی مثل اردن، سوریه و عمان در لیگ های درجه چندِ اروپا بازیکن دارند اما بحرین، ستاره ای در جمهوری چک دارد(عبدالله یوسف هلال) که روز گذشته به اسلاویا پراگ پیوست. امارات، هند، چین، عربستان، ویتنام، تایلند و یمن، بازیکنی در قاره اروپا ندارند.

تعداد لژیونر اروپایی نام کشور ۱۷ استرالیا ۱۲ ژاپن ۹ ایران ۷ کره جنوبی ۴ لبنان، قرقیزستان ۳ فلسطین، فیلیپین، عراق، کره شمالی ۲ ازبکستان ۱ بحرین، اردن، سوریه، عمان، ترکمنستان، قطر صفر امارات، هند، چین، عربستان، ویتنام، تایلند، یمن

لژیونر شاغل در ۸ لیگ برتر اروپا:(اسپانیا، انگلیس، ایتالیا، آلمان، فرانسه، پرتغال، روسیه، بلژیک):

برای بالا بردنِ حساسیت، تنها ۸ لیگ برتر اروپا طبق رده بندی یوفا را در نظر گرفتیم. بدین ترتیب تنها لیگ انگلیس، اسپانیا، آلمان، ایتالیا، فرانسه، پرتغال، روسیه و بلژیک مورد بررسی قرار گرفته است. لازم به ذکر است که لیگ های دسته پایین تر این کشورها مثل چمپیونشیب در بریتانیا، سری بی در ایتالیا یا بوندسلیگای ۲ در آلمان، در نظر گرفته نشده است و تنها سطحِ اول مورد نظر است. 

با اعمال کردنِ این فیلتر، به نتایج جالبی می رسیم. ژاپن حالا به صدر جدول می رسد چون اکثرِ لژیونرهایش در ۸ لیگِ برتر اروپا بازی می کنند. ایران به لطف حضور بازیکنانش در روسیه و بلژیک، با ۶ بازیکن در رتبه دوم قرار می گیرد. مطابق انتظار، در این رده بندی بازیکنی مثل کریم انصاری فرد که در چمپیونشیپ بازی می کند، شمرده نمی شود. کره جنوبی با وجود داشتن ۳ بازیکن در بوندس لیگای ۲، تنها ۴ بازیکن در ۸ لیگ برتر دارد و در رتبه سوم قرار می گیرد. بزرگترین سقوط متعلق به استرالیا است که تا قبل از در نظر گرفتنِ این فیلتر، صدرنشین بود. با اینکه استرالیا ۲۰ لژیونر در لیستِ خود دارد و ۱۷ تای آنها در اروپا بازی می کنند، تنها ۳ بازیکن در سطح اولِ هشت لیگ اروپا بازی می کنند. با این حال استرالیا بازیکنانی در تیم های آیندهوون هلند(۲)، سلتیک اسکاتلند(۱)، ستاره سرخ بلگراد(۱)، بوخومِ آلمان(۱)، هال سیتی و کویینز پارک رنجرز در انگلیس(۱)، آستریا وینِ اتریش(۱) و میدولانِ دانمارک(۱) دارد. 

عراق و ازبکستان به واسطه داشتن بازیکن در سری آ، لیگ پرتغال و لیگ روسیه، جایگاه خود را از دست نمی دهند. قرقیزستان هم یک بازیکن شاغل در روسیه دارد. امارات، هند، چین، عربستان، ویتنام، تایلند، یمن، لبنان، کره شمالی، بحرین، اردن، سوریه، عمان، ترکمنستان، قطر، فلسطین و فیلیپین در ۸ لیگ برتر اروپا، بازیکنی را در لیست خود نمی بینند.

تعداد لژیونر شاغل در ۸ لیگ برتر اروپا نام کشور ۹ ژاپن ۶ ایران ۴ کره جنوبی ۳ استرالیا ۲ عراق، ازبکستان ۱ قرقیزستان صفر امارات، هند، چین، عربستان، ویتنام، تایلند، یمن، لبنان، کره شمالی، بحرین، اردن، سوریه، عمان، ترکمنستان، قطر، فلسطین، فیلیپین

لژیونر شاغل در ۵ لیگ برتر اروپا:(اسپانیا، انگلیس، ایتالیا، آلمان، فرانسه):

رده بندی را به بالاترینِ حد ممکن می رسانیم و تنها ۵ لیگ برتر دنیا در فوتبال را در نظر می گیریم. ژاپن همچنان کیفیتش را از دست نمی دهد و ثابت می کند که اگر بازیکنی در خارج از لیگ دارد، به احتمال زیاد در بالاترین سطح بازی می کند. ژاپنی ها ۷ بازیکن در ۵ لیگ برتر اروپا دارند که در ساوتهمپتون، نیوکاسل، مارسی، هانوفر، وردربرمن، ختافه و بتیس توپ می زنند. کره جنوبی با عبور از ایران، به رتبه دوم در این زمینه می رسد. کره جنوبی ۴ لژیونر در این سطح دارد که آنها در تاتنهام، نیوکاسل و آوکسبورگ(۲) بازی می کنند. ایران با داشتن ۲ بازیکن(جهانبخش در برایتون و قدوس در آمیانِ فرانسه) به همراه استرالیا با ۲ بازیکن(رایان در برایتون و لکی در هرتابرلین)، به طور مشترک در رده سوم می ایستد.

تیم ملی عراق به خاطر حضور علی عدنان در سری آ(آتالانتا)، یک بازیکن در این سطح دارد. دیگر لژیونر مشهور عراقی ها در لیگِ پرتغال بازی می کند. امارات، هند، چین، عربستان، ویتنام، تایلند، یمن، لبنان، کره شمالی، بحرین، اردن، سوریه، عمان، ترکمنستان، قطر، فلسطین، فیلیپین، ازبکستان و قرقیزستان در این سطح بازیکن ندارند.

تعداد لژیونر شاغل در ۵ لیگ برتر اروپا نام کشور ۷ ژاپن ۴ کره جنوبی ۲ استرالیا، ایران ۱ عراق صفر امارات، هند، چین، عربستان، ویتنام، تایلند، یمن، لبنان، کره شمالی، بحرین، اردن، سوریه، عمان، ترکمنستان، قطر، فلسطین، فیلیپین، ازبکستان، قرقیزستان

 

منبع: طرفداری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tarafdari.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «طرفداری» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۷۷۰۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: