Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-23@09:42:11 GMT

در جلسه شورای امنیت درباره ایران چه گذشت؟

تاریخ انتشار: ۵ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۲۰۵۳۰۳

به گزارش فارس، شورای امنیت سازمان ملل متحد امروز چهارشنبه برای بررسی جدیدترین گزارش دبیر کل سازمان ملل متحد در خصوص اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت تشکیل جلسه داد. نمایندگان کشورها در این جلسه اظهاراتی را مطرح کردند که گزارش آن در زیر آمده است. 

سازمان ملل

«رزماری دی‌کارلو» معاون دبیر کل سازمان ملل متحد در امور سیاسی در جلسه شورای امنیت با موضوع برجام این توافق هسته‌ای از تحولات اخیر درباره برجام ابراز نگرانی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

او با بیان اینکه «آنتونیو گوترش»، دبیر کل سازمان ملل از گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره پایبندی ایران به تعهداتش استقبال می‌کند گفت: «دبیر کل در عین حال از برخی تحولات اخیر در خصوص برجام نگران است.»

معاون دبیر کل به اقدام اخیر آمریکا در تمدید نکردن معافیت‌های مربوط به مبادلات نفت با ایران و همکاری‌های صلح‌آمیز هسته‌ای با ایران ذیل برجام اشاره کرد و گفت دبیر کل از این اقدامات متأسف است. معاون دبیر کل خاطرنشان کرد این اقدامات ممکن است در اجرای توافق هسته‌ای از سوی ایران و برخی از دیگر طرف‌های برجام جلوگیری کنند. (جزئیات بیشتر)

اتحادیه اروپا: ایران به تعهداتش پایبند باشد

نماینده اتحادیه اروپا، پس از رزماری سخنرانی کرد و ضمن ابراز مخالفت بروکسل با خروج آمریکا از توافق هسته‌ای گفت معتقد است که ایران همچنان باید به تعهداتش ذیل این توافق پایبند باشد.

او گفت: «از این منظر، اتحادیه اروپا... عمیقا از خروج ایالات متحده از این توافق متأسف است. اعمال تحریم‌های یکجانبه توسط ایالات متحده، تصمیم این کشور به عدم تمدید معافیت‌های تجارت نفتی و عدم تمدید کامل همکاری‌های پروژه‌های عدم اشاعه، اثری چشمگیر بر اقتصاد ایران داشته است.» (جزئیات بیشتر)

انگلیس: ایران از محدودیت‌های برجامی عبور نکند

«کارن پیرس»، نماینده انگلیس در شورای امنیت سازمان ملل با توصیه به ایران درباره باقی ماندن در توافق هسته‌ای، گفت برجام یکی از اجزاء ضروری برای معماری عدم اشاعه بین‌المللی است. او «حراست از رژیم منع اشاعه و جلوگیری از دستیابی به یک توان هسته‌ای» را یکی از اهداف سه‌گانه لندن در ارتباط با ایران توصیف کرد و گفت انگلیس همچنان به توافق هسته‌ای با ایران متعهد است و معتقد است که این توافق «بهترین راه برای جلوگیری از ایران مسلح به هسته‌ای»، «جزئی ضروری از معماری عدم اشاعه بین‌المللی» است و برای «امنیت ملی ما و امنیت مشترک شرکا و متحدان ما» حائز اهمیت است.

وی افزود: «ما در عین عمیقا نگران هستیم که این نشست در حالی برگزار می‌شود که ایران تهدید کرده اجرای تعهدات خود ذیل برجام را از طریق عبور از سقف‌های ذخایر هسته‌ای متوقف کند. اگر ایران از این سقف‌ها عبور کند، منافع منع اشاعه‌ای این توافق، محو می‌شود. در نتیجه، به ایران توصیه می‌کنم اقداماتی انجام ندهد که از سقف‌های تعیین‌شده در این توافق فراتر رود.» (جزئیات بیشتر)

 فرانسه: پایان برجام عقب‌گردی خطرناک خواهد بود

نماینده فر انسه در سازمان ملل متحد پایان برجام را «بازگشتی خطرناک به عقب» توصیف کرد و گفت پاریس تا زمانی که ایران به تعهدات خود در این توافق پایبند باشد، به اجرای تعهدات خود ذیل این توافق ادامه خواهد داد. 

نماینده فرانسه گفت: «پایان برجام به معنی یک عقب‌گرد خطرناک خواهد بود که با خود ابهام و تبعات جدی برای منطقه، نظام منع اشاعه و امنیت جمعی ما به همراه خواهد داشت. ما باید همه برای جلوگیری از وقوع این سناریو تلاش کنیم.» (جزئیات بیشتر)

آلمان: از خروج آمریکا متأسفیم

نماینده آلمان هم برجام را یکی از مولفه‌های اساسی در معماری منع‌اشاعه توصیف کرد و گفت جامعه بین‌المللی در برهه‌ای حساس برای حفظ توافق هسته‌ای قرار دارد. 

او از خروج یکجانبه آمریکا از توافق هسته‌ای و اعمال تحریم‌ها علیه ایران ابراز تأسف کرد. نماینده آلمان در ادامه با اشاره به بیانیه ایران در خصوص کاستن از تعهداتش ذیل برجام گفت برلین از ایران می‌خواهد تعهدات هسته‌ای خود را اجرا کند. وی همچنین بر ضرورت برخورداری ایران از مزایای اقتصادی ذیل برجام تأکید کرد. 

نماینده آلمان گفت با پابرجا ماندن برجام می‌توان مسائل خارج از این توافق را بهتر حل کرد. او همانند نماینده فرانسه از ایران خواست از انجام آزمایش‌های موشکی خودداری کند. او گفت کشورش به اجرای توافق هسته‌ای و قطعنامه شماره ۲۲۳۱ پایبند خواهد بود. (جزئیات بیشتر)

روسیه: متخصصان رمزنگاری هم نمی‌تواند از مواضع آمریکا رمزگشایی کنند

«واسیلی نبنزیا»، نماینده روسیه با انتقاد از اقدامات آمریکا در قبال ایران و توافق هسته‌ای، گفت واشنگتن از یکسو مدعی می‌شود که به دنبال تغییر نظام ایران نیست و از سوی دیگر ایران را به نابودی تهدید می‌کند.

نماینده روسیه با بیان اینکه واشنگتن مواضع متناقضی در قبال ایران اتخاذ کرده، ادامه داد: «ایالات متحده تأکید می‌کند که کسی به دنبال تغییر نظام در ایران نیست، اما همزمان تهدید به نابودی را می‌شنویم و تحریم‌های تازه‌ای اعلام می‌شود. خواستار گفت‌وگو می‌شوند، اما به موازات آن اعلام می‌کنند که قصد دارند حضور نظامی خود را در آن منطقه افزایش دهند.»

وی افزود: «چنین سیگنال‌هایی که حتی متخصصان باتجربه رمزنگاری هم نمی‌توانند از آن رمزگشایی کنند، صرفا وضعیت را به مرحله غیرقابل بازگشت می‌رسانند... تنها راه عملی باقی‌مانده برای حفظ برجام، این است که طرف‌های باقی‌مانده تعهدات خود را اجرایی کنند. باید ترس و نگرانی‌های خودخواهانه را کنار بگذاریم و حفظ برجام را در اولویت قرار دهیم.» (جزئیات بیشتر)

چین: توازن میان حقوق و تعهدات ایران ذیل برجام حفظ شود

نماینده چین ابراز امیدواری کرد که طرف‌های برجام به تعهداتشان عمل کنند و ضمن احترام به «درخواست‌های مشروع ایران»، با برداشتن گام‌های مثبت، توازن میان تعهدات و حقوق ذیل برجام را حفظ کنند.

این مقام چینی همچنین از اقدام آمریکا در خصوص خروج از برجام و اعمال تحریم‌های یکجانبه علیه ایران ابراز تأسف کرد و گفت: «ما از طرف‌های درگیر می‌خواهیم تا به طور مناسب مشکلات مربوط به حفظ روابط نرمال تجاری با ایران را برطرف کنند.» (جزئیات بیشتر)

آمریکا: آماده توافق جدید با ایران هستیم

«جاناتان کوهن»، معاون نماینده آمریکا در این جلسه ضمن تکرار اتهامات علیه ایران مدعی شد که واشنگتن آماده گفت‌وگو با ایران است. او گفت: «ایالات متحده به روشنی تمایل خود را برای گفت‌وگو با ایران بر سر توافقی که به نحو بهتری در خدمت صلح و امنیت بین‌المللی باشد، ابراز کرده است.»

نماینده آمریکا در ادامه ضمن متهم کردن ایران به حمله به کشتی‌های تجاری در منطقه خلیج فارس گفت: «ما قصد داریم از همه آنچه در توان داریم، از جمله به‌روز کردن نظام تحریم‌های قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت،  برای مهار رفتارهای مخرب ایران استفاده کنیم.»

او ایران را به بی‌ثبات کردن منطقه و حمایت از گروه‌های تروریستی و حمله به کشتی‌های تجاری متهم کرد. وی همچنین ادعا کرد ایران با نقض قوانین سازمان ملل، به گروه‌های تحت حمایت خود سلاح ارسال می‌کند. (جزئیات بیشتر)

ایران به تنهایی بار حفظ برجام را به دوش نخواهد کشید

نماینده ایران در سازمان ملل متحد با اشاره به اینکه ایران برای بیش از یک سال پس از خروج آمریکا از برجام، به تعهدات خود پایبند مانده، گفت ایران نمی‌تواند و نباید بار حفظ برجام را به تنهایی به دوش بکشد. (جزئیات بیشتر)

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۰۵۳۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: