Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس شبه‌قاره هند با بیان این‌که مذاکرات صلح میان طالبان و دولت آمریکا از نظر شکل و محتوا دارای پیچیدگی‌هایی است، تاکید کرد: واشنگتن نمی‌تواند نماینده امینی برای دولت افغانستان در جریان این مذاکرات باشد.

نوذر شفیعی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به انجام مذاکرات بین آمریکا و گروه طالبان برای تحقق صلح در این کشور با بیان مطلب فوق خاطرنشان کرد: بازیگران در ارتباط با این مذاکرات بسیار متعدد و متنوع هستند و حل بحران این کشور یک اراده جمعی می‌خواهد که در آن باید نظر دولت افغانستان به نمایندگی از مردم این کشور مورد توجه قرار بگیرد و آنها در روند مذاکرات مشارکت داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان این که در خوشبیانه‌ترین حالت می‌توان این تصور را داشت که دولت آمریکا با مشورت دولت افغانستان و به نمایندگی از دولت این کشور در حال مذاکره با طالبان است، ادامه داد: البته این موضوع را نیز نمی‌توان قبول کرد چرا که دولت افغانستان در ارتباط با خیلی از موضوعات به خصوص مسائل امنیتی با دولت آمریکا اختلاف نظر دارد و دولت واشنگتن نمی‌تواند نماینده امینی برای دولت افغانستان در این مذاکرات باشد.

 این استاد دانشگاه با بیان این که در بحث تحقق صلح در افغانستان بازیگران متعدد و متنوعی حضور دارند، اظهار کرد: مسائل افغانستان بر روی مسائل کشورهای همسایه نیز اثرگذار است و در همین چارچوب برای حل این بحران باید ملاحظات و نظرات آنها را نیز در نظر گرفت، در حالی که در مذاکرات صورت گرفته بین طالبان و آمریکا چنین چیزی مشاهده نمی‌شود، از طرف دیگر در همین چارچوب باید توجه داشت که تعدادی از کشورهای منطقه نیز موافق حضور آمریکا در این منطقه نیستند و در این ارتباط دغدغه دارند.

شفیعی همچنین به محتوای مذاکرات بین طالبان و دولت آمریکا اشاره کرد و گفت: طبق آن چه که اعلام شده یکی از موارد بحث بین آنها موضوع قانون اساسی افغانستان بوده در حالی که این قانون اساسی حاصل جمع  دیدگاه‌های گروه‌های مختلف در افغانستان است و حال آمریکایی‌ها چطور  می‌خواهند بدون در نظر گرفتن نظرات دیگر گروه‌ها در افغانستان نظرات طالبان را اعمال کنند ، نظراتی که ممکن است با روح حاکم بر قانون اساسی فعلی افغانستان در تعارض باشد.

وی همچنین در پاسخ به این سوال که آیا این آمادگی در طالبان وجود دارد که اسلحه‌های خود را تحویل بدهند و به روند دموکراتیک در افغانستان بپیوندند، تصریح کرد: به نظر می‌رسد که اعضای طالبان در بین خود به نحوی تقسیم کار کرده‌اند ، عده‌ای از آنها وارد مذاکره شدند و عده‌ای از آنها همچون شبکه حقانی و شورای بدخشان این مذاکرات را قبول ندارند.

این کارشناس مسائل شبه قاره  با بیان این که به نظر می‌رسد که گروهی از طالبان به تدریج وارد فاز قدرت شوند و بخشی از طالبان نیز که با مذاکرات موافق نسیتند با استفاده از نیروی قهری خود خواسته‌هایشان را به دولت و ملت افغانستان تحمیل کنند، گفت: درواقع به نظر می‌رسد که بخشی از گروه طالبان خلع سلاح شوند ولی بخش دیگری که در ظاهر مخالف مذاکره هستند به فعالیت نظامی خود ادامه دهند که این می‌تواند به مرور به  یک معضل برای افغانستان تبدیل شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۳۳۴۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: