Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری شبستان:نمایشگاه آثار سفال و سرامیک ایران با حضور جمعی از مسئولان، اساتید و محققان ایران شناسی دانشگاه های آلمان و ایران در گالری بومیلار در برلین افتتاح گردید.

 

به گزارش خبرگزاری شبستان، در این مراسم افتتاح نمایشگاه آثار سفال و سرامیک ایران در گالری بومیلار برلین، رایزن فرهنگی ج.ا.ایران در آلمان، ورنا دایبر کارشناس و متصدی نمایشگاه سفال و سرامیک ایران در موزه بومیلار، پروفسور هازه رئیس اسبق موزه هنرهای اسلامی برلین«پرگامون»، مونیکا دانکه شرق شناسی و کارشناس هنرهای اسلامی  از هامبورگ و جمعی دیگر از اساتید ایرانشناس که جهت شرکت در نهمین کنفرانس اروپایی ایران‌شناسی عازم آلمان شده بودند، شرکت داشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

در این مراسم رایزن فرهنگی ج. ا. ایران در آلمان ضمن خیر مقدم به حضار در برنامه و ارائه توضیحاتی در باره نمایشگاه، اظهار داشت:"فرهنگ و هنر شاهراهی است که پیوند و ارتباطات بین ملت های مختلف را مستحکم تر می سازد. شناخت هرچه بهتر فرهنگ ها نسبت به یکدیگر و توجه به ابعاد مختلف و بعضا مشترکات آن می تواند بخش بزرگی از چالشهای دنیای بحران زده کنونی را برطرف سازد. در همین ارتباط این نمایشگاه با مشارکت موزه بومیلار برپا شده است."

 

وی در بخش دیگری از سخنان خود ادامه داد: "سفال یکی از مهم‌ترین و قدیمی‌ترین دست‌ساخته‌های هنری بشر است که هم چنان پایدار مانده است. مردم سرزمین ایران به سبب موقعیت خاص جغرافیایی و قرار گرفتن بر سر راه شاهراه تمدن‌ها، نه تنها از نخستین سازندگان آثار سفالی بوده‌اند بلکه چیره دست‌ترین سازنده گان و هنرمندان این هنر-صنعت نیز به شمار می‌رفته‌اند. هنر سفالگری و سرامیک که بخشهایی از آن را در کاشیکاری های زیبای اصفهان می بیند همچنان در ایران زنده و پا برجا و پویا است. قطعا در این نمایشگاه زیبا با جلوه هایی از این هنر بیشتر آشنا خواهید شد."

 

سپس خانم «ورنا دایبر» کارشناس و متصدی نمایشگاه سفال و سرامیک ایران در گالری بومیلار سخنرانی بعدی بود. وی با اشاره کوتاه به تاریخچه مجموعه آثار سفال و سرامیک بومیلار و لوشی پیرامون نحوه گزینش سفال ها و سرامیک های تاریخی ایران، از همکاری و همیاری رایزنی فرهنگی ایران در آلمان جهت فراهم نمودن مقدمات برپایی بخش مدرن این نمایشگاه تشکر و قدردانی نمود.

 

سفالگری ایران باستان

در این نمایشگاه، ۴۲ اثر از مجموعه بومیلار به همراه آثار سفال و سرامیک لوشی در معرض نمایش عموم قرار گرفته است. این آثار سرامیک متعلق به  قرون وسطی و دوره مدرن است.  

 

این مجموعه ها نشان دهنده این موضوع است  که آثار سفال و سرامیک تنها یک کالا نیستند، بلکه تصاویر حک شده بر روی آنها بیانگر اطلاعات تاریخی یک قوم و ملت است.

 

سفالگری ایران امروز با حضور هنرمند ایرانی

بخش دیگری از این نمایشگاه به ارائه جلوه هایی از آثار مدرن سفالگری ایران اختصاص یافته است. در این بخش خانم "منصوره نجارپور" هنرمند ایرانی از دانشگاه هنر اصفهان که بنا به دعوت موزه بومیلار و رایزنی فرهنگی در نمایشگاه حاضر شده بود، تعدادی از آثار خود در حوزه سفالگری نوین ایران را در معرض نمایش گذاشته بود. این هنرمند جوان اهل اصفهان  که در زمینه لعاب سرامیک و سفال تخصص دارد، با الهام از آثار به جا مانده از قرون وسطی، آثار خود را خلق کرده است. بافت و فرم آثار سرامیکی خانم نجارپور ارتباط نزدیکی با طبیعت و آثار تاریخی ایران دارند. شایان ذکر است  این آثار سرامیک توجه بسیاری از بازدیدکنندگان را به خود جلب نمود.

 

نمایشگاه هنر سفالگری، بخش جنبی کنفرانس اروپایی ایرانشناسی

نمایشگاه  هنر سفالگری ایران که از ۱۲ سپتامبر تا ۳۰ نوامبر برپا می باشد، در واقع پلی میان غرب و شرق و همچنین سنت و مدرنیته است.  گفتنی  است این نمایشگاه در حاشیه نهمین کنفرانس اروپایی ایران‌شناسی که از تاریخ نهم تا سیزدهم سپتامبر ۲۰۱۹  به میزبانی موسسه ایران‌شناسی دانشگاه آزاد برلین برگزار می‌شود، به مدت سه ماه برپا می گردد.

 

کنفرانس اروپایی ایران‌شناسی یکی از بزرگترین کنفرانس‌ها در حوزه مطالعات ایرانی در اروپا و جهان  است که هر چهار سال یکبار برگزار می‌شود. مهم‌ترین موضوعات این دوره از کنفرانس ایران‌شناسی اروپا را ادبیات فارسی، فلسفه ایرانی، تاریخ، مطالعات مذهبی، مطالعات فرهنگی، هنر و باستان‌شناسی و مردم‌شناسی تشکیل می‌دهند.

 

مدت نمایشگاه:

نمایشگاه هنر سفالگری ایران در موزه بومیلار از روز 12 سپتامبر تا 30 نوامبر به مدت 78 روز برپاست و هر روز از ساعت 2 تا 6 عصر به روی علاقمندان باز می باشد.

 

در باره موزه بومیلار:

بومیلار از سال ۱۹۸۱ تا زمان مرگ خود، تلاش کرد تا بزرگترین مجموعه آثار فلزی جهان را جمعآوری کند. این مجموعه که شامل آثاری از قرون هفتم تا هفدهم میلادی بود، به تدریج توسعه یافت و به ۶ هزار ۳۰۰ شی رسید که شامل آثار فلزی، سرامیکی و سفال های ایرانی بود. در نتیجه بومیلار به فکر نمایش این آثار افتاد. در عین حال او میخواست که این مجموعه حفظ شود و در اختیار یک مؤسسه علمی و تحقیقاتی قرار گیرد. در آن زمان، مؤسسه شرقشناسی دانشگاه بامبرگ، بهترین انتخاب برای او بود. مجموعه او میتوانست زیرنظر گروه باستانشناسی اسلامی و تاریخ هنر قرار گیرد. بومیلار موزه را در بناهای تاریخی در قلب شهر قدیمی بامبرگ بنا کرد که از سال ۱۹۹۳ به عنوان میراث جهانی یونسکو ثبت شده است. پس از تعمیر و بازسازی عمارت قدیمی بامبرگ، اشیاء به این خانه منتقل شدند و بدین ترتیب موزه در ۱۳ ژانویه ۱۹۹۵ افتتاح شد.

 

همزمان با نمایشگاه آثار سرامیک ایران، نخستین جلد از مجموعه «مطالعات بر روی مجموعه بومیلار» نیز منتشر خواهد شد. این جلد با عنوان «از معمولی تا لوکس» شامل مستندات علمی و تجزیه و تحلیل ۱۹۰ اثر از مجموعه بومیلار است.

پایان پیام/14

منبع: شبستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۱۶۶۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: