Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-19@19:31:17 GMT

پارک ملی توران کجاست + تصاویر

تاریخ انتشار: ۸ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۴۵۰۳۴۹۴

پارک ملی توران کجاست + تصاویر

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سمنان، در استان سمنان می‌توان تنوع گونه های جانوری بسیاری یافت. زیست گاه های جانوری متنوع در کنار تنوع قومی و مذهبی، پارک ملی توران شاهرود را در زمره یکی از بهترین پارک ها در ایران قرار داده است.

به بعضی از دشت ها در این منطقه دق می گویند. نام ‌گذاری بیشتر این دق‌ها ریشه‌ تاریخی د‌ارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دق‌های مهمی که د‌ر د‌اخل این منطقه قرار د‌ارند عبارتند از: دق بیارجمند، دق دوشاخ و د‌ق اسب‌اند‌از.

پارک ملی توران را میتوان به عنوان غنی‌ترین زیست‌گاه یوزپلنگ ایران نام برد که با تلاش محیط‌ بانان استان جمعیت گونه‌های مختلف این زیست‌بوم رو به افزایش است و پارک ملی توران تنها زیست‌گاهی است در ایران، که هرم اکولوژیک آن کامل است.

پارک ملی توران در منتهی‌الیه شرقی استان سمنان و در جنوب شرقی شهرستان شاهرود جای دارد و قسمت کوچکی از بخش شرقی آن در سبزوار استان خراسان رضوی قرار گرفته‌است و این مجموعه در ضلع جنوبی جاده تهران- مشهد، شرق دهستان طرود، غرب دهستان زمان‌ها و شمال شرقی کویر مرکزی ایران واقع شده‌است.

حمیدرضا حسنی رئیس اداره میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری شهرستان شاهرود در گفتگو با خبرنگار خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سمنان ، گفت : پارک ملی توران یکی از متنوع‌ ترین گونه‌های گیاهی و جانوری را در ایران دارد، جدای از اینکه این پارک ، مهمترین زیستگاه یوز در کشور را داراست و بیشترین جمعیت یوزپلنگ آسیایی را در دل خود دارد، حیات‌وحش در خطر انقراضی نظیر: گورخر ایرانی، هوبره، عقاب طلایی، سارگبه، گونه اندمیک زاغ‌بور، بالابان، پلنگ، جبیر، آهو، کاراکال، کل،قوچ و... در آن زیست می‌کنند.

وی افزود : این منطقه در سال ۱۳۵۱ به عنوان منطقه حفاظت شده تحت مدیریت سازمان محیط زیست درآمد و در سال ۱۳۵۵ قسمتی از آن به عنوان پناهگاه حیات وحش انتخاب گردید. در همان سال مجموعه توران از طرف یونسکوعنوان ذخیرگاه زیستکره را نیز دریافت کرد سپس در سال ۱۳۸۱ قسمتهای مرکزی این مجموعه به پارک ملی ارتقا یافت.

  مهدی قاسمی ،کارشناس اداره میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری شهرستان شاهرود نیز در گفتگو با خبرنگار خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سمنان گفت:  منطقه حفاظت شده توران یا خارتوران شامل سه محدوده حفاظت شده‌است که علاوه بر منطقه حفاظت شده قسمت اعظم مساحت، پناهگاه حیات وحش در قسمتی از شرق و پارک ملی در میانه را نیز دربردارد. پارک ملی ۸٪، پناهگاه حیات وحش ۱۷٪ و منطقه حفاظت شده ۷۵٪ از کل مساحت منطقه را تشکیل می‌دهد. خارتوران را آفریقای ایران لقب داده‌اند.

 وی تصریح کرد: ذخیره‌گاه زیست کره توران بزرگترین  ذخیره گاه زیست کره  ایران  است که بعد از سرنگتی آفریقا واقع در کشور تانزانیا دومین منطقه بیوسفر جهان به شمار می‌آید.

توران پس از پناهگاه حیات وحش نایبندان در طبس، لقب دومین مجموعه حفاظت شده وسیع ایران را با خود یدک می‌کشد.

ذخیره‌گاه زیستکره توران د‌ارای آب و هوای خشک و نیمه خشک بود‌ه، در ناحیه فلا‌ت ایران – آناتولی قرار د‌ارد و از نظر منطقه رویشی رستنی ها، در ناحیه ایران – تورانی قرار می گیرد و زیستگاه آن از نواحی پست با خاک های رسی، گچی، شنی و سنگی تا نواحی کوهستانی با ارتفاعی بیش از ۲ هزارو 200 متر تشکیل گردید‌ه است.

از چشمه‌های مهم این منطقه می توان چشمه غریبه، سی تل، افغانی ها، لکم، تلخاب، کال مرا، پرو بال، پونیدر، هنی، نیستانه، بغلو، شاه چشمه، ملحه، بهاندر، چشمه شاه، چشمه ماجراد، چشمه پریه، ابوالیحیی و چشمه عزیز را نام برد.

مهمترین رودخانه این منطقـه که در اکثر فصول سال آب د‌ر آن جاری است رودخانه کال شور است که به خاطر وجود املاح بسیار زیاد نمک، غیر قابل شرب است.

عباسعلی دامنگیر مدیرکل محیط‌زیست استان سمنان در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سمنان بابیان اینکه پارک ملی توران شاهرود از نظر تنوع زیستی بسیار غنی است گفت : از ابتدای سال جاری مشاهده این گونه ارزشمند ۱۴ بار به ثبت رسید که از این تعداد شش بار به صورت مستقیم و هشت بار توسط دوربین رویت شد.

شکارچیانی هستند که با شکارهای غیر مجاز خود،حیات جانوران را به خطر می اندازند.این شکارچیان به بی رحمانه ترین شکل ممکن و برای کسب منفعت خود دست به شکار می زنند و منافع ملی کشورشان را در نظر نمی گیرند.

در پارک ملی خارتوران،همان گونه که گفته شد،انواع زیست بوم های جانوری نیز یافت می شود.یوزپلنگ ایرانی،از مشهور ترین نوع جانوری در جهان است که در این پارک ملی نیز یافت می شود.

چنانچه در حفظ این گونه یوز ها سهل انگاری شود،به آسانی حیات این گونه جانوری نیز از بین خواهد رفت.

انتهای پیام / گ

پارک ملی توران را بهتر بشناسیم

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۰۳۴۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: