Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: روند رو به رشد استفاده از انرژی با افزایش جمعیت از یک‌سو و رشد نیازهای انسان از سوی دیگر موجب شده که بازخورد این رشد مصرف را در زمینهٔ افزایش آلودگی‌های زیست‌محیطی و همچنین از دست رفتن سرمایه‌های کشور در بخش انرژی و سوخت‌های فسیلی را ببینیم.

این در حالی است که کشورهای مختلف دنیا سال‌ها قبل استفاده از انرژی‌های نو مانند انرژی خورشیدی و بادی را در دستور کار قرار داده‌اند و البته در کشورمان نیز حرکت‌های خوبی در این زمینه صورت گرفته است که نیازمند توجه و سرمایه‌گذاری جدی‌تر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تأمین برق با استفاده از تابش خورشید

کشور ایران و استان لرستان با دارا بودن اقلیم‌های مختلف شاهد تعداد روزهای آفتابی زیادی در طول سال است، ظرفیتی که می‌تواند منجر به توسعه استفاده از انرژی خورشیدی در استان‌های مختلف کشور شود.

مطابق اظهارنظر کارشناسان ایران در کمربند تابش خورشید قرارگرفته و به همین علت میزان تابش خورشیدی در ایران بین ۱۸۰۰ تا ۲۲۰۰ کیلووات ساعت بر مترمربع در سال تخمین زده‌شده است که ظرفیتی کم‌نظیر برای تأمین انرژی محسوب می‌شود.

برق‌رسانی به روستاها و برخی جاذبه‌های گردشگری لرستان مانند دریاچه گهر به‌وسیله انرژی خورشیدی، استفاده از آبگرم کن‌های خورشیدی در شرکت پخش فرآورده‌های نفتی لرستان و دامنه اشترانکوه زیبا، تأمین برق خیابان انقلاب شهر خرم‌آباد به‌عنوان نخستین خیابان در کشور نمونه‌های استفاده از انرژی پاک در لرستان است که امید می‌رود این قدم‌ها هرچه بیشتر و با سرعت بیشتر برداشته شود.

امروز انرژی خورشیدی یکی از منابع تأمین انرژی رایگان، پاک و عاری از آلودگی‌های زیست‌محیطی محسوب شده و به همین دلیل بسیاری از کشورهای دنیا برای استفاده از این انرژی نو سرمایه‌گذاری‌های کلانی کرده‌اند که به نظر می‌رسد سرمایه‌گذاری‌ها در این زمینه کشورمان نیز باید افزایش یابد.

خریداری برق از نیروگاههای خورشیدی مردم

فریدون خودنیا مدیرعامل شرکت توزیع برق لرستان در این رابطه در سخنانی با بیان اینکه یکی از بحث‌های مورد اولویت این شرکت ایجاد نیروگاههای خورشیدی است، اظهار داشت: بر اساس مجوز و تفویض اختیاری که وزارت نیرو به ما داده این است، می‌توانیم تا مرز ۱۰۰ کیلو وات احداث نیروگاه خورشیدی را در اختیار داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه بخش عمده ای از سرمایه های پراکنده را ما با احداث نیروگاههای خورشیدی جذب می کنیم، تصریح کرد: به جای اینکه افراد پول خود را در بانک بگذارند و سود آن را بگیرند نیروگاه تولید برق خورشیدی ایجاد می کند.‌

مدیرعامل شرکت توزیع برق لرستان با اشاره به انعقاد قرار داد ۲۰ ساله با متقاضیان در این رابطه، ادامه داد: در این راستا برق تولید شده از از طریق این نیروگاههای خورشیدی را ما خریداری می کنیم.

خودنیا به بیان اینکه شرکت برق استان هر کیلو وات برق تولیدی را ۹۰۰ هزار تومان خریداری می کند، افزود: همچنین با توجه به تورم، سالانه این نرخ را نیز افزایش می دهیم.

وی با تاکید بر اینکه برگشت سرمایه این نیروگاهها حدود چهار سال است، گفت: بعد از چهار سال این پول برگشت می خورد و ۱۶ سال فرد مورد نظر سود می کند.

۶۰۰ میلیون تومان از مردم برق خریدیم

مدیرعامل شرکت توزیع برق لرستان، گفت: شرکت برق، برق تولیدی را به صورت ۲۰ ساله تضمینی خریداری می کند و در نهایت به ازای هر پنج کیلو وات نیز یک شغل ایجاد می شود.

خودنیا با اشاره به اینکه برای هر کیلو وات انرژی خورشیدی اگر بخواهیم نیروگاه ایجاد کنیم حدود هشت میلیون تومان باید سرمایه گذاری صورت گیرد، گفت: پنج کیلو وات نیز ۴۰ میلیون تومان سرمایه گذاری دارد.

وی با اشاره به اینکه با ۴۰ میلیون تومان یک شغل ایجاد می شود، هیچ استهلاکی هم ندارد و تنها هفته ای یک بار باید یک نفر روی شیشه پنل های خورشیدی دستمالی بکشد، افزود: به ازای هر ۱۰ متر مربع می توان یک کیلو وات انرژی خورشیدی نصب کرد، برای پنج کیلو وات ۵۰ متر مربع مساحت نیاز داریم.

مدیرعامل شرکت برق لرستان با بیان اینکه در حال حاضر ۶۴ نیروگاه خورشیدی در سطح استان داریم، افزود: تا کنون به این نیروگاههای خورشیدی ۶۰۰ میلیون تومان پول پرداخت کرده ایم و در واقع ۶۰۰ میلیون تومان برق تولید شده و ما آن را خریداری کرده ایم.

تولید برق روی پشت بام خانه‌ها

خودنیا با اشاره به اینکه آب و هوای استان لرستان با توجه به تعداد روزهای خورشیدی که دارد ظرفیت خوبی برای ایجاد این نیروگاههای خورشیدی است، افزود: اگر سرمایه گذار در این رابطه وجود داشته باشد ۱۲۰ هزار شغل با درآمد ماهیانه یک میلیون تومان در بحث نیروگاههای خورشیدی ایجاد می شود.

وی با تاکید بر اینکه مسئولان ما باید باور داشته باشند که این کار شدنی است، افزود: مسئولان حاضر نیستند که در تولید برق سرمایه گذاری کنند.

مدیرعامل شرکت توزیع برق لرستان با بیان اینکه برای راه اندازی این نیروگاههای خورشیدی جای مشخصی نیاز نیست، گفت: مردم می‌توانند پنل ها را بر روی پشت بام خانه‌های خود نصب کنند و درآمد داشته باشند.

خودنیا، بیان داشت: در حال حاضر این ۶۴ نیروگاه خورشیدی در استان نزدیک به ۵۰۰ کیلو وات برق تولید می‌کنند.

به‌هرروی امید می‌رود با تقویت برنامه‌ها و سیاست‌گذاری‌های مسئولان در این بخش از یک‌سو و افزایش تبلیغات و اطلاع‌رسانی برای آگاه‌سازی مردم از سوی دیگر شاهد توسعه استفاده از انرژی‌ها نو در لرستان باشیم، موضوعی که در ابعاد مختلف اعم از ایجاد اشتغال، پدافند غیرعامل، کاهش آلودگی‌های زیست‌محیطی و جلوگیری از رشد مصرف سوخت‌های فسیلی می‌تواند تأثیرگذار باشد.

کد خبر 4674617

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۱۲۶۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: