Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-26@14:53:14 GMT

سی‌ان‌ان: آمریکا عبرت گرفت

تاریخ انتشار: ۵ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۲۰۵۲۸۸

سی‌ان‌ان: آمریکا عبرت گرفت

«آمریکایی‌ها هفته گذشته یکی از مهم‌ترین درس عبرت‌های خود را در ارتفاع ۲۲ هزار پایی گرفتند و آن اینکه سامانه پدافندی ایران را جدی بگیرند.»

به گزارش مشرق، روزنامه «کیهان» در ویژه‌های خود نوشت:

این جملات، بخشی از گزارش شبکه سی‌ان‌ان است. پایگاه اینترنتی CNN در گزارشی به قلم نیک والش با عنوان «سرنگونی پهپاد ۱۱۰ میلیون دلاری آمریکا چه اطلاعاتی درباره ایران به ما می‌دهد؟» نوشت: به محض اینکه گردوغبارها خوابید و آبها از آسیاب افتاد، معلوم شد آمریکایی‌ها یکی از مهم‌ترین درس‌های عبرت خود را در هفته گذشته در ارتفاع ۲۲ هزار پایی گرفتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تصور می‌رود پهپاد آرکی و-۴ ای گلوبال هاوک نخستین پهپاد شناسایی پنتاگون از این نوع باشد که توسط ایران هدف قرار گرفته است. این حادثه نشانه‌ای بارز از تقویت توانمندی‌های نظامی ایران به‌شمار می‌رود.

بیشتر بخوانید:

فیلم / جزئیاتی کامل از انهدام پهپاد آمریکایی در خلیج فارس جزئیات جدید از شکار پهپاد آمریکایی توسط سپاه


جرمی بینی از کارشناسان خاورمیانه در هفته‌نامه دفاعی جینز با اشاره به قدرت پدافند هوایی ایران می‌گوید: این سامانه کار می‌کند. این واقعه به‌خوبی نشان می‌دهد وقتی ایرانی‌ها واقعاً روی چیزی سرمایه‌گذاری می‌کنند، می‌توان به واقع روی آن حساب کرد. ما این موضوع را درباره موشک‌های بالستیک آنها می‌دانستیم ولی ظاهراً در خصوص سامانه پدافند هوایی ایرانی‌ها نیز وضعیت به‌همین گونه است.


برای هدایت از راه دور آرکی و-۴ گلوبال هاوک و تنظیم حسگرهایش که هر کدامش ۱۱۰ میلیون دلار ارزش دارد، سه تن نیاز است. این پهپاد برای ارسال علائم و تصاویر از راه‌دور و برای در امان ماندن از موشک‌های سطح به هوا در ارتفاع ۶۵ هزار پایی پرواز می‌کند.

حتی در صورت نزدیک‌شدن موشک، این پهپاد به یک دریافت‌کننده هشدار راداری و نیز سامانه پارازیت‌افکنی مجهز است. ولی سرنگونی و انهدام چنین پهپادی نیز نشانه تمرکز آرام ایران است. تا همین چند سال پیش چنین رویدادی تعجب برانگیز محسوب می‌شد ولی حالا مشخص شده سامانه پدافند هوایی جدید ایرانی‌ها بسیار پیشرفت کرده است.


سرنگونی این پهپاد نشان می‌دهد تهران می‌تواند گاهی با تلاشی متمرکز تأثیری بی‌نظیر داشته باشد و به عبارت دیگر دشمنی است که قطعاً قادر است رقبایش را به حفظ موازنه و تعادل ناچار سازد. آمریکا باید در برابر نبوغ و خلاقیت ایرانی‌ها مراقب باشد و تصور نکند به‌راحتی می‌تواند به هر درگیری با ایران پایان دهد.


سپاه اعلام کرده است برای سرنگونی این پهپاد از سامانه موشکی سطح به هوای «سوم خرداد» استفاده کرده است. تصاویر مربوط به پرتاب این موشک در شبکه‌های اجتماعی هم‌اکنون به‌عنوان نمادی از سلحشوری ایرانی‌ها در برابر فناوری پهپادی پیشرفته آمریکا دست به دست می‌شود. سامانه موشکی سوم خرداد که نخستین‌بار از آن در سال ۲۰۱۴ رونمایی شد، بیش از ۷۵ کیلومتر بُرد دارد.


کارشناسان جینز می‌گویند این موشک احتمالاً از یک سکوی سیار پرتاب شده است. اگرچه گفته می‌شود پهپادهای ام‌کی و-۴ سی‌تریتون که قرار است به‌زودی به زرادخانه آمریکا در منطقه اضافه شود از پهپادهای قبلی پیشرفته‌تر است ولی باید گفت ایران نیز موشک‌های به مراتب پیشرفته‌تر از موشک سوم خرداد در اختیار دارد. ایران ۱۰ روز قبل از این حادثه از یک سامانه موشکی جدید با بُردی حدود دو برابر رونمایی کرد.


جرمی بینی می‌گوید ما واقعاً نمی‌دانیم سیستم هدایت این موشک‌ها واقعاً چگونه کار می‌کند. این کارشناس تصریح کرد: زاویه حمله موشک ظاهراً نشان می‌دهد این موشک به‌جای تعقیب از پشت‌سر، از سمت غرب به پهپاد نزدیک شده است و این به‌نوبه خود بر کارآیی و تأثیر سیستم هدایت موشک به سمت پهپاد توسط پرتابگر آن دلالت دارد.


این نخستین‌بار نیست که ایرانی‌ها به فناوری آمریکا لطمه می‌زنند. ایران در سال ۲۰۱۱ نیز یک فروند پهپاد رادارگریز آمریکایی از نوع آرکی و-۱۷۰ را سرنگون کرد و گفته می‌شود موفق شد با مهندسی معکوس نوع بومی آن را با بررسی لاشه پهپاد بسازد. رهگیری و هدف قراردادن پهپاد جدید در ارتفاع ۲۲ هزار پایی، مایه افتخار برای ملتی است که ترامپ خطاب به آنها می‌گوید: بروید به جهنم.

 

منبع: مشرق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۰۵۲۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: