Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدرضا کایدونی روز سه شنبه در در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با اجرای طرح تعادل بخشی تاکنون ۲۸۰ حلقه چاه آب غیرمجاز کشاورزی و صنعتی در این استان مسدود شده است.

وی با بیان اینکه پلمپ چاه‌های آب غیرمجاز با هدف کاهش افت سفره‌های زیرزمینی انجام می‌شود، گفت: بیش از یکهزار حلقه چاه غیر مجاز آب در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که ۷۰۰ حلقه کشاورزی و مابقی در بخش صنعت و شرب است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کایدونی اظهار داشت: در سال گذشته بیش از ۱۶ حلقه چاه کشاورزی در مناطق مختلف این استان مسدود و پلمپ شد که موجب صرفه جویی ۲۴۳ هزار متر مکعب آب در دشت‌های این استان شد.
وی تصریح کرد: کهگیلویه و بویراحمد دارای ۲ هزار و ۵۰۰ حلقه چاه آب است که سالانه ۳۰۰ میلیون مترمکعب آب از آنها استحصال می‌شود.

کایدونی ابراز کرد: اصلاح و تعدیل پروانه‌های بهره برداری چاه‌های موجود در دشت‌های این استان از مهمترین برنامه‌های در دست اجراست.
وی بیان کرد: طرح اصلاح و تعدیل پروانه برداشت تاکنون در ۲ هزار و ۱۱ حلقه از چاه‌های دشت‌های استان اجرا شده که از این تعداد یکهزار و ۷۶۷ مورد اصلاح و ۲۴۴ مورد تعدیل شده است.

کایدونی گفت: به منظور ساماندهی و کنترل مصرف درست آب در بخش کشاورزی، سال گذشته برق ۷۰ حلقه از چاه‌های غیر مجاز این استان قطع شد.
کایدونی اظهار داشت: سالانه ۲۸۳ میلیون متر مکعب آب از ۲ هزار و ۴۸۹ حلقه چاه مجاز در این استان برداشت می‌شود.
نماینده مجری طرح احیا و تعادل بخشی منابع آبی زیرزمینی کهگیلویه و بویراحمد گفت: ۲۲۰ منبع ذخیره آب آشامیدنی در کهگیلویه و بویراحمد تاکنون تعیین حریم شده است.
وی تصریح کرد: اجرای طرح نصب تجهیزات هوشمند بر روی چاه‌های کشاورزی در سال ۱۳۷۸ در قالب تعادل بخشی با هدف نظارت بر فرایند مصرف آب چاه‌های کشاورزی و صیانت از منابع آب‌های زیرزمینی آغاز شد.
کایدونی گفت: با نصب کنتورهای هوشمند در طول سال میزان آب استحصالی هر چاه سنجش شده و در صورت اضافه برداشت هشدارهای لازم به بهره بردار داده می‌شود.
نماینده مجری طرح احیا و تعادل بخشی منابع آبی زیرزمینی کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: تاکنون ۵۳۰ کنتور هوشمند بر روی چاه‌های کشاورزی استان نصب شده، که ۲ هزار حلقه چاه کشاورزی و شرب کهگیلویه و بویراحمد نیازمند نصب کنتورهای هوشمند است.
کهگیلویه و بویراحمد با دارا بودن یک درصد مساحت و جمعیت کشور در جنوب غربی ایران به علت برخورداری از شرایط آب و هوایی مساعد بیش از ۱۰ درصد از روان آب‌های کشور معادل ۱۰ میلیارد متر مکعب آب را به خود اختصاص داده است.
بدلیل بروز پدیده خشکسالی و کاهش بارندگی، افت سطح آب منابع زیرزمینی در این استان از سال ۱۳۸۷ آغاز شده و همچنان رو به افزایش است.
سالانه هشت میلیارد متر مکعب آب در کهگیلویه و بویراحمد تولید که تنها ۱۳ درصد آن در این استان مصرف می‌شود.
براساس برآوردهای جهاد کشاورزی، ۲ میلیارد مترمکعب آب برای مصرف کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد در افق بلند مدت مورد نیاز است.

۲۰۸۲/‏۱۶۶۲

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۲۲۱۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: