Web Analytics Made Easy - Statcounter

با وجود وعده‌های مسئولان برای حل مشکل پیمان‌سپاری ارزی، شاهد حل نشدن این مشکل و در نتیجه دپوی محصولات تابستانی در سردخانه‌ها هستیم که این امر می‌تواند در آینده مشکلات بیشتری را به همراه داشته باشد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از اروم‌نیوز، با توجه به اینکه در سال‌های اخیر بارها گزارشاتی از مشکلات و سختی‌های کشاورزان آذربایجان‌غربی به‌عنوان مهم‌ترین قطب تامین محصولات کشاورزی کشور منتشر شده، اما با این وجود توجهی به این قشر زحمت‌کش نشده و در روزهای اخیر شاهد رسیدن گزارش‌های مردمی با عنوان نبود بازار فروش و نیز از بین رفتن محصولات کشاورزی در گوشه و کنار باغات، کنار جاده‌های مواصلاتی و یا سیر شدن دام‌ها با این محصولات را شاهد بوده‌ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته گفتنی است؛ با وجود اینکه بارها مسئولان استانی تاکید بر ممنوعیت خرید محصولات کشاورزی در کنار جاده‌ها به صورت غیر‌بهداشتی داشته‌اند اما با گذری کوتاه از جاده‌های استان متوجه وجود شرایط اسف‌بار در این محل‌ها می‌شویم که میوه‌های تابستانی مردم که توسط دپوداران خریداری شده‌اند، به دلیل نبود بازار فروش، دپو‌ها از بین رفته و شیر‌آبه و بوی نامطبوع این محصولات نصیب رهگذاران و کشاورزان شده است.

* ادعای صادرات روزانه ۷۰۰ تن محصول کشاورزی صحت ندارد

بهنام تاج‌الدینی رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ارومیه در گفت و گو با خبرنگار اروم‌نیوز، با بیان اینکه بهبودی در شرایط محصولات کشاورزی استان وجود ندارد، می‌گوید: امروز نه‌تنها شاهد بهتر شدن بازار میوه‌های تابستانی نیستیم بلکه کشاورزان در حال تجربه شرایط نه چندان مناسب هستند.

وی افزود: کشاورزان نه تنها قادر به فروش محصولات خود نیستند بلکه از روی ناچاری اقدام به دپوی محصولات خود در سردخانه‌های استان کرده‌اند.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ارومیه، با اشاره به اینکه صادرات روزانه ۷۰۰ تن میوه تابستانی از استان به کشور‌های همسایه صحت ندارد، عنوان می‌کند: متاسفانه عده‌ای با ادعاهای نادرست خود هم در سال گذشته و هم در سال جاری شرایط بسیار ناگواری را برای استان و محصولات کشاورزی رقم زده‌اند. برخی باید در ادعاهای خود در خصوص محصولات کشاورزی دقت بیشتری داشته باشند.

* ممنوعیت صادرات گوجه فرنگی

وی، ادامه می‌دهد: عراق واردات گوجه فرنگی از ایران را ا ممنوع کرده و برای صیفی‌جات هم تعرفه کیلویی ۲ هزار و ۸۰۰ تومان هزینه گمرک و در میوه‌های تابستانی ۳  هزار و ۸۰۰ تومان تعرفه گمرکی برای هر کیلو‌گرم در یافت می‌کند که این هزینه برای میوه تابستانی و صیفی‌جات بسیار نا‌معقول است.

تاج‌الدینی، بیان می‌کند: عملا هیچ رایزنی خاصی از سوی مسئولان برای کاهش تعرفه‌ها انجام نمی‌شود.

وی، اظهار می‌دارد: امروز عامل ۱۰۰ درصدی نبود صادرات و نبود بازار فروش محصولات کشاورزی تعهد پیمان‌سپاری ارزی بوده و به غیر از استاندار آذربایجان‌غربی و معاون اقتصادی وی کسی پیگیر حل این مشکل نبوده و مدیران کل مربوطه در سطح استان هیچ توجهی به این امر ندارند.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ارومیه، ابراز می‌کند: میوه‌های تابستانی از بین رفته و امیدی نیز به فروش میوه‌های موجود در سردخانه‌های استان با درجه مرغوب وجود ندارد.

وی، در پایان با اشاره به نزدیکی به فصل برداشت سیب در استان، می‌گوید: امیدواریم پییگیری‌های استاندار در خصوص رفع تعهد پیمان‌سپاری ارزی هر‌چه سریع‌تر نتیجه دهد تا در آینده نزدیک مشکلی در بحث صادرات سیب به وجود نیاید.

* خطر جدی فاسد شدن در انتظار میوه‌های دپو شده در سردخانه‌ها

رئیس اتحادیه سردخانه‌داران آذربایجان‌غربی، در گفت‌‌وگو با خبرنگار اروم‌نیوز، اظهار داشت: آمار دقیقی از میزان دپوی محصولات تابستانی در سردخانجات در دسترس نیست اما میزان قابل توجهی از این محصولات در سردخانه‌های استان انبار شده‌اند که زنگ خطری جدی است.

وی، افزود: میوه‌های تابستانی در سردخانه‌های با دمای بالای صفر درجه استان بیش از ۳ تا ۴ هفته ماندگاری نداشته و عملا از بین می‌روند و از سوی دیگر نیز از ۲۵ شهریور فصل برداشت سیب در استان بوده و باید انبارها را برای برداشت سیب آماده کنیم.

مراد آقابالازاده، تاکید کرد: بدون شک طی شال جاری فاتحه کشاورزی در حوزه محصولات تابستانی خوانده شده و مقدار قابل توجهی میوه تابستانی از بین رفته است.

وی، ابراز داشت: برخلاف اینکه میوه‌های تابستانی بیش از ۳ هزار تومان خرج برداشت برای کشاورز داشته، امروز به عنوان مثال هر کیلوگرم هلو در میدان میوه و تره بار به قیمت ۸۰۰ تومان از کشاورز خریداری می‌شود که این ظلم به کشاورز است.

رئیس اتحادیه سردخانه‌داران آذربایجان‌غربی، با اشاره به اینکه الگوی بسته‌بندی محصولات توسط باغداران رعایت نمی‌شود، گفت: در خصوص تامین دپو‌های سیب مشکلی نداریم و آماده نگهداری از بیش از یک میلون تن سیب در استان هستیم.

آقابالازاده، ادامه داد: با توجه به اینکه یک میلیون تن سیب امسال در استان پیش‌بینی شده که برداشت می‌شود، تنها ۷۰ درصد این محصول در سردخانه‌های استان دپو شده و بقیه به‌صورت تازه‌خوری و صنعتی به فروش می‌رسد که با این وجود نزدیک به  ۳۰۰ هزار تن ظرفیت خالی در سردخانجات وجود دارد.

با این سخنان ۲ مسئول مستقیم در حوزه کشاورزی از بخش خصوصی و نیز با وجود پیگیری‌های شفاهی و جلسه‌ای مسئولان استانی دولتی در خصوص  حل مشکلات کشاورزان، باید منتظر ماند و دید که آیا در بخش فروش و صادرات سیب به‌عنوان محصول اصلی تابستانی آذربایجان‌غربی هم با چنین مشکلاتی مواجه خواهیم بود یا اینکه تدابیر و چاره‌اندیشی‌های جلسه‌ای مسئولان به واقعیت تبدیل می‌شوند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۶۷۴۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: