Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت الاسلام نوروزپور با اشاره به اینکه مسجد تراز اسلامی باید نسبت به معضلات اجتماعی بی تفاوت نباشد، از اجرای طرح «افق» به منظور ساماندهی آسیب ها و معضلات اجتماعی مجاور مساجد و بقاع امامزادگان خبر داد.

به گزارش خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، مساجد همان گونه که در دوران قبل از انقلاب و دفاع مقدس و بعد از آن در بحث خدمات عمومی، بهداشت و آموزش گام های موثری برداشته و در عرصه های مختلف وارد عمل شده اند، در گام دوم انقلاب هم می توانند تاثیرگذار عمل کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در گام دوم انقلاب، همه مسئولین فرهنگی و دست اندرکارانی که با محوریت مسجد فعالیت دارند، همچون سازمان های اوقاف وامور خیریه، سازمان بسیج، کانون فرهنگی هنری، سازمان تبلیغات اسلامی و دیگر دستگاهها با هم همکاری و تعامل داشته باشند.

 

بعد از بیانیه مقام معظم رهبری جلساتی در همین زمینه در سازمان اوقاف و امور خیریه شکل گرفت و چشم انداز فرهنگی را در این زمینه تهیه و تدوین کردیم که از نظر مباحث فرهنگی، بقاع متبرکه و مساجد در 12 سال آینده باید به کجا برسیم. این جملات بخش هایی از بخش اول گفت وگو با «حجت الاسلام محمد نوروزپور»،«مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف وامور خیریه کشور» است، در رابطه با نقش متولیان مساجد در گام دوم انقلاب بیان شد، در  ادامه بخش دوم این گفت وگو را می خوانید:

 

به نظر شما مسجد تراز اسلامی چه ویژگی باید داشته باشد؟

مسجد تراز اسلامی مسجدی است که موضوع قرآن که قرآن کتاب آسمانی و کتاب هدایت بشر در آن مسجد مورد توجه قرار گیرد، سازمان اوقاف و امور خیریه در این زمینه به مساجد توصیه کرده است که هیئت امنای مساجد، مباحث قرآنی، جز خوانی قرآن، کرسی تلاوت و جلسات تفسیر با حضور علمای برجسته و نیز موضوع حفظ قرآن که مطالبه مقام معظم رهبری است را به صورت خاص مورد توجه قرار دهند.

 

 در سامانه جامع اطلاعات سازمان اوقاف مساجدی که در این زمینه فعالیت می کنند، مشخص هستند؟

در حال حاضر در سامانه جامع اطلاعات سازمان اوقاف و امور خیریه کشور، یک میلیون و 200 هزارنفر که در مساجدحافظ  قرآن هستند و کسانی که در برنامه های قرآنی شرکت کرده اند، ثبت شده اند، این گونه اقدامات، اقدامات مثبتی است که باید چنین حرکاتی بیشتر شود.

 

در موضوع قرآن دستگاههای متعددی همچون سازمان تبلیغات اسلامی و کانون های فرهنگی هنری در مساجد و آموزش و پرورش می توانند در مدارس در این زمینه برنامه ریزی داشته باشند. در زمینه قرآن محوری باید با قوت بیشتر رو به جلو پیش رفت، زیرا که یکی از شاخص های مسجد تراز اسلامی، توجه به قرآن است در روایت اسلامی تاکید شده است که وقتی جوانان با قرآن انس بگیرند، پوست و گوشت و خون آنها با قرآن آمیخته می شود،بسیاری از مشکلات اجتماعی و اخلاقی به جهت دوری از قرآن است.بنابراین باید موضوع  ترویج آیات قرآن و روایات اهل بیت(ع) و معارف آن بزرگوران مورد اهتمام قرار گیرد.

 

 

 بسیاری از جوانان دوران انقلاب و دفاع مقدس را درک نکرده اند، مساجد چگونه باید دستاوردهای انقلاب را به جوانان ترویج دهند؟

یکی از دیگر از ویژگی های مسجد تراز اسلامی باید آشنا کردن نسلی که دوران انقلاب و دفاع مقدس را درک نکرده اند، باشد، از آنجا که دیانت ما از سیاست ما جدا نیست و با توجه به اینکه موضوعات سیاسی و اجتماعی از کارکردهای مسجد است، به همین جهت در حال حاضر هم باید این کارکرد در مساجد مورد توجه قرار گیرد، البته این به معنای این نیست که مساجد جناحی و سلیقه ای عمل کنند، زیرا که مساجد متعلق به همه مردم  هستند. توجه به کارکرد سیاسی مسجد به این معنا است که آن مسجد نسبت به مسائل سیاسی کشور و جهان بی تفاوت نباشد و در این زمینه اطلاع رسانی به مردم داشته باشد.

 

مسجد تراز، مسجدی است که نمازگزاران و جوانان مسجدی که در آن حضور می یابند، بصیر باشند و آگاه به مسائل روز، زمانه و جهان اسلام باشند و امام جماعت و هیت امنای آن فرمایشات مقام معظم رهبری را به محض صدور فرامین برای مردم تبیین کند. موضوع بصیرت افزایی، موضوعی است که لازم است در مساجد نسبت به آن توجه شود و ائمه جماعات مساجد، اطلاعات دقیق از مباحث گوناگون داخلی و خارج کشور به مردم ارایه دهند.

 

سازمان اوقاف و امور خیریه کشور در راستای فعال سازی مساجد در زمینه بیانیه گام دوم انقلاب برنامه ای برای ائمه جماعت داشته است؟

ما در حال حاضر از ائمه جماعات مساجد درخواست کرده ایم که بیانیه گام دوم رهبری را در مساجد تبیین کنند و برای مبلغین  هم دوره آموزشی در این زمینه در قم برگزار شد که در سفرهای تبلیغی بیانیه گام دوم رهبری را مورد توجه قرار دهند.

 

 در راستای رسیدگی به آسیب های اجتماعی جامعه و حواشی مساجد برنامه ای در دستور کار سازمان اوقاف است؟

مسجد تراز اسلامی، مسجدی است که نسبت به معضلات اجتماعی جامعه بی تفاوت نباشد، در همین زمینه یکی از برنامه هایی که از سوی سازمان اوقاف و امور خیریه در سال 98 مورد توجه قرار می گیرد، اجرای طرح افق  در مساجد و بقاع متبرکه است که بر اساس این طرح موضوعات اجتماعی، فرهنگی و قرآنی در این مراکز مورد اهتمام قرار می گیرد.

 

در مورد اجرای طرح افق توضیحاتی بفرمایید؟

بر اساس این طرح یکی از هیئت امنای مسجد مسئول اجرای این طرح در مسجد می شوند و آسیب های اجتماعی همچون اعتیاد، فقر و طلاق مجاور مساجد و امامزادگان توسط مراکز افق شناسایی و برای آن راه حلی از طریق برگزاری دوره های پیشگیری از اعتیاد و یا ترک آن و یا برگزاری مشاوره های خانواده برگزار می شود، زیرا که مساجد در کاهش این آسیب ها نقش تاثیری گذاری دارند. از طرفی بر اساس این طرح، نیازمندان مجاور مساجد و امامزادگان شناسایی و توسط خیرین، این افراد ساماندهی می شوند.

 

 

 

پایان پیام/40

منبع: شبستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۱۵۷۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: