Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-03-19@02:20:11 GMT

صنعت نمد مالی رزن در حال انقراض

تاریخ انتشار: ۱۰ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۲۴۴۴۵۲۷۲

حمید رضا زارعی، رئیس میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان رزن در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از همدان، اظهار کرد: رزن دارای سه کانون صنایع دستی در رشته‌های آب سازی و چرم دوزی در روستا‌های کاج و کرمگ و قره کند است.

وی افزود: در حال حاضر بیش از 150 نفر در حوزه صنایع دستی در رشته‌های مختلف چرم دوزی، قلم زنی روی و مس، نقره کوبی، گیوه بافی و گیوه دوزی، نمد مالی و قاب سازی، منبت‌کاری، گلیم و فرش و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. به صورت انفرادی و کارگاهی فعالیت می‌کنند.

وی ادامه داد: در سال گذشته مبلغ 150 میلیون تومان تسهیلات از صندوق کارآفرینی امید به به متقاضیان فعال در حوزه صنایع دستی پرداخت شده است.

زارعی با اشاره به عدم وجود بازارچه دائمی صنایع دستی در شهرستان بیان کرد: در راستای بازاریابی و فروش صنایع دستی رزن، صنعتگران در بازارچه‌ها و نمایشگاه‌های این صنعت در سطح شهرستان، استان و کشور حضور پیدا می‌کنند.

رئیس میراث فرهنگی و گردشگری رزن عنوان کرد: در حال حاضر 150 نفر از شاغلین صنایع دستی شهرستان مشمول بیمه تأمین اجتماعی هستند و از خدمات آن بهره‌مند می‌شوند.

وی اظهار کرد: این مجموعه جهت پرداخت تسهیلات و ایجاد کارگاه‌های صنایع دستی با بسیج سازندگی شهرستان، کمیته امداد و اداره بهزیستی تفاهم نامه‌هایی منعقد کرده است.

اشتغال 50 صنعتگر حوزه چرم دوزی در راستای تحقق شعار سال

زارعی ابراز کرد: در راستای تحقق شعار سال مبنی بر «تولید و اشتغال» و کسب درآمد خانوار‌های تحت حمایت، 50 نفر از صنعتگران رشته چرم دوزی با همکاری بسیج سازندگی آموزش‌های لازم را در کارگاه‌های این حوزه گذرانده و در مرحله کسب مجوز فعالیت هستند.

این مقام مسئول گفت: تسهیلات میراث فرهنگی شهرستان رزن شامل ارائه وام‌های 5 و 3 میلیون تومانی جهت اشتغال 1 نفر در منزل یا چند نفر در کارگاه‌ها، خرید مواد اولیه، توسعه و تجهیز کارگاه‌های صنایع دستی و... است.

وی با بیان اینکه نمد مالی رزن یکی از آثار ملی به ثبت رسیده در حوزه صنایع دستی است ابراز کرد: کارگاه نمد مالی آقای صفر علی پیر علی و پسران در روستای شوند به عنوان تنها کارگاه فعال این صنعت در سطح استان به تولید محصولاتی از قبیل، جلیقه، کول انداز، زیر انداز، کمربند و ... می‌پردازد.

زارعی با بیان اینکه پیر علی در سال 89 به عنوان پیشکسوت صنایع دستی کشور معرفی شد اظهار کرد: تولید سالانه نمد در این شهرستان، هزار و 500 متر مربع به ارزش 80 میلیون تومان است و عمده مشتری این محصولات، عشایر استان‌های مرکزی، تهران و قم است

وی خاطرنشان کرد: این نکته را نیز نباید فراموش کرد که نمد و برخی محصولات مشتقه آن خواص دارویی دارند.

رئیس میراث فرهنگی و گردشگری رزن افزود: نمد مالی شهرستان رزن در سال 95 در گروه آثار ناملموس به ثبت ملی رسید، این در حالی است که این صنعت در حال انقراض است چرا که از میان 40 کارگاه نمدمالی تنها یک کارگاه در این شهرستان باقی مانده است.

وی اضافه کرد: برای احیا نمدمالی و سایر صنعت‌های به فراموش شده می‌توان با آموزش‌های لازم، معرفی صنایع دستی، حمایت تسهیلات بیمه‌ای و حتی بازاریابی با برگزاری نمایشگاه‌ها و بازارچه‌های صنایع دستی و این حوزه‌ها را مجدد فعال کرد.

وی با اشاره به جاذبه های گردشگری شهرستان رزن بیان کرد: منطقه نمونه گردشگری بقراطی، روستای در جزین با وجود بنا‌های تاریخی متعدد و امامزاده اظهر(ع)، روستای کاج با وجود 60 کارگاه تولید قاب سازی و فعالیت بیش از 350 صنعتگر در این حوزه و سایر آثار تاریخی این روستا و هم‌چنین امامزاده هود(ع)، مسجد تاریخی بابانظر، امامزاده اسماعیل(ع) روستای چوپقلو و امامزاده پنج تن روستای کرفس از جمله جاذبه‌های توریستی و دیدنی این شهرستان است که مسافران در ایام تابستان می‌توانند از آنها بازدید کنند.

زارعی عنوان کرد: از سوغاتی‌های رزن نیز می‌توان به عسل، شیره انگور، غذا‌های محلی، گیاهان دارویی به ویژه رازیانه، نان و شیرینی جات محلی اشاره کرد.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۴۵۲۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: