Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-23@12:34:03 GMT

اسدآباد در مسیر صنعتی شدن

تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۸۰۴۴۳

مناطق ویژه اقتصادی امروزه نقش و جایگاه ویژه‌ای در توسعه اقتصادی منطقه‌ای ایفا می کنند به طوریکه با توجه به آمار و ارقام این مناطق در توسعه اقتصادی و در قالب شاخص‌های مختلفی چون درآمد افراد، اشتغال، تثبیت و ماندگاری افراد در محل سکونت خود و جلوگیری از مهاجرت به شهر، ایجاد زیر ساخت‌های ارتباطی و امکانات و خدمات زندگی تأثیر بسزایی دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، از طرفی دولت با ایجاد مناطق ویژه اقتصادی و ارائه امتیازهای لازم به سرمایه گذاران و معافیت های مالیاتی موانع و مشکلات پیش روی تولید و سرمایه گذاری بخش خصوصی را برداشته تا زمینه توسعه و اشتغال هرچه بیشتر مناطق محروم و کمتر توسعه یافته فراهم شود.

منطقه ویژه اقتصادی در محدوده جغرافیایی معین، در مبادی ورودی یا در درون کشور با هدف جذب سرمایه های داخلی و خارجی و به وجود آمدن عرصه فعالیت های تولیدی و تجاری برای افزایش صادرات کالا و ارائه بهینه خدمات به منظور حضور فعال در بازارهای منطقه ای و بین المللی به وجود می آید.

در سال های اخیر بحث ایجاد منطقه ویژه اقتصادی در شهرستان اسدآباد استان همدان نیز مطرح بوده که در صورت ایجاد، این منطقه به عنوان سومین منطقه ویژه اقتصادی استان همدان بعد از فامنین و ملایر به شمار خواهد رفت که به طور قطع وجود این منطقه، درهای جدیدی از توسعه و پیشرفت را به روی این شهرستان و استان همدان با جذب سرمایه گذاران مختلف باز کرده و چراغ صنعت اسدآباد را برای اشتغال و رونق اقتصادی روشن تر از قبل خواهد کرد.

نماینده مردم اسدآباد در مجلس شورای اسلامی در این‌باره در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: منطقه ویژه اقتصادی اسدآباد در مجلس  شورای اسلامی پیش از این تصویب شده بود و  به زودی این امر در مجلس نهایی خواهد شد.

اکبر رنجبرزاده با بیان اینکه در هر منطقه ویژه اقتصادی گمرک منطقه نیازمند چند نفر نیرو خواهد بود، تصریح کرد: در رابطه با استخدام و مستقر شدن تعدادی نیروی گمرک در منطقه ویژه شهرستان و پذیرفتن بار مالی حقوق این نیروها توسط دولت طرح را به دولت ارائه داده ایم و با پذیرفتن این امر از طرف دولت در رابطه با تقبل بار مالی نیروها در گمرک منطقه، طرح برای اصلاح به مجلس آمده و نهایی می شود.

وی با بیان اینکه ایجاد منطقه ویژه اقتصادی در شهرستان اسدآباد کاری ارزشمند برای حفظ و ارتقاء اشتغال شهرستان و استان خواهد بود، خاطرنشان کرد: موقعیت جغرافیایی و استراتژیکی شهرستان در بزرگراه کربلا، تلاقی این شهرستان با استان های غرب کشور چون کرمانشاه، لرستان و همدان، وجود راه های مواصلاتی مطلوب، وجود بیش از ۵۰۰۰ تا ۶۰۰۰ ماشین سنگین در پایتخت تریلرها و اتصال شهرستان به آزادراه و راه آهن از مزیت ها و شاخصه های این شهرستان به شمار می رود که این امر از نقش موثری در جذب سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری در منطقه ویژه اقتصادی شهرستان خواهد داشت که به طور قطع با ایجاد این منطقه ویژه شاهد توسعه و پیشرفت منطقه با روند و شتاب بالایی خواهیم بود.

رنجبرزاده همچنین با اشاره به اینکه شرایط لازم برای ایجاد منطقه ویژه اقتصادی در شهرستان مهیا است، خاطرنشان کرد: در همین راستا ۲۰۰ هکتار از اراضی منابع طبیعی در نزدیکی ذوب آهن برای ایجاد این منطقه در شهرستان درنظر گرفته شده و مذاکرات مربوط به مباحث زیست‌محیطی آن هم انجام و پاسخ آن دریافت شده و زیرساخت های لازم آب و برق در منطقه مهیاست اما هنوز اقدام عملیاتی خاصی انجام نداده ایم.

وی با تأکید بر اینکه ایجاد اشتغال و توسعه صادرات دو قابلیت مهم این منطقه به شمار می رود، اضافه کرد: بحث پیگیری منطقه ویژه اقتصادی یکی از مهمترین برنامه های ما در دوره دهم مجلس شورای اسلامی بوده که خوشبختانه با پیگیری های مستمر ایجاد منطقه ویژه اقتصادی شهرستان تصویب شده و به زودی در مجلس نهایی می شود.

نماینده مردم اسدآباد در خانه ملت در پایان یادآور شد: صنایع غذایی، دارویی، بهداشتی و تجهیزات پزشکی از هدفگذاری های ما در منطقه ویژه اقتصادی برای جذب سرمایه گذار با توجه به پتانسیل های این شهرستان خواهد بود و به طور حتم سرمایه‌گذاران با تجربه به دنبال سرمایه‌گذاری در چنین مناطقی به علت معاف از عوارض گمرکی و مالیات هستند.

فرماندار شهرستان اسدآباد هم در گفت‌وگو با ایسنا، از ایجاد منطقه ویژه اقتصادی در اسدآباد خبر داد و اظهار کرد: با ایجاد منطقه اقتصادی از این پس واحدهای صنعتی در این منطقه مستقر شده و از پرداخت هرگونه مالیات معاف بوده که این امر فرصت خوبی برای جذب سرمایه‌گذار در شهرستان ایجاد خواهد کرد.

مجید درویشی تصریح کرد: از آنجایی که سرمایه‌گذاران به دنبال امکانات دارای امتیاز و خاص برای سرمایه گذاری هستند از این رو ایجاد منطقه ویژه اقتصادی به منظور جذب سرمایه گذار و ایجاد اشتغال برای جوانان در دستور کار مسئولان شهرستان قرار دارد که این امر در توسعه اقتصادی و رشد صنعت و اشتغال شهرستان و استان از نقش موثری برخوردار است.

وی اضافه کرد: وجود معادن غنی سنگ آهن، تولید انبوه محصولات کشاورزی به ویژه چغندرقند و داروهای گیاهی و همچنین دارا بودن بیش از 5000 تریلر و کامیون ظرفیت هایی است که ایجاد منطقه ویژه اقتصادی در این شهرستان را قوت می بخشد.

درویشی گفت: اقتصاد مردم این شهرستان بر پایه کشاورزی و دامپروری بوده و ایجاد منطقه ویژه اقتصادی تاحدودی روند شهرستان را علاوه بر کشاورزی و دامپروری به سمت صنایع کوچک و بزرگ سوق خواهد داد که این امر از نقش موثری در کاهش نرخ بیکاری و افزایش فرصت های شغلی برای جوانان و نیروی انسانی شهرستان خواهد داشت.

در پایان اینکه امیدواریم با نهایی شدن طرح در مجلس و عملی شدن هر چه سریعتر طرح در کنار دیگر پروژه های در دست برنامه شهرستان، شاهد تحول صنعتی بزرگی در دیار سیدجمال بوده و این تحولات صنعتی روح تازه ای به اشتغال و اقتصاد شهرستان بدمد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۸۰۴۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: