Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجتمع پرورش بوقلمون روستای سلیم آباد بخش خنجین شهرستان فراهان با ظرفیت تولید سالانه حدود ۵۰ هزار قطعه بوقلمون به عنوان بزرگترین واحد تولید و پرورش بوقلمون در غرب کشور به شمار می رود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از فراهان خبر؛ استان مرکزی جایگاه دوم تولید بوقلمون را در کشور به خود اختصاص داده است، ۲۰ واحد پرورش دهنده بوقلمون در این استان وجود دارد که سالانه بیش از ۲ هزار و ۸۰۰ تن گوشت بوقلمون روانه بازار می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مجتمع پرورش بوقلمون روستای سلیم آباد بخش خنجین شهرستان فراهان با ظرفیت تولید سالانه حدود ۵۰ هزار قطعه بوقلمون به عنوان بزرگترین واحد تولید و پرورش بوقلمون در غرب کشور به شمار می رود.

این واحد تولیدی زمینه اشتغال مستقیم ۱۵ نفر را فراهم کرده است و تولیدات این واحد به استان های قم، تهران و زنجان ارسال می شود.

سلیم آبادی، پرورش دهنده بوقلمون در مجتمع سلیم آباد فراهان در گفتگو با خبرنگار فراهان خبر گفت: کار پرورش بوقلمون را در این واحد تولیدی از سال ۸۴ با پرورش ۴ هزار قطعه آغاز کردم و در حال حاضر تولید و پرورش بوقلمون در این مجتمع به ۵۰ هزار قطعه در سال رسیده است و این مجتمع پرورشی در سطح کشور، جایگاه دوم را دارد.

وی افزود: کار پرورش بوقلمون کار بسیار سودآوری است به طوری که در یک دوره شش ماهه حداقل سود ۵۰ درصدی دارد و با سرمایه گذاری در این حرفه پس از ۶ ماه دو برابر آن را برداشت می کنید.

سلیم آبادی اظهار کرد: مصرف غذای بوقلمون هم طی یک دوره ۱۵۰روزه، ۳۰ تا ۳۵کیلوگرم است که به ۴ دسته تقسیم و در ۴ مرحله به بوقلمون خورانده می‌شود، ۲۱ روز اول بوقلمون‌ها استارتر مصرف می‌کنند که پروتئین فوق‌العاده زیادی دارد، ۲۱روز دوم، مرحله مصرف پیش‌دان است که نسبت به استارتر از پروتئین پایین‌تری برخوردار است.

کارآفرین فراهانی گفت: در مرحله سوم و چهارم به‌دلیل اینکه بوقلمون پروتئین و مواد معدنی لازم را دریافت کرده است و برای رشد به انرژی نیاز دارد، میان‌دان و پایان‌ دان مصرف می‌کند که مخلوطی از ذرت و سویاست.

وی ادامه داد: نیازهای تغذیه‌ای این پرنده هم بر حسب سنش متغیر است؛ یعنی هر چقدر سن بوقلمون بیشتر می‌شود نیاز کمتری به پروتئین و مواد معدنی دارد و در عوض مواد غذایی انرژی‌زا برایش حیاتی است.

سلیم آبادی افزود: این زبان‌بسته‌ها بسیار حیوانات حساسی هستند و باید مدام حواستان به گرما و سرما، رطوبت و سروصدا باشد، بوقلمون‌ها نسبت به بقیه ماکیان حساس‌ترند و مخصوصاً مراحل جوجگی و یک ماه اول زندگی در پرورش آن‌ها خیلی مهم است و همه‌چیز باید کنترل‌شده باشد تا آن‌ها آسیب نبینند.

پرورش دهنده بوقلمون اظهار کرد: جوجه‌هایی که ما خریداری می‌کنیم یک روزه هستند و تنها سختی‌ای که این دوران دارد مربوط به مناسب بودن دمای سالن است که باید بین ۳۵الی ۳۷درجه سانتی‌گراد باشد، تنها واکسنی هم که دریافت می‌کند در ۱۵روز‌گی‌ است که معمولا بعد از دریافت این واکسن تعداد تلفات جوجه‌ها مشخص می‌شود.

وی بیان کرد: تنها چیزی که باید رعایت شود این است که بوقلمون باید از ترس و استرس به دور باشد، دشمن اصلی سلامتی‌شان هم گرد و خاک است که باعث می‌شود ریه‌های این حیوان سفت شده و کم‌کم به بیماری برونشیت و تنگی‌نفس مبتلا شود.

کار آفرین فراهانی بیان کرد: این حیوانات به صدا نسبت به انسان‌ها شکننده‌تر هستند و اگر در معرض صدای بلند قرار بگیرند، زود عکس‌العمل نشان داده و سکته مغزی می‌کنند، محل این مجتمع هم در محیطی به دور از سر و صدا احداث شده است.

وی گفت: بهداشت در پرورش این حیوان خیلی مهم است. مثلاً هرکسی نباید به سالن پرورش بوقلمون وارد شود و حتماً قبل از ورود به سوله، باید خود را ضدعفونی کند. برعکس مرغ، بوقلمون‌ها در ماه اول خیلی حساس هستند و از این زمان به بعد حساسیتشان کمتر می‌شود و نسبت به سرما و بیماری مقاوم‌تر می‌شوند.

سلیم آبادی اظهار کرد: بوقلمون تنها حیوانی است که ۲نوع گوشت دارد؛ گوشت سینه این پرنده سفید و گوشت رانش قرمز است و به‌طور کلی از هر بوقلمون آماده برای کشتار ۶۵درصد گوشت به‌دست می‌آید.

وی بیان کرد: گوشت بوقلمون تقریباً پنج برابر میگو فسفر و آهن دارد و درنتیجه برای درمان بیماری‌های کم‌خونی و بیماری‌های قلبی مناسب است و به لحاظ سلامت و خاصیت پزشکان هم روی مصرف گوشت این حیوان تأکید دارند.

پرورش بوقلمون یکی از عرصه های اقتصاد مقاومتی است که درآمدزایی خوبی را به همراه دارد، به خصوص وقتی پای همت جهادی در میان باشد، اشتغال و تولید هم محقق می شود.

انتهای پیام/صا

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۱۱۱۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: