Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری صدا و سیما»
2024-04-25@23:29:28 GMT

کاهش واردات پشم از نیوزلند با فرآوری آن در بیرجند

تاریخ انتشار: ۸ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۵۵۱۵۹۵۵

‍‍‍‍‍‍

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خراسان جنوبی، 7 ماهی است از راه اندازی کارخانه فرآوری پشم استان می گذرد و در این مدت 210 تن پشم خام در این کارخانه به ارزش 2 میلیارد و 150 میلیون تومان فرآوری شده است.
این واحد هم اکنون با ظرفیت فرآوری 360 تن پشم در یک شیفت کاری، توانسته برای 12 نفر اشتغالزایی کند.
سرمایه گذار این واحد فرآوری می گوید:این واحد توانسته 105 تن محصول نهایی را به سه کارخانه ریسندگی در مشهد، اصفهان و تبریز ارسال کند .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


تولید پشم با کیفیت بیشتر و قیمت پایینتر
حسینی می گوید کارخانه های ریسندگی در مشهد، اصفهان و تبریز  تا قبل از راه اندازی کارخانه فرآوری پشم در خراسان جنوبی مجبور به واردات پشم از نیوزلند بودند که حالا در مجموع تا70 درصد نیاز این کارخانجات را می توانیم در خراسان جنوبی تأمین کنیم و واردات پشم های خارجی به این واحدها کاهش یافته است.
به گفته او اگر قرار بود این واحدهای ریسندگی  این 105 تن پشم را از نیوزلند وارد کنند باید دو برابر قیمت تمام شده  پشم های فرآوری شده در خراسان جنوبی پرداخت می کردند آن هم برای کیفیتی پایین تر، که این خود خروج ارز کشور را در پی داشت.
حسینی افزود: خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان و کرمان با کیفیت ترین پشم را در کشور تولید می کنند.
پیش از راه اندازی این واحد فرآوری، عمده پشم های استان یا روی دست دامدار مانده و در حال خراب شدن بود و یا در انبارهای دلالان با نژادهای نا مرغوب و بی کیفیت مخلوط و به اسم پشم استان به شهرهای دیگر فروخته می شد اما اکنون با راه اندازی تنها کارخانه فرآوری پشم استان، این محصول شناسنامه دار شده و کدگذاری می شود .
به گفته حسینی پشم های تولیدی استان به علت کیفیت بالا مناسب برای نازک ریسی است و برای صنایع نساجی و تولید فرش های نفیس دستباف بسیار مناسب است و در حال حاضر یک محموله سه تنی برای مشهد فرآوری شده و در انبار آماده ارسال است.
این صنعتگر قیمت هر کیلو پشم خام را 3 هزار و 200 تومان و هر کیلو پشم فرآوری شده را 11 هزار تومان عنوان کرد.
 پشم خراسان جنوبی در درجه ممتاز
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینکه پشم های تولیدی در خراسان جنوبی بالاترین درجه کیفیت را دارد و آب و هوای منطقه در این کیفیت موثر است
نرمی و لطافت بالا، مجعد بودن و طول الیاف خاص، پشم های تولیدی در خراسان جنوبی را در درجه ممتاز قرار داده است.
مدرسی با اشاره به اینکه پارسال هزار و 42 تن پشم خام  به ارزش 2 میلیارد و 100 میلیون تومان از حدود770 هزار رأس گوسفند و بره در استان به دست آمد افزود: سیاست سازمان جهاد کشاورزی این است که با اصلاح نژاد و کاهش دام وابسته به مرتع به منظور کاهش فشار بر مراتع استان، راندمان تولید پشم را در استان افزایش دهیم .
در خراسان جنوبی 36 هزار دامدار وجود دارد و بیشترین پشم گوسفند به ترتیب در شهرستان های قاین، نهبندان و بیرجند تولید می شود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان می گوید:عمده ترین تولید پشم در خراسان جنوبی مربوط به نژاد بلوچی است و پارسال از هر گوسفند با این نژاد یک کیلو و نیم پشم به دست آمد که قیمت آن از 3 هزار تومان تا 4 هزار و 500 تومان بسته به کیفیت متغیر است.
پشم چینی گوسفندان در خراسان جنوبی همه ساله پس از بارندگی های بهاره و پیش از  گرم شدن هوا آغاز می شود و تا اواخر خرداد ماه ادامه دارد.
دیگرهزینه حمل پشم به استانهای دیگر را نمی دهیم
حاجی عبداللهی 68 ساله یکی از دامداران قدیمی منطقه درمیان و طبس مسینا است که پشم های تولیدی را از دامداران منطقه جمع آوری می کند و به کارخانه فرآوری در بیرجند تحویل می دهد.
او افزود: پیش از این پشم ها را به اصفهان می فرستادیم یا به دلالان می فروختیم اما با راه اندازی کارخانه فرآوری پشم، دیگرهزینه حمل پشم ها به اصفهان یا شهرهای دیگر را نمی دهیم .
حاجی عبداللهی می گوید پیش ازاین پشم گوسفندان را برای قالی بافی و دوخت لحاف و رختخواب استفاده می کردیم و منبع درآمدی برایمان به حساب نمی آمد اما اکنون پشم ها را به کارخانه فرآوری در بیرجند می فروشیم و پولمان را نقد می گیریم و پشم حتی یک هفته هم روی دست دامدار نمی ماند و زود به پولش می رسد .
او می گوید: دلالان پول دامدار را خیلی دیر پرداخت می کنند، یا هم پشم دامدار را در روستاها با کالای دیگری مثل قند و چای معاوضه می کنند و با قاطی کردن پشم سیاه و سفید و تقلب در آن به پشم استان ضربه می زنند، در حالی که پشم اصیل استان مانند پنبه نرم است و کالاهایی که از آن به دست می آید مرغوبیت بالایی دارد.
اما اکنون دامدارانی که از وجود کارخانه فرآوری پشم استان در بیرجند باخبرند محصول خود را به دلالان نمی فروشند.
برای توسعه واحد فرآوری پشم نیاز به حمایت دارم
سرمایه گذار واحد فرآوری پشم از آموزش 12  دانشجوی رشته فرش گفت و اینکه در صورت تخصیص این اعتبار برای تأمین مواد اولیه می تواند آن ها را در کارگاه قالی بافی مجاور کارخانه مشغول به کار کند .
حسینی می گوید اگر 70 میلیون تومان دیگر اعتبار به واحد فرآوری پشم بدهند می توانیم خط رنگرزی را با اشتغالزایی 6 نفر ایجاد کنیم تا دیگر نخ های استان برای رنگرزی به استانهای دیگر فرستاده نشود و هزینه های حمل و نقل و رنگرزی از چرخه تولید این واحد کم شود.
زنگنه، مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید استان گفت: در صورت مراجعه این سرمایه گذار، می توانیم از محل تسهیلات ایجاد واحدهای صنعتی در مناطق روستایی، اعتبار مورد نیاز برای توسعه واحد فرآوری پشم را در اختیارش بگذاریم.
واحد فرآوری پشم خراسان جنوبی در منطقه ویژه اقتصادی بیرجند در نزدیکی روستای مرک قرار داد.    کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۱۵۹۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: