Web Analytics Made Easy - Statcounter

صدیقه امانی دختر شهید حاج محمد صادق امانی طراح عملیات بدر در اجرای حکم الهی درباره حسنعلی منصور (نخست وزیر سپرده شاه) در گفت‌و‌گو با خبرنگار سرویس دانشگاه ایسکانیوز گفت: در زمان شهادت پدرم تقریبا 9 ماهم بودم و خاطره چندانی از پدر ندارم، پدر سال 43 در خصوص پیام تاریخی امام در رابطه با لایحه کاپیتولاسیون که فرمودند، والله از مسلمان نیست کسی که فریاد نزند؛ پدر و دوستانش تصمیم می گیرند که حسنعلی منصور نخست وزیر وقت و از طراحان لایحه کاپیتولاسیون را بخاطر جسارتی که به ایران و مسلمان ها کرده بود نشانه بگیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی درباره خاطرات حضور خود پیش از پیروزی انقلاب اسلامی ایران افزود: وقتی ندای انقلاب امام بلند شد ما هم مثل مردم ساکت نماندیم و در برنامه ها، راهپیمایی ها و تظاهرات علیه رژیم شاهنشاهی شرکت داشتیم.

صدیقه امانی تصریح کرد: روز 21 بهمن در پادگان ولیعصر(پادگان عشرت آباد) که مردم به آنجا هجوم برده بودند و احتیاج به غذا داشتند به همراه مادرم نان و خرما و مواد غذایی آماده کردیم و بین افرادی که در حال تسخیر پادگان بودند تقسیم کردیم، در حالی که صدای گلوله لحظه ای قطع نمی شد.

وی ادامه داد: مبارزان وقتی دیدند ما چادری و مذهبی هستیم، گفتند که یک مقدار از سلاح های پادگان را تحویل کمیته استقبال از امام دهیم تا دست منافقین نیافتد؛ ما هم تعدادی سلاح برداشتیم و به کمیته استقبال از امام بردیم.

دختر شهید حاج محمد صادق امانی تصریح کرد: یکی از کارهای دیگری که می کردیم این بود که به بیمارستانها مراجعه می کردیم و اگر باند یا کمکهای اولیه شان تمام شده بود کمک می رساندیم.

صدیقه امانی که از فارغ التحصیلان دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات است در خصوص فضای حاکم بر دانشگاه آزاد اسلامی می گوید: دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات شرایط بسیار خوبی هم از جهت اساتید در دانشگاه و هم فضای حاکم بر دانشگاه دارد و نسبت به دانشگاه های دیگر محیط علمی و فضای بهتری دارد.

گفتنی است، فروردین سال 1343 حسنعلی منصور به اجرای برنامه های خود به سود غرب که یکی از آنها کاپیتولاسیون بود، پرداخت. وی طرح «مصونیت مستشاران نظامی آمریکایی» را که به عنوان ماده واحده در دوره علم به مجلس سنا ارائه شده بود، دوباره به مجلس سنا برد و در صدد آن بود که طرح را به مرحله تصویب برساند.تلاشهای منصور و دیگر اعضای کابینه منجر به تصویب این لایحه در مهر سال 1343 شد. خبر تصویب این ماده مردم را به خشم آورد و حضرت امام خمینی در 4 آبان 1343 در یک سخنرانیِ کوبنده، این عمل را محکوم کرد و پیامد این سخنرانی، تبعید ایشان به ترکیه بود.با توجه به این اقدام، منصور و اعتراضات کلیه اقشار، گروه مؤتلفه اسلامی با تأیید مراجع تقلید تصمیم به ترور منصور گرفتند و در ساعت 10 صبح اول بهمن سال 1343حسنعلی منصور در مقابل مجلس شورای ملی به دست محمد بخارایی با شلیک 3 گلوله ترور شد، شهید امانی پس از واقعه کشته شدن منصور، تحت تعقیب قرار گرفت و پس از ده روز یعنی روز یازدهم بهمن ماه ۱۳۴۳ در منزل ابوالقاسم رضوی فرد دستگیر و به دنبال حکم دادگاه نظامی شاه به همراه محمد بخارایی، مرتضی نیک نژاد، رضا صفار هرندی در ۱۳۴۴/۳/۲۶ اعدام گردید.شهید امانی به طور مخفیانه دفن شد تا کسی در جریان قرار نگیرد و تبدیل به نماد مبارزه نشود. بعد، اعضای خانواده اش را به آنجا بردند و محل دفن را که در "مسگرآباد” جاده خاوران بود، نشان آنها دادند که اجازه نصب سنگ قبر هم نداشتند.

خبرنگار: ندا فراهانی

دختر شهید حاج محمد صادق امانی صدیقه امانی لایحه کاپیتولاسیون حسنعلی منصور دانشگاه آزاد

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۶۰۵۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: