Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- ۶ میلیون ایرانی دیابت دارند، سریع غذا خوردن ریسک بیماری قلبی را افزایش می‌دهد، کمی استرس برای سلامت خوب است و ... را در بسته سلامت میزان بخوانید.

به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان، 6 میلیون ایرانی دیابت دارند، سریع غذا خوردن ریسک بیماری قلبی را افزایش می‌دهد، کمی استرس برای سلامت خوب است و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. را در بسته سلامت میزان بخوانید.

میزان پایین فسفات بدن سلامت قلب را تهدید می کند

مهر: مطالعه جدید نشان می دهد وجود میزان پایین فسفات در خون سلامت قلب و عروق را در معرض ریسک شدید قرار می دهد. این مطالعه یافته های قبلی را در مورد اینکه میزان پایین مواد معدنی برای قلب سودمند است را به چالش می کشاند. فسفات یک ماده معدنی مهم در بدن است و به تنظیم بیوشیمی خون کمک می کند که می تواند بر عملکرد قلب تاثیر گذارد. فسفات نقش مهمی در توانمندی سلول های قرمز خون در تحویل اکسیژن به بافت های بدن دارد و در مواد سرشار از پروتئین نظیر گوشت قرمز، مرغ و ماهی یافت می شود. نتایج جدید نشان داده است که افراد دارای میزان پایین فسفات در خون در مقایسه با افراد دارای میزان بالای این ماده معدنی به یک اندازه در معرض ریسک ابتلا به بیماری قلبی هستند.


سریع غذا خوردن ریسک بیماری قلبی و دیابت را افزایش می دهد

به گفته محققان سرعت غذاخوردن می تواند تعیین کننده ریسک بیماری قلبی، سکته و دیابت در افراد باشد. طبق تحقیقات اولیه، افرادی که آهسته تر غذا می خورند کمتر در معرض ابتلا به سندروم متابولیک قرار دارند. سندروم متابولیک مجموعه ای از مشکلات از جمله فشارخون بالا، دیابت، چاقی و میزان غیرعادی کلسترول است که ریسک بیماری قلبی، دیابت و سکته را در فرد چندین برابر می کند. از سوی دیگر، سریع غذاخوردن ممکن است موجب بروز نوساناتی در قندخون شود که می تواند منجر به مقاومت انسولین شود. به گفته محققان هرچقدر غذا آهسته تر خورده شود سلامت و تناسب اندام بهتر تحت کنترل خواهد بود.


کمی استرس برای سلامت خوب است

درحالی که مطالعات زیادی تاثیر منفی استرس بر سلامت انسان را آشکار ساخته اند، تحقیق جدید نشان می دهد کمی تنش و استرس برای سلامت خوب است. طبق مطالعه محققان دانشگاه نورث وسترن ایلینوی، کمی استرس می تواند برای سلول های بدن خوب باشد چراکه موجب افزایش انعطاف پذیری می شود، از سلول های پیر محافظت می کند و همچنین ریسک بیماری را به تاخیر می اندازد. مطالعات قبلی عمدتا استرس را با بیماری قلبی، سکته و فشارخون بالا مرتب دانسته اند. این یافته ها به محققان کمک می کند تا فهم بهتری از مکانیسم های مولکولی تحریک کننده پیری و ریسک بیماری های انحطاطی مرتبط با سن داشته باشند. سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «هدف ما از این مطالعه یافتن راه های برای طولانی تر کردن عمر انسان نیست، بلکه هدف افزایش سلامت در سطح مولکولی و سلولی است.» در این مطالعه، تیم تحقیق حدود ۲۲ هزار ژن را مورد بررسی قرار دادند. محققان دریافتند سیگنال های ناشی از میتوکندری تحت استرس خفیف از عدم موفقیت مکانیسم کنترل کیفی چند پروتئینی که با افزایش سن ایجاد می شود پیشگیری می کند. در مقابل، این عمل موجب توقف تجمع پروتئین های آسیب دیده که در بیماری های انحطاطی نظیر آلزایمر، هانتینگتون و پارکینسون روی می دهد می شود. «همواره عنوان می شود که استرس طولانی مدت میتوکندری می تواند مضر باشد. اما ما دریافتیم زمانی که میتوکندری کمی تحت استرس قرار می گیرد، سیگنال ناشی از این استرس به عنوان یک شیوه بقاء توسط سلول و جاندار مختل می شود.» به گفته وی، «این وضعیت موجب می شود جانداران به طورکامل در مقابل استرس مقاوم شده و طول عمرشان افزایش یابد.»


وقتی موز جان شما را نجات می‌دهد!؛ معجزه‌ای به نام موز

عصرایران: موز میوه ای سرشار از پتاسیم است، که این ماده معدنی نقش مهمی در حفظ سلامت قلب دارد. کمبود پتاسیم موجب می شود شریان ها عملکردی مطابق با آن چه انتظار می رود، نداشته باشند. اما آیا مصرف یک موز در روز می تواند از بیماری قلبی پیشگیری کند؟ قلب یک عضله است و پتاسیم به تحریک این عضله برای انقباض و پمپاژ خون به سراسر بدن کمک می کند. پتاسیم به حفظ ریتم قلب و فشار خون دیاستولیک سالم کمک می کند. همچنین، پتاسیم به عنوان یک رگ گشا عمل می کند و با ایجاد آرامش در رگ های خونی در سراسر بدن، به جریان آزادانه خون، با کاهش احتمال شکل گیری لخته های خون و انسدادهایی که به سکته مغزی منجر می شوند، کمک می کند. شواهد نشان می دهند که پتاسیم در پیشگیری از سکته مغزی و حمله قلبی نقش مهمی ایفا می کند. مطالعه ای که در سال 2017 در دانشگاه آلاباما روی موش ها انجام شد، نشان داد، آن هایی که با یک رژیم غذایی کم پتاسیم تغذیه شده بودند، سختی و سفتی بیشتری در شریان ها را تجربه کرده اند، در شرایطی که موش های تغذیه شده با یک رژیم غذایی سرشار از پتاسیم کاهش در این شرایط را نشان دادند.


چند حرکت ورزشی که به چربی سوزی ناحیه شکم کمک می‌کند

ایسنا: در حرکت اسکات، پلانک و پرش پاها را به اندازه عرض شانه باز کنید، سپس حرکت اسکات را انجام دهید. بعد بیشتر خم شوید و دست‌ها را جلو پاهایتان بر روی زمین قرار دهید. سپس حرکت پلانک انجام دهید و دوباره بالا بپرید از اول شروع کنید. این حرکت به نوعی هوازی نیز هست و به شما کمک می‌کند تا چربی بدن را نیز کاهش دهید. در حرکت کوهنوردی دست‌ها را بر روی زمین بگذارید و پاها را نیز بر روی پنجه روی زمین قرار دهید، حالت بدن شما تقریبا شبیه به زمانی است که حرکت شنای سوئدی انجام می دهید. پاها را به ترتیب داخل شکم ببرید و دوباره زمین بگذارید. در اسکات پاها را به اندازه عرض لگن باز کنید. انگشتان پا کمی به سمت بیرون باشد. طوری پایین بروید که ران‌ها با زمین موازی شود و زانوها عقب‌تر از انگشتان پا باشد. دوباره بالا بروید. در حرکت پل بر روی کمر دراز بکشید، پاها را خم کرده و کف پاها را بر روی زمین قرار دهید. عضلات شکم را منقبض کرده و عضلات لگن را سفت کنید و از روی زمین بلند کنید. در این حالت شانه ها را بر روی زمین قرار دارند. چند ثانیه در این حالت بمانید و سپس دوباره بدن را پایین بیاورید، این حرکت را ۱۲ تا ۱۵ بار تکرار کنید. حرکات شکمی مختلفی وجود دارند، می توانید هر حرکت را که بهتر می توانید انجام دهید و بیشتر از انجام آن لذت می برید، انجام دهید.


توصیه طلایی محققان به افرادی که دنبال کاهش وزن هستند

تسنیم: یافته‌های محققان نشان می‌دهد که برای کاهش وزن ورزش به تنهایی جوابگو نیست. تحقیقات گروهی از محققان انگلیسی نشان می‌دهد که نداشتن رژیم غذایی مناسب در کنار ورزش کردن می‌تواند اثر مفید تحرک بدنی را خنثی کند. به گفته این محققان، این مسئله حداقل درباره زنان به طور کلی صادق است چراکه نتایج بررسی‌ها نشان می‌دهد که زنانی که در هفته سه روز را به ورزش می‌پردازند اما رژیم غذایی آن‌ها همچنان به شکل قبل است موفق به کاستن از وزن خود نمی‌شوند. محققان در این بررسی، تعدادی از زنان را به دو گروه تقسیم کردند؛ گروه اول شامل 34 زن 18 تا 32 ساله بود که از آنها خواسته شد به مدت 4 هفته و هر هفته 3 روز ورزش کنند و گروه دوم شامل 36 زن در رده سنی مشابه بودند که از آنها خواسته شد به مدت 8 هفته و هر هفته سه روز ورزش کنند. نکته قابل توجه در این بین عدم کاهش وزن در میان زنان هر دو گروه بود البته ورزش موجب افزایش حجم عضلانی در برخی از این زنان شده بود. نتایج این بررسی نشان می‌دهد که ورزش کردن به تنهایی نمی‌تواند موجب کاهش وزن افراد شود و برای کاهش وزن باید در کنار ورزش رژیم غذایی مناسبی در پیش گرفته شود.


6 میلیون ایرانی دیابت دارند

فارس: احساس تشنگی، خستگی زیاد، سرگیجه، خواب‌آلودگی و تعریق از مهم‌ترین علائم بیماری خاموش دیابت است که اگر فرد مبتلا به‌موقع درمان نشود، به سکته مغزی و سایر بیماری‌ها منجر خواهد شد. دیابت روزبه‌روز در حال گسترش است و اکنون 400 میلیون نفر در دنیا از دیابت رنج می‌برند. در ایران، چیزی معادل 11 درصد جمعیت بزرگسال که 6 میلیون نفر می‌شوند، به این بیماری دچار هستند. هر چند در درمان فرد مبتلا به دیابت، پزشک، کارشناس تغذیه، روانشناس و خانواده مهم تلقی می‌شوند اما فرد دیابتی هم باید از مهارت و انگیزه کافی برای خودکنترلی برخوردار باشد که متأسفانه این امر در مناطقی که ما مورد مطالعه انجام دادیم، به‌خوبی انجام نمی‌گیرد. آموزش اساس درمان برای بیماری دیابت است که امیدوارم سازمان‌های متولی تلاش‌های ارزشمندی در این راستا انجام دهند.


غذاهای سرطان‌زایی که مصرف می‌کنید

سلامت آنلاین: گوشت های فرآوری شده و آماده مصرف مانند انواع سوسیس، هات داگ و کالباس، با افزایش خطر ابتلا به سرطان رابطه مستقیم دارند. این محصولات حاوی مقدار زیادی سدیم، نیترات‌ها و سایر عناصر شیمیایی‌اند که به سلامت شما آسیب می رسانند. مطالعات متعددی در این زمینه انجام شده که نشان داده است این نوع گوشت‌ها مواد سرطان‌زایی دارند که خطر ابتلا به سرطان، بویژه سرطان معده را افزایش می‌دهند. ذرت بوداده، خوراکی سبک و آسانپخت است که بیشتر برای فرونشاندن اشتهای نیمروزی و رفع گرسنگی عصرانه مصرف می‌شود. قسمت داخلی کیسه نگهدارنده حاوی آن اغلب یک روکش نچسب است که وقتی در ماکروویو تهیه شده باشد به اسید پرفلوروکتانوییک تجزیه می شود. این ماده یک عنصر شیمیایی سرطانزاست و باعث ایجاد سرطان کبد و پروستات می شود. قندهای مصنوعی منبع خوبی برای تغذیه سلول‌های سرطانی به شمار می‌روند و اگر چیزی وجود داشته باشد که در افزایش میزان قند دریافتی، سهم زیادی داشته باشد، همین نوشابه های گازدارند. غذاهای سرخ شده به دلیل وجود روغن‌های هیدروژنه در آن‌ها و ارزش تغذیه ای ناچیزشان، خطر ابتلا به سرطان و سایر مشکلات مربوط به سلامت بدن را افزایش می دهند. خوردن میزان زیادی اسیدهای چرب ترانس بالا می تواند منجر به ایجاد التهاب و بروز سرطان شود.


از درمان چاقی تا کاهش فشار‌خون با دانه‌های آجیل

باشگاه خبرنگاران: فندق سرشار از ویتامین‌های A ، B۱ ، B۲ ، C و ویتامین E به‌همراه املاح معدنی شامل کلسیم، فسفر، آهن، گوگرد، منیزیم، روی و پتاسیم است. در ۱۰۰ گرم مغز فندق۶۰۰ کالری، در ۱۰۰ گرم فندق با پوست ۳۰۰ کالری و در یک عدد آن ۱۰ کالری انرژی وجود دارد. این دانه آجیلی سرشار از چربی‌های سالم بوده و با اسیدهای چرب اشباع نشده یعنی چربی‌های خوب، غنی شده است و مصرف آن به کاهش کلسترول بد (LDL) و افزایش کلسترول خوب(HDL) و بهبود سلامت قلب تاثیرگذار است. مصرف فندق به‌دلیل اینکه فیبر بالایی دارد، موجب احساس سیری طولانی‌مدت در فرد می‌شود و راهی برای جلوگیری از پرخوری و در نتیجه کاهش وزن محسوب می شود. هر وعده مصرف فندق 32 میلی گرم کلسیم به بدن می‌رساند که در نتیجه موجب بهبود سلامت استخوان‌ها می شود و افرادی که لبنیات مصرف نمی کنند می تواند برای دریافت کلسیم از این دانه آجیلی استفاده کنند. مصرف فندق حدود 46 میلی گرم منیزیم به بدن می‌رساند که با کاهش فشارخون و خطر ابتلا به دیابت ارتباط دارد.

 

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۵۲۶۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: