Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@00:25:51 GMT

استاد دانشگاه: آیین نامه بستر حریم رودخانه اصلاح شود

تاریخ انتشار: ۲۷ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۳۷۹۰۹

استاد دانشگاه: آیین نامه بستر حریم رودخانه اصلاح شود

تهران-ایرنا- عضو هیات علمی دانشگاه تهران با اشاره به درس های سیل 98 برای مدیریت سیلاب کشور، گفت: اصلاح آیین نامه بستر حریم رودخانه ها ضرورت دارد.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایرنا، محمد ابراهیم بنی حبیب عصر امروز (سه شنبه ) در نشست تخصصی مدیریت سیلاب و اطلاعات مکانی با اشاره به سیلاب گلستان عنوان کرد: در این سیل مدیریت غافلگیر شده بود و برنامه ریزی وجود نداشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی عنوان کرد: در گلستان به علت اینکه در یک زمان طولانی سیلاب حوضه ها تشدید پیدا کرده و حجم قابل توجهی رسوب ایجاد شده بود، سیل اتفاق افتاد.
بنی حبیب در این نشست در محل سازمان برنامه و بودجه ادامه داد: راه آهن آق قلا باید با در نظر گرفتن عبور سیلاب حداقل با دوره بازگشت100 ساله احداث می شد اما طراحی ریلی غیر کارشناسی بود.
نشست تخصصی مدیریت سیلاب و اطلاعات مکانی عصر سه شنبه توسط سازمان نقشه برداری با حضور جمع کثیری از کارشناسان حوزه منابع آب و سیلاب در سازمان برنامه و بودجه در حال برگزاری است.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران اظهار کرد: خط راه آهن سدی در مقابل جریان آب بوده که در نهایت مجبور به منفجر کردن آن شدیم.
وی با بیان اینکه مدیریت سیلاب از پایین دست به بالا دست است، گفت: سد وشمگیر 4 درصد و گلستان 55 درشد در کنترل سیلاب تاثیر داشت که درصد قابل توجهی نبود و نشان دهنده تک بعدی ساخته شدن سدها است.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران افزود: در استان گلستان در مدیریت حوضه های آبریز سد پاسخگو نیست و برنامه عمل در زمان سیلاب نیاز داریم.
وی تصریح کرد: در سال های گذشته مسئله مطالعه و پیش بینی سیستم هشدار سیلاب که ارزان تر نیز است در سازمان برنامه و بودجه مطرح بود اما توسط سازمان توجهی نشد. و امروز وجود چنین سیستم احساس می شود.
بنی حبیب عنوان کرد: سیلاب اخیر واریزه گلی بود که شامل گل و لای بسیار است. گل زبری جریان، عمق و هیدرولیک را افزایش داده و موجب طغیان رودخانه و افزایش سیلاب می شود.
این استاد دانشگاه با اشاره به سیلاب شیرازگفت: در سیل شیراز شاهد بودیم که در عمق 20 سانتی متری ماشین های سنگین هم شناور بودند زیرا غلظت سیلاب بالا بود.
وی با بیان اینکه نمی توان سیلاب را پیش بینی کرد اما باید مدیریت شود، تصریح کرد: در شیراز در بستر رودخانه ساخت و ساز صورت گرفته بود در خالی که شهرداری برای ساخت و ساز باید نظارت وزارت نیرو را داشته باشد اما به دلیل ضعف در آیین نامه ها انجام نشد.
این استاد دانشگاه ادامه داد: قبل بحران، هنگام و پس از بحران برنامه ریزی ضروری است.
بنی حبیب با اشاره به سیل لرستان عنوان کرد: لرستان در منطقه کوهستانی است و در مناطق کوهستانی سد کنترلی و رسوبی ساخته می شود.
همچنین از روش های غیر سازه ای مثل هشدار سیلاب نیز برای جلوگیری از سیل در این مناطق استفاده می شود.
وی در مورد سیلاب خوزستان نیز گفت: ظرفیت سد های دز و کرخه در زمان بارش ها پر بود و باعث سیل شد بناباین نیاز است در این حوضه برای سیلاب ها لا دوره بازگشت 25 ساله برنامه ریزی شود.
بنی حبیب ادامه داد: به خوزستان 3 رودخانه دز، کرخه و کارون وارد می شود و همچنین 3 نقطه خروجی بهمن شیر، اروند و حور العطیم را دارد اما در زمان بارش های شدید دو نقطه خروجی حورالعظیم و بهمن شیر بسته شده بود.
وی افزود: سد سازی اشتباه روی بهمن شیر با هدف شیرین کردن آب باعث بسته شدن این نقطه خروجی بود زیرا نگرش سیستمی وجود ندارد.
بنی حبیب معتقد است: مهمترین نکته که به آن پرداخته نشده است هواشناسی بارش های تجمعی که صورت می گیرد.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران ادامه داد: از نظر فنی در پیش بینی هواشناسی عدم قطعیت وجود دارد و نمی توان به آنها استناد کرد. عدم قطعیت در پیش بینی هواشناسی روش های تصمین گیری را تغییر می دهد.
**9465**1601**

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۳۷۹۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: