Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-03-28@22:42:36 GMT

زندگی به سبک رضوی؛ تمرینی برای ساختن

تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۱۶۲۳۸

زندگی به سبک رضوی؛ تمرینی برای ساختن

 تاکید رهبر معظم انقلاب بر حرکت در مسیر سبک زندگی اسلامی برای این است که خانواده اساس و پایه تمدن‌سازی است؛ طرح ملی «زندگی به سبک رضوی» نیز عنوان برنامه‌ای است که باهدف افزایش صیانت و اعتلای کارکرد خانواده و با بهره‌گیری از ظرفیت‌های آستان قدس رضوی برای زائران به‌ویژه زوج‌های جوان توسط مرکز امور بانوان و خانواده آستان قدس رضوی برگزار می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این طرح ویژه زوج‌هایی که در نهایت یک سال از ازدواج آن‌ها گذشته است با هدف تحکیم خانواده در سراسر کشور درحال برگزاری است که یکی از این نمونه از آن در هرمزگان آغاز شده است.

آیین افتتاحیه کارگاه آموزشی «زندگی به سبک رضوی» به همت کانون خادم‌یاری خانواده دفتر نمایندگی آستان قدس رضوی و مرکز جامع تعالی خانواده هرمزگان پنجشنبه شب در سالن جمعی حوزه علمیه خواهران بندرعباس برگزار شد.

مسیر تمدن‌سازی اسلامی از خانواده شروع می‌شود

در این آیین نماینده ولی فقیه در هرمزگان و امام جمعه بندرعباس در این آیین به جایگاه خانواده و نقش‌آفرینی زوج‌ها در تربیت فرزندان صالح و شایسته اشاره کرد و بیان داشت: خانواده مهم‌ترین رکن جامعه است که اگر خوب به این جایگاه پرداخته شود، آینده درخشانی در این انتظار این جامعه خواهد بود.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمد عبادی‌زاده افزود: افرادی که در جامعه موفق کار نمی‌کنند به طور معمول در خانواده خود نیز افراد موفقی نیستند.

وی از خانواده به عنوان تمرینی برای حضور در جامعه دانست که هرکس در مسوولیت خانوادگی خود موفق بود در پذیرش و ایفای نقش‎ها و مسوولیت‌های جامعه نیز موفق عمل خواهد بود.

نماینده ولی فقیه در هرمزگان ابرازداشت: هرکس نتواند این جامعه کوچک(خانواده) را اداره کند نمی‌تواند یک خانواده بزرگی مثل جامعه را اداره کند.

حجت‌الاسلام والمسلمین عبادی‌زاده افزود: رهبر فرزانه انقلاب برای آینده کشور مسیر تمدن‌سازی اسلامی را تبیین کرده‌اند اما مسیر و اساس این تمدن‌سازی را خانواده می‌دانند بنابراین اگر می‌خواهیم سهمی در تمدن‎سازی داشته باشیم باید ماموریت و مسوولیت خود را از خانواده شروع کنیم. 

وی با بیان این‌که سبک زندگی رضوی همان سبک زندگی اسلامی است، لازمه و زیرساخت اصلی تمدن‌سازی در جامعه را سبک زندگی اسلامی عنوان کرد و افزود: این ماموریت مهم برعهده زوج‌هایی جوانی است که به دنبال مدل زندگی به سبک اسلامی هستند.

زندگی‌تان را عاقلانه مدیریت کنید

امام جمعه بندرعباس در بخش دیگری از سخنان خود سال‌های آغازین زندگی را سخت‌ترین دوران برای مدیریت خانواده دانست اما این‌که نوع مدیریت ما در ۳ ساله اول زندگی چگونه باشد بسیار مهم است.

عبادی‌زاده ضمن توصیه به پرهیز از توقعات بی‌جا از سوی زوج‌های جوان عنوان داشت: اگر در زندگی گذشت نباشد این سطح از توقعات به زندگی آسیب می‌زند، لذا سال‌های آغازین زندگی‌تان را عاقلانه مدیریت کنید.

وی با بیان این‌که وی بیش‌ترین آمار طلاق‌های زوج‌های جوان مربوط به سال‌های آغازین زندگی است، تاکید کرد: گره‌های زندگی را با الفت و تفاهم باز کنید سطح توقعات را معقول کنید.

نماینده ولی فقیه در هرمزگان کسانی که با زندگی عاقلانه برخورد کنند سال‌های سال باهم زندگی لذت‌بخشی خواهند داشت و کسانی که عاقلانه برخورد نکردند از هم جدا شدند.

نه زن‌سالاری و نه مردسالاری، پدر و مادر مددکار و پشتیبان زوج‌های جوان‌ خود باشند

عبادی‌زاده با اشاره به این جمله نه زن‌سالاری و نه مردسالاری؛ ابرازداشت: خطا در زندگی جزو اشتباهات اجتناب‌ناپذیر است اما مدیریت زندگی توسط مرد تکلیفی است که باید همراه با عشق، عطوفت و مهربانی باشد.

امام جمعه بندرعباس به پدر و مادرها توصیه کرد: مددکار و پشتیبان زوج‌های جوان‌ خود باشند و با دخالت‌های نابجا شیرازه زندگی جوانان را بهم نریزند.

وی افزود: ضمن این‌که زوج‌ها نیز باید نقش پشتیبانی پدران و مادران خود را نیز بپذیرند خانواده‌ها اجازه بدهند جوانان برای پیدا کردن استقلال و هویت جوان‌های خود از شما پدر و مادرها کمک و راهنمایی بگیرند.

همسرتان را اولویت قرار دهید، دوست دارم فقط برای دوران نامزدی نیست

مشاور و روان‌شناس این مراسم نیز خطاب به مردهای جوان، از همفکری نکردن در کارها به عنوان یک خطا در مردها نام برد و بیان داشت: هیچ وقت حرف همسرتان را قطع نکنید و همیشه و در تمامی زمان‌ها همسرتان را اولویت قرار دهید.

مهدی طاهری کندر از دیگر اشتباه های رایج بین زوج‌ها به شکوفا نکردن احساسات یکدیگر اشاره کرد و گفت: هیچ وقت حرف همسرتان را قطع نکنید و همیشه اولویت را همسرتان قرار بدهید.

وی ادامه داد: رفتارهای مثبت و توانایی همسرتان را برای یکدیگر بازگو کنید، زیرا این رفتار باعث انرژی بیشتر در زن می‌شود و احساس خوشایندی به وی باعث احترام متقابل خواهد شد.

این مشاور و زوج‌درمان در هرمزگان ادامه داد: کلمانی مانند دوست دارم و پیام‌های عاشقانه فقط برای دوران نامزدی نیست سعی کنید از این پیام‌ها در زندگی روزمره خود بیشتر استفاده کنید.

طاهری کندر با اشاره به هجمه‌های فضای مجازی در خانواده‌ها و آسیب‌های اجتماعی آن توصیه کرد: بجای استفاده نامناسب و خواندن روزها صد خبر و مطالب بیهوده که تاثیری در زندگی انسان ندارد، اولویت فضای مجازی را برای همسر خود قرار دهید.

این مشاور خانواده ادامه داد: روزانه پیام‌های زیبا و اثربخش در این فضا برای یکدیگر ارسال کنید تا احساس خوشایندی بین شما ایجاد شود و به خصوص زن‌ها به مرد خود اعتماد کنند.

به دنبال یک همراه مناسب باشید

وی کنترل خشم از سوی مردها را یکی دیگر از مهارت‌های لازم برای داشتن زندگی آرام بین زوج‌های جوان دانست و در عین حال افزود: زنان جوان نیز در کمک به آرامش خانواده نقش‌ تعیین‌کننده دارند.

این روان‌شناس خانواده ادامه داد: متاسفانه بعد از ازدواج برخی از خانم‌ها به دنبال قطع ارتباط خانواده شوهرشان هستند و همین مساله به زندگی مشترک و آرامش روحی و روانی مشترک آن‌ها آسیب می‌زند.

طاهری کندر ضمن توصیه به دوری از چشم و هم‌چشمی  به خصوص در زوج‌های جوان گفت: حتی اگر مرد شما توان تامین وسایل و امکانات بسیار گران‌قیمت هم داشته باشد اما لازمه یک زندگی شاد و آرام داشتن همراه خوب است.

این استاد روان‌شناسی یادآور شد: تا زمانی که زوج همدیگر را بخشی از وجودشان ندانند به آرامش نمی‌رسند، لذا اگر می‌خواهید زندگی سالم و آرامی داشته باشید به دنبال یک همراه مناسب باشید.

وی گفت‌وگو، انعطاف‌پذیری همسران، صبوری، مهربان بودن،صحبت کردن و ابراز همدردی و عشق و علاقه، احترام متقابل، کمک به همسر در امورخانه‌داری، مدیریت مالی و مهارت حل اختلاف‌ را بخشی از مهارت‌های مورد نیاز زوج‌های جوان عنوان کرد. 

برپایی بزرگ‌ترین سفره اطعام خادم‌یاران در مسجدجامع

نماینده دفتر آستان قدس رضوی در هرمزگان با گرامی‌داشت عید غدیر خم اظهارداشت: امسال در نخستین بار بزرگ‌ترین سفره اطعام خادم‌یاران توسط آستان قدس و بنیاد غدیر در چهارشنبه‌شب در مسجد جامع بندرعباس برپا می‌شود.

اسماعیل تذرو ضمن دعوت از زوج‌های جوان در این محفل اطعام بیان داشت: غذای تبرکی حرم امام رضا(ع) در این مسجد به مناسبت عید غدیر بین مردم در مسجد توزیع می‎شود.

وی از توجه به سبک زندگی اسلامی به عنوان یکی از امتیازهای کانون خادم‌یاری خانواده دفتر نمایندگی آستان قدس رضوی ویژه زوج‌های جوان برشمرد.

نماینده دفتر آستان قدس رضوی در هرمزگان بیان داشت: این طرح به دنبال این است اطلاعاتی را زوج‌های جوان نیاز به فراگیری آن دارند را به مدت ۳ سال به صورت حضوری و غیرحضوری با استفاده از ظرفیت‌های واقعی و مجازی آموزش دهد.

به گفته تذرو، این کانون هم‌چنین افتخار دارد هرماه میزبان کارگاه‌های آموزشی ویژه زوج‌های جوان با حضور مشاوران و روان‌شناسان حوزه‌های خانواده، زوج‌درمانی و فرزندپروری باشد.

سبک زندگی رضوی در شورای فرهنگ عمومی حمایت شود

این مسوول، مشرف شدن به حرم امام رضا(ع) به عنوان خادم‌یار را بخش دیگری از امتیازهای معنوی دفتر کانون خادم‌یاری خانواده دفتر نمایندگی آستان قدس رضوی در راستای آموزش آیین سبک زندگی اسلامی به زوج‎های جوان و خانواده‌ها اعلام کرد.

وی ضمن تاکید بر حضور مستمر زوج‌ها به‌خصوص مردها در کارگاه‌های آموزشی مهارت‌های زندگی، گفت: آمارهای نگران‌کننده طلاق به خصوص طلاق‌های عاطفی ضرورت آشنایی بیش از پیش در این کارگاه‌ها را نشان می‌دهد.

نماینده دفتر آستان قدس رضوی در هرمزگان از امام جمعه بندرعباس تقاضا کرد: چون در بحث خانواده و سبک زندگی رضوی کارویژه‌های داریم اگر که این موضوع در شورای فرهنگ عمومی صورت‌جلسه و حمایت شود تا  دفتر آستان از ظرفیت استادان برجسته در حوزه‌های سبک زندگی به خوبی استفاده کند.

سبک زندگی رضوی به دنبال تحکیم بنیان خانواده برپایه مودت است

مسوول سرشبکه تخصصی خانواده هرمزگان نیز بیان داشت: طرح سبک زندگی رضوی با هدف تقویت و ارتقا عملکرد خانواده‌ها و تحکیم بنیان خانواده برپایه مودت و رحمت با بهره‌گیری از توانمندی استادان در آستان رضوی و مشارکت سایر نهادها و تشکل‌های مردمی ویژه زوج‌های جوان اجرا می‌شود.

لاله ایران‌پور افزود: مخاطبان این طرح زوج‌های جوانی هستند که تاریخ عقد آن‎ها یکسال گذشته باشد اما افرادی که ۳سال از زندگی‌شان می‌گذارند نیز می‌توانند در طرح مشارکت کرده و از کارگاه‌های آموزشی و نشست در همایش‌ها استفاده کنند.

آموزش‌های حضوری و غیرحضوری، فعالیت‌های اجتماعی، مشاوره‌های حضوری و غیر حضوری و غیره از خدمات صورت گرفته در طرح زندگی به سبک رضوی است و پس از دوره‌های آموزشی نیز بازخوردها از سوی زوج‌ها اعلام می‌شود.

پس از گذراندن کلاس‌ها و برگشتن زوج‌ها به محل زندگی خود لیست اسامی آن‌ها به کانون‌های خادم‌یاری خانواده در ۳۱ استان کشور داده می‌شود تا بر اساس ۸ سرفصل ذیل واژه مودت و رحمت بسته‌های آموزشی نظیر کلاس‌های آموزشی، کارگاه‌ها و مشاوره‌ برای آن‌ها برگزار کنند.

آموزش‌های غیرحضوری در سامانه زندگی به سبک رضوی به صورت صوتی پاسخ داده می‌شود و آزمون‌هایی نیز ویژه زوج‌ها برگزار می‌شود.

در این آیین مریم یگانه مدیرکل اموربانوان و خانواده و فاطمه رکن‌الدینی مدیرکل روابط عمومی استانداری هرمزگان نیز حضور داشتند.

۹۹۸۷/۶۰۴۸

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۱۶۲۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: