Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدجمال‌الدین دین‌پرور، رئیس بنیاد نهج‌البلاغه، در مراسم افتتاحیه برگزاری نخستین دوره آموزشی تربیت مربی نهج‌البلاغه، با بیان اینکه نهج‌البلاغه بحث قبیله‌ای و حزبی نیست، اظهار کرد: مسئله نهج‌البلاغه حقیقتی اجتماعی و عینی و مورد ضرورت زندگی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی ادامه داد: آیت‌الله جوادی آملی خاطره‌ای به نقل از ابی‌الحدید گفتند و آن اینکه این دانشمند اهل تسنن می‌گوید: همان‌‌طور که در قرآن آیاتی است که انسان باید سجده کند، خطبه‌هایی در نهج‌البلاغه است که انسان باید سجده نماید. ایشان فرمودند: از علامه طباطبایی علت این سخن ابن ابی‌الحدید را پرسیدم و ایشان گفتند: نهج‌البلاغه تفسیر قرآن است و باید مرجعی در مسائل اخلاقی و دینی باشد که همان نهج‌البلاغه است.


عدم تدریس نهج‌البلاغه در دانشگاه‌ها
دین‌پرور با گلایه از وضعیت نامطلوب دروس معارف در دانشگاه‌ها گفت: اگر از همان اول در دانشگاه‌ها نهج‌البلاغه تدریس می‌شد و خطبه‌ها و نامه‌های امیرالمومنین(ع) تحلیل و تفسیر می‌شد، شرایط بهتری بود. در زمینه دروس معارف باید به سراغ کسی برویم که به این معارف دست پیدا کرده و به صورت شهودی آنها را دیده است.

وی افزود: نهج‌البلاغه ظرفیت و استعدادی دارد که هرچه انسان آن را بخواند و درباره‌اش فکر کند، درهای بیشتر و تازه‌تری بر روی او باز می‌شود، نهج‌البلاغه وسیع‌الطیف است.

رئیس بنیاد نهج‌البلاغه با اشاره به تلاش دشمنان اسلام در تخریب چهره اسلام، گفت: در شرایط و فضای مسمومی که دشمنان اسلام در جهان برای تخریب اسلام ایجاد کرده‌اند، باید تلاش کنیم مفاهیم نهج‌البلاغه را دریافت وبه دنیا منتقل کنیم و حکومت علوی را از تهمت‌های دشمنان پاکسازی کنیم، این می‌طلبد که به طور علمی و تحقیقی با این کتاب آشنا شویم.

وی ادامه داد: تربیت مربی نهج‌البلاغه از اهمیت بالایی برخوردار است چرا که هر یک نفری که در این دوره‌ها فراغت می‌یابد، با جمعیت کثیری مواجه می‌شود که می‌تواند آنچه آموخته به دیگران نیز منتقل کند.

دین‌پرور با اشاره به ویژگی نهج‌البلاغه و تفاوت آن با سایر احادیث و کتب، گفت: صدور نهج‌البلاغه در دوران حکومت امیرالمومنین(ع) بوده و حضرت نه تنها مسئول اداره و سامان دادن زندگی مردم بوده، بلکه در مقام یک عالم این بیانات را مطرح کرده اند.

وی افزود: با وجود سه جنگ سخت در دوران حکومت امیرالمومنین(ع)، ایشان موفق‌ترین حاکمی بودند که توانستند فرهنگ اسلامی را در جامعه پیاده کنند. مسئله نهج‌البلاغه، مسئله آموزشی است، باید نسبت به این کتاب ویژه برخورد کنیم تا جامعه از ثمرات آن بهره‌مند شود.

در پایان نیز، محمدمهدی علیقلی، مدیر موسسه احیای فرهنگ نهج‌البلاغه که مسئولیت برگزاری این دوره را برعهده دارد، اظهار کرد: 350 نفر برای شرکت در این دوره‌ها ثبت‌نام کردند که حدود 90 درصد آنها از تهران و مابقی از استان‌های دیگر بودند.

وی ادامه داد: مزایای دوره آموزشی تربیت مربی نهج البلاغه بهره مندی از اساتید برجسته حوزه و دانشگاه، آقایان آیت‌الله سید‌جمال‌الدین دین‌پرور، دکتر دلشاد تهرانی، دکتر مجید معارف ،دکتر محمدعلی مجدفقیهی، حجت‌الاسلام احمد غلامعلی، استاد حسین استادولی، حجت‌ا‌لاسلام دکترمحمدرضا فلاح‌رفیع و حجت‌الاسلام حسن‌زاده در موضوع نهج البلاغه و نیز اعطای گواهینامه رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و معرفی به مراکز قرآنی جهت تدریس نهج البلاغه است.

علیقلی با بیان اینکه دوره آموزشی تربیت مربی نهج‌البلاغه در چهار ترم برگزار خواهد شد گفت: ترم اول با موضوع نهج‌البلاغه شناسی، شامل مباحث؛ آشنایی با نهج‌البلاغه، ساختار شناسی نهج‌البلاغه، روش برداشت از نهج‌البلاغه، مراحل تدوین و گسترش نهج‌البلاغه، شناخت رابطه نهج‌البلاغه با قرآن، شناخت اسناد و مدارک نهج‌البلاغه، شناخت شبهات پیرامون نهج‌البلاغه و کتاب‌شناسی نهج‌البلاغه است. ترم دوم با موضوع روش‌شناسی نهج‌البلاغه، شامل مباحث؛ روش علمی استفاده از نهج‌البلاغه، روش شرح ترتیبی نهج‌البلاغه‌، آشنایی با شرح‌های نهج‌البلاغه و روش آن‌ها، روش ترجمه و مفاهیم نهج‌البلاغه، روش سیر تاریخی نهج‌البلاغه، روش مطالعه و حفظ نهج‌البلاغه و روش تحقیق و پژوهش در نهج‌البلاغه است.

وی افزود: ترم سوم با موضوع «موضوع شناسی نهج‌البلاغه» شامل مباحث؛ روش موضوع شناسی نهج‌البلاغه، روش شرح موضوعی نهج‌البلاغه و سلسله بحث‌های موضوعی اعتقادی مانند خداشناسی، انسان شناسی، جهان شناسی ، امام شناسی و … و موضوعات اجتماعی مانند سبک زندگی علوی، مدیریت علوی، تربیت علوی و حکومت علوی است و ترم چهارم با موضوع روش تدریس نهج‌البلاغه شامل مباحث روش تحقیق و پژوهش در نهج‌البلاغه و فن سخن‌وری، زیبایی شناسی نهج‌البلاغه به همراه برگزاری نمایشگاه کتاب نهج البلاغه اجرا خواهد شد. امیدواریم این افراد، سفیر نهج‌البلاغه باشند و فرهنگ علوی را در جامعه نشر دهند.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۶۰۱۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: