Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، حسن عطاریان شاندیز، متولد 1361 در خانواده‌ای مذهبی و اهل هنر به دنیا آمد. پدر وی که روحانی است به صورت ویژه به هنر خوشنویسی پرداخت و پدربزرگ ایشان هم شاعر برجسته‌ای محسوب می‌شود.وی در سال 1376 برای اولین بار وارد انجمن خوشنویسان ایران شد و در کنار استاد مظفری و ذوالریاستین کار خود را آغاز کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بعد از 16 سال کار با ذوالریاستین با انواع هنر خوشنویسی آشنا شد. سرانجام یک اتفاق او را به سمت حکاکی روی گوهرسنگ‌های قیمتی با موضوع مذهبی کشاند.حسن عطاریان شاندیز، هنرمند برجسته حکاکی روی سنگ در گفت‌وگو با ایکنا در خصوص ترکیب‌بندی، فضاسازی و خوش‌نویسی روی گوهرسنگ‌ها با موضوع امام علی(ع)، عنوان کرد: آثار زیادی در مورد امام علی(ع) کار کرده‌ام که از جمله آنها می‌توان به حدیث «علي مع الحق والحق مع علي» و «یا شاه مردان علی» نام برد.وی در ادامه افزود: کار حکاکی کاری نیست که بخواهیم زمان و ساعت مشخصی برای شروع و پایان آن بدهیم چرا که این هنر پس زمینه‌ای به اسم خوش‌نویسی دارد که 20 سال است در این زمینه کار می‌کنم.عطاریان شاندیز تصریح کرد: پس‌زمینه خوش‌نویسی باعث می‌شود تا ترکیب اثر یک خط را در یک روز یا نصف روز بزنیم و بعد به صورت سنتی شروع به حکاکی آن کنیم معمولا کار حکاکی نفیس چیزی حدود یک هفته یا بیشتر زمان می‌برد.تمام برکات زندگی‌ام را مدیون اهل بیت(ع) هستموی در پاسخ به این سوال که دلیل علاقه‌مندی شما به هنر حکاکی سنگ چه چیزی بوده است، افزود: پرورش یافتن در خانواده‌ای مذهبی باعث می‌شود انسان به سمت اعتقادات خانوادگی خود علاقه‌مند شود. همین مسأله هم باعث شد به صورت تخصصی در خصوص اهل بیت(ع) کار کنم و هنر خود را وقف اهل بیت(ع) کنم و رزقی که اکنون دادم همه به دلیل وجود ائمه(ع) است.حدیث «عَلَيكُم بِحُسنِ الخَطِّ فَإنَّهُ مِن مَفاتِيحِ الرِّزقِ»، زندگی‌ام را دگرگون کرداین حکاک روی سنگ درباره استفاده از روایت‌های مختلف امام علی(ع) و ائمه(ع) در کارهای خود، عنوان کرد: حدیث «عَلَيكُم بِحُسنِ الخَطِّ فَإنَّهُ مِن مَفاتِيحِ الرِّزقِ»، « بر شما باد خط نیکو که یکی از کلیدهای روزی است» از پیامبر گرامی(ص)، باعث انگیزه و تحول بسیاری در کارهایم شد.حدیث «
الخط الحسن للفقیر مال و للغنی جمال و للحکیم کمال»، روند بسیاری در کارم داشته استوی تصریح کرد: امیرالمومنین(ع) هم فرمودند، «
الخط الحسن للفقیر مال و للغنی جمال و للحکیم کمال»، «خط زیبا برای فقیر، مال و برای غنی جمال و برای حکیم کمال است. این حدیث کمک بسیاری در روند کار من داشته و به پیشبرد کار هر هنرمندی کمک خواهد کرد.این هنرمند در خصوص حدیثی از میرعلی تبریزی، واضع خط نستعلیق (ایرانی) و خوابی که از امیرالمومنین(ع) دیده‌اند، افزود: ایشان توانستند خط نستعلیق را با همکاری امیرالمومنین(ع) قانون‌مند و ابداع کنند. امیرالمومنین(ع) در خط نستعلیق و هنر خوشنویسی نقش دائم داشته‌اند.عطاریان شاندیز در پاسخ به این سوال که دلیل ارادت خاصی که به ائمه(ع) و حضرت علی(ع) دارد چیست؟، بیان کرد: «عَلَيكُم بِحُسنِ الخَطِّ فَإنَّهُ مِن مَفاتِيحِ الرِّزقِ» حدیثی است که زندگی مرا دگرگون کرد. من این روایت را قبول داشتم و روی متریال‌های مختلف کار کرده بودم اما به نتیجه نرسیده بودم و ایمان داشتم که آن درست است.وی ادامه داد: تا این که به صورت اتفاقی به همراه یکی از دوستانم با هنر حکاکی روی گوهر سنگ‌ها آشنا شدم و این هنر به من معرفی شد از آن زمان استارت کار من آغاز و با توجه به بی‌خوابی‌ها بالاخره توانستم در سال اول در کتاب «دانشنامه مُهر و حکاکی در ایران»، نوشته محمدجواد جدی، اسم من در کنار 19 هنرمند حکاک معاصر دیگر ذکر شود و در سال دوم تنها حکاکی در کشور شدم که دو نشانه ملی در رشته حکاکی دارد و این حدیث از نظر شهرت و اقتصادی و فرهنگی اثر بسیاری در زندگی‌ام داشته است.تواضع؛ مهمترین صفت یک هنرمند خوشنویسوی مهم‌ترین صفت یک هنرمند خوشنویس و حکاک روی سنگ را تواضع دانست و اظهار کرد: یک هنرمند نباید چیزی به عنوان فوت استادی را پیش خود نگهدارد. این کار باعث می‌شود هنرمند از آنجا که فکرش را نمی‌کند مطلب دیگری به سمتش برسد و سرعت رشد هنرمند زیاد شود.دارنده نشان برتر حکاکی روی سنگ‌های قیمتی در پاسخ به این سوال از آنجایی که شما در خانواده‌ای مذهبی و هنری پرورش یافته‌اید پدر شما در این امر چقدر سهیم بوده‌اند، عنوان کرد: زمانی که کمتر از سه سال داشته‌ام پدرم در کنار استاد مرحوم موسوی خطاط، دوره آموزشی خوشنویس را سپری می‌کرد. مسلما ابزار بازی‌ ما در آن دوره قلم و مرکب بود. یادم هست آن زمان پدرم می‌گفت که بهتر از برادر بزرگترم می‌نویسم و همین گفته‌ها و تشویق‌ها باعث شد که من این مسیر را ادامه دهم.عطاریان شاندیز با اشاره به اینکه پدرم هیچ اعتقادی به مسائل مالی هنر در کشور نداشتند ولی حمایت خود را دریغ نمی‌کردند، عنوان کرد: حمایت‌های ایشان تا جایی بود که توانستم اکنون گواهینامه فوق ممتاز خوش‌نویسی را بگیرم. اکنون پدرم بارها به من گفتند که فکر نمی‌کردم تا این اندازه هنر در کشور جایگاهی داشته باشد.وی در پاسخ به حس و حال معنوی خود در حین کار، گفت: زمانی که کاری هنری، آن هم با مضمون معنوی را انجام می‌دهم، حس آسمانی دارم و انگار در این دنیا نیستم.این هنرمند در پاسخ به این سوال که در حال حاضر مشغول چه کاری هستید، تصریح کرد: در حال حاضر مشغول فعالیت هنری خود، حکاکی روی سنگ، و قلم زدن روی انواع زیورآلات، خوشنویسی و تدریس هستم.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۸۷۵۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: