Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-19@12:05:49 GMT

ما برای دستیابی به علم حقیقی به شهدا نیاز داریم

تاریخ انتشار: ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۴۸۰۵۰۶۷

ما برای دستیابی به علم حقیقی به شهدا نیاز داریم

به گزارش ایکنا از خراسان رضوی، حجت‌الاسلام مصطفی امینی‌خواه، مدرس دروس عالی حوزوی در ویژه برنامه نمایشگاه «خیابان146» دانشگاه فردوسی مشهد که عصر روز گذشته 23 اردیبهشت ماه، به مناسبت هفتمین سالگرد تدفین شهدای این دانشگاه برگزار شد، با بیان اینکه شهادت و تحصیل علم از یک جنس است و حقیقت‌شان یک چیز است، ابراز کرد: سالگرد تدفین شهدای دانشگاه فردوسی مشهد، برای من یادآور ماجرای تلخ دهه هشتاد در دانشگاه پلی تکنیک امیرکبیر و دانشگاه شریف انداخت که عده‌ای با تدفین شهدا در دانشگاه مخالفت کردند و سر این ماجرا، سنگ‌اندازی و تجمع‌هایی صورت گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: امروز که می‌بینیم شهدا در دانشگاه‌های ما مدفون هستند و برایشان سالگرد برگزار می‌شود، این یک پدیده رایج رشد و پیشرفت است؛ سطح فکر دانشجو رشد کرده و به خاطر این است که بین شهید و دانشگاه، فاصله و ناهمگونی نیست، بلکه از یک سنخ هستند و این اتفاق مبارکی است.

حجت‌الاسلام امینی‌خواه با عنوان حدیث «مداد العلما افضل من دماء الشهدا» مطرح کرد: ممکن است از این روایات، این مسئله به ذهن برسد که تحصیل علم بالاتر از شهادت و بی ارتباط به آن است؛ درحالی که این روایت در مقام ارزش‌گذاری بین علما و شهدا نیست.

وی اظهار کرد: به تعبیر آیت‌الله جوادی آملی، منظور از قلمی که در روایات آمده هر جوهری نیست، بلکه جوهری است که عالم شهید پرورش بدهد، مانند قلمی چون قلم امام خمینی(ره) و قلمی که از آن خون‌ها به جوش می‌آیند؛ ولی ما اساساً علم را غلط تعریف می‌کنیم.

ما برای دستیابی به علم حقیقی به شهدا نیاز داریم

مدرس دروس عالی حوزوی، تصریح کرد: علم حقیقی نه در حوزه است و نه در دانشگاه، بلکه علم حقیقی نزد شهداست و ما در محیط‌های علمی نیازمند شهیدان هستیم تا مسیر اصلی را به ما یادآوری کنند؛ ما برای نیل به علم حقیقی به شهدا نیاز داریم.

وی با اشاره به تعبیر ملاصدرا در شرح روایت مذکور، بیان کرد: منظور از ترجیح مداد علما بر خون شهدا، اصطلاحات محیط درسی نیست که تلنباری از مفاهیم و واژه‌ها صورت بگیرد، این‌ها فن است و علمی ظاهری.

علم حقیقی نور و مانع ضلالت است

حجت‌الاسلام امینی‌خواه با اشاره به این روایت که بدترین جایگاه جهنم متعلق به برخی دانشمندان است، بیان کرد: اگر علم انسان حقیقی بود، انسان با آن به جهنم نمی‌رفت؛ چرا که علم واقعی نیست و علم حقیقی نور است و مانع گمراهی انسان می‌شود.

وی مطرح کرد: علم حقیقی از سنخ شهود حقیقت و رسیدن به کنه آن است؛ علم حقیقی یقین‌آور است زیرا گاهی انسان سواد ظاهری ندارد، اما به این یقین رسیده است، و کار شهدا از جنس یقین بود و حضور پیکرهای مطهر شهدا در دانشگاه‌ها یادآور این مطلب است که به درس‌هایی که خواندی دل نبند و به دنبال یقین باش.

این استاد حوزه با اشاره به آیه 5 و6 سوره تکاثر که می‌فرماید« كَلَّا لَوْ تَعْلَمُونَ عِلْمَ الْيَقِينِ لَتَرَوُنَّ الْجَحِيمَ» «هرگز چنين نيست اگر علم ‏اليقين داشتيد به يقين دوزخ را مى ‏بينيد» اظهار کرد: اگر علم یقین داشته باشید، جهنم و بهشت را در همین دنیا می‌بینید.

حجت‌الاسلام امینی خواه ابراز کرد: روایتی در جلد دوم کافی با سند معتبر است که پیامبر اکرم(ص) جوانی را با چهره‌ای زرد و پریشان در مسجد دیدند و از او پرسیدند در چه حالی هستی؟ او پاسخ داد: به یقین رسیدم. حضرت فرمودند علامت یقین توچیست؟ جوان پاسخ داد یقینم باعث پریشان حالی‌ام شده است و نسبت به دنیا و مافیها بی‌رغبت شده‌ام، به حالتی از یقین رسیدم که انگار دارم بهشت و جهنم را می‌بینم. حضرت فرمودند:« خداوند دل این بنده‌اش را با ایمان روشن کرد».

انسانی که به یقین می‌رسد طالب شهادت است

وی با عنوان این مطلب که در ادامه این روایت آمده است که آن جوان از رسول خدا(ص) خواست که شهادت در رکابشان نصیب او شود و جزو شهدای اولین جنگ پس از این ماجرا بود، افزود: شهادت را کسانی می‌خواهند که به یقین رسیده‌اند و انسان تا به یقین نرسد طالب شهادت نیست.

حجت‌الاسلام امینی‌خواه مطرح کرد: تا دنیا به چشم انسان حقیر نشده باشد، عاشق شهادت نیست و علم حقیقی همین است؛ ملاصدرا در اسفار می‌گوید علم هرکسی به میزان سعه وجودی اوست و هرچه انسان از تعلقات فاصله بگیرد، سعه وجودی او و علمش بیشتر می‌شود.

رمز رسیدن به تعقلات، رهایی از تعلقات است

وی با عنوان این نکته که رمز رسیدن به تعقلات، رهایی از تعلقات است، اظهار کرد: اگر انسان از تعلقات رها شود، طالب شهادت می‌شود و شهید حججی نیز از این دسته افراد بود که علم حقیقی داشت و علامت آن به فرموده قرآن، خشیت است که انسان از غیر خدا نمی‌‌ترسد؛ انسانی که به باور رسیده فقط از خدا می‌ترسد.

این مدرس دروس عالی حوزوی بیان کرد: برخی چیزها علم نیست، بلکه توهم و خیالات و حجاب است، دو روایت داریم که در آن علم به «حجاب اکبر» و نیز «نور» تعبیر شده است و بسته به این دارد که انسان چه کند؟ از نردبان علم به اعماق جهنم برود یا تا خدا بالا برود؛ البته علم آن است که بالا می‌برد و مال کسی است که به حقیقت رسیده است نه هرکسی.

عشق، نشانه علم حقیقی است

حجت‌الاسلام امینی‌خواه بیان کرد: علامت علم حقیقی عشق است، چون انسان به چیزی علم پیدا کند، مشتاق ملاقات او می‌شود و عالم کسی است که عاشق ملاقات با خدا باشد و در این عالم کسی به اندازه امیرالمومنین(ع) عالم و عاشق نبود.

رونمایی از 146 تصویر سازی شهدای دانشگاه فردوسی مشهد

براساس این گزارش، در این مراسم که پس از بازدید حضار از برنامه‌های نمایشگاه خیابان 146 اعم از نمایش و تئاتر و نیز پرده‌خوانی برگزار شد، با حضور جمعی از خانواده‌های شهدای دانشگاه فردوسی مشهد، از 146 تصویرسازی شهدای دانشجوی دانشگاه که اثر نقاش معروف، عباس گودرزی است رونمایی شد.

یادآور می‌شود، ویژه برنامه خیابان 146 به مناسبت هفتمین سالگرد تدفین شهدای دانشگاه فردوسی مشهد و نیز میزبانی این دانشگاه از اجلاسیه مرکزی دومین کنگره ملی شهدای دانشجو، به همت بسیج دانشجویی فردوسی مشهد برگزار شد.

انتهای خبر

 

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۰۵۰۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: