Web Analytics Made Easy - Statcounter

با توجه به تداوم ناخوش احوالی بازار صنعت و اقتصاد کشور به دلیل مونتاژ کاری اخیرا بخشی از سخنان مقام معظم رهبری در این راستا ایراد شده و فرصتی ده ساله به مسئولین جهت تولید دانش بومی به جای مونتاژ کاری اعطا شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از مرصادنیوز، در خلا ارتباط بین صنعت و دانشگاه، مونتاژ کاری طی چند سال اخیر بر روح و جان صنعت و اقتصاد کشور ریشه دوانده و روز به روز سبب وابستگی بیشتر ما به جای باور داشته هایمان شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اخیرا نیز مقام معظم رهبری در این باره به ایراد سخنرانی پرداختند و برای از بین بردن آن فرصتی ده ساله تعیین کردند زیرا به واقع مونتاژ کاری هیچ سنخیتی با اقتصاد مقاومتی به ویژه در شرایط تحریم و تهدیدهای دشمن ندارد.

مقام معظم رهبری در بخشی از بیانات اخیر خود فرمودند." ما باید فکری برای صنعت کشور کنیم؛ صنعت کشور دچار آفت مونتاژ کاری شده که آفتی قدیمی است، در مونتاژ کاری نوآوری معنا ندارد وقتی نوآوری وجود نداشته باشد تحرک و کار علمی نیز وجود ندارد وقتی کار علمی مطرح نباشد ارتباط صنعت و دانشگاه محقق نمی شود."

معظم له فرمودند:" ارتباط صنعت و دانشگاه وقتی تحقق می یابد که صنعت به دانشگاه احساس نیاز کند اما در مونتاژ کاری این احساس نیست؛ بایستی در یک بازه زمانی ده ساله این مساله تبدیل نگاه از مونتاژ کاری به نوآوری به وجود آید و این بر کشور حاکم شود."

تقویت خودباوری و رفع محدودیتها راهکارهای کاهش مونتاژ کاری

دکتر مختاری؛ مدیر ارتباط صنعت با دانشگاه صنعتی شریف گفت: به منظور تقویت ارتباط بین صنعت و دانشگاه باید خودباوری تقویت و محدودیتها برطرف شود.

وی افزود: در حوزه هایی که از سمت خارجی ها نامید شدیم همین دانشگاه ها به بخش صنعت ورود کردند و گام های موثری را برداشتند که اگر این امر حاکم شود مسیر پیشرفت ادامه می یابد.

مختاری خاطر نشان کرد: با این وجود گاهی در مدیریت ها تنها بر حصول سریع نتیجه تاکید می شود اما باید بدانیم ایجاد فناوری بومی زمان بر بوده و به تقویت خودباوری، رفع محدودیتها و حرکت به سمت جذب سرمایه گذاری نیازمند است.

صنعتی که به سمت مونتاژ گرایش دارد نه تنها فاقد ارزش افزوده اقتصادی است و از دستیابی به تولید مولد باز می ماند و دردی از بیکاری دوا نمی کند بلکه سبب وابسته تر شدن اقتصاد و صنعت می شود.

مونتاژ کاری در صنایع کشور عمومیت دارد

موسوی فرد؛ کارشناس صنعت گفت: در حال حاضر مونتاژ کاری در صنایع کشور تعمیم یافته است و تنها معدود صنایعی از این امر مستثنا هستند.

وی افزود: حتی در همکار هایی که با کشورهای خارجی داشته ایم ما تنها خط تولید را برای تولید همان کالا وارد کرده ایم چه اینکه ممکن است تاریخ تولید آن نیز گذشته باشد اما ما باز همان کالا را تولید و وارد بازار می کنیم.

موسوی فرد با اشاره به اینکه اکثر صنایع ما به همین روال فعالیت دارند و نهایتا ممکن است تنها در محصولات و نه خط تولید نوآوری به خرج دهند گفت: صنعت خودرو سازی و موتورسیکلت نیز این گونه اند.

وی افزود: در قراردادهایی که اخیرا صنعت خودروسازی بعد از برجام امضا کرده همین موضوع مصداق یافته است به گونه ای که صنعت خودروسازی به جای تولید دانش و فناوری با همان شرکت قبلی محصولات جدیدی را تولید کرده اما توانمندی خاصی در حوزه نوآوری ایجاد نکرده و به دلیل منافع زودگذر تلاشی برای جذب سرمایه گذاری انجام نداده است.

راه حل را باید در خودباوری جست و جو کرد چه اینکه با وجود دارا بودن نخبگان جوان، این مدیران و مسئولین هستند که باید نخبگان را باور کنند.

مسئولین کشور به معنای واقعی نخبه باور شوند

معظم له در این باره توصیه کردند:" امید و خواهش من این است که بنیاد نخبگان و معاون رئیس جمهور کوشش کنند، مسئولین کشور همه به معنای واقعی نخبه باور شوند؛ باور کنند نخبه داریم و این نخبه قادر است سرنوشت کشور را آن چنان که مورد قبول، رضایت و روشنی چشم همه باشد تغییر دهد. برخی از مسئولین ما دچار غفلت هستند که باید در این زمینه آنان را از غفلت بیرون آورد."

سیاستهای اقتصاد مقاومتی ابلاغی در اسفند سال 92 و سیاستهای کلی علم و فناوری ابلاغی شهریور سال 93 که به امضای مقام معظم رهبری رسید نشان می دهد که در این زمینه قانون و راهبردی برای طی مسیر وجود دارد که حرکت در آن به نیروی جوان نیاز دارد و باید همگان دست به دست هم داده تا طی ده سال آینده بساط مونتاژ کاری که زیبنده اقتصاد مقاومتی نیست برچیده شود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۱۸۵۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: