Web Analytics Made Easy - Statcounter

لباس‌های محلی با رنگ‌های شاد و سر زنده از ویژگی‌های پوشش زنان بختیاری است که سابقه چند هزار ساله دارد.

 

 به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان؛ باباحسینی، معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، گردشگردی و صنایع دستی استان لرستان درباره قدمت این لباس می‌گوید: لباس بختیاری قدمت چندین هزار سال قبل بر می‌گردد واین اقوام در شهرستان الیگودرز در استان لرستان زندگی می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 


 

وی افزود: علاوه بر شهرستان الیگودرز، استان‌های کهکیلویه و بویر احمد، چهارمحال بختیاری، خوزستان و سایر مناطق بختیاری نشین در آن سکونت دارند، از این لباس استفاده می‌کنند.

 

جمشیدوند، مدیر سازمان میراث فرهنگی، گردشگردی و صنایع دستی شهرستان الیگودرز در مورد نقش‌های لباس بختیاری می‌گوید: لباس‌های بختیاری بر گرفته از طبیعت اطراف این قوم می‌باشد و این رنگ‌ها و طرح‌ها با طبیعت سنخیت دارد.

 


 

ترویج لباس بختیاری با دوخت و فروش آن

به سراغ خانواده‌ای رفتیم که اهل شهرستان الیگودرز هستند و از راه دوخت لباس بختیاری کسب درآمد می‌کنند.

در خانواده آذرخوش، دو خواهر با یکدیگر کار دوخت لباس محلی را انجام می‌دهند.

 

یکی از این خواهران در مصاحبه با خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان گفت: شهین آذر خوش هستم، از سال ۹۳ به همراه خواهر کوچک ترم شروع به دوخت لباس محلی کردم. ما بعد از گذراندن دوران دانشگاه و کسب مدرک تحصیلی، چون با کار خیاطی علاقه داشتیم به سراغ این حرفه آمدیم.

 

وی افزود: از همان ابتدا در حیطه لباس محلی بختیاری، لباس محلی شهرمان کار می‌کردیم.

 

وی در مورد فروش لباس‌های دوخته شده در این کارگاه گفت: ما در اینجا مشتری‌های زیادی داریم. مردم الیگودرز از لباس محلی در مراسمات مختلف، مخصوصا مجالس عروسی استفاده می‌کنند.

 

خانم آذرخوش در مورد درآمدی که در این راه کسب می‌کنند توضیح داد و گفت:، چون کار‌های ما، کار دوخت با دست است استقبال زیادی می‌شود، مردم الیگودرز برای کار دست ارزش زیادی قائل هستند.

 

وی افزود: خدا رو شکر درآمد خوبی داریم و می‌توانیم هزینه‌های زندگی خانواده خود را از طریق دوخت لباس محلی بختیاری تامین کنیم.

یکی دیگر از این خواهران گفت: درست است با برای داشتن درآمد برای زندگی و فروش لباس محلی این کارگاه را راه اندازی کردیم، ولی هدف اصلی ما ترویج لباس محلی است. هدف ما این است که نگذاریم فرهنگ مردمان بختیاری، فرهنگ مردمان سرزمینمان فراموش شود.

 

وی افزود: لباس‌های محلی را بشتر مناطق بختیاری نشین و استان‌های هم جوار لرستان از ما می‌خرند. همچنین در ایام عید نمایشگاه‌هایی برگزار می‌شود که صنایع دستی استان لرستان در این نمایشگاه‌ها به نمایش گذاشته می‌شود. ما هم در این نمایشگاه‌ها شرکت می‌کنیم و لباس‌های محلی بختیاری را به فروش می‌رسانیم.

 

وی در ادامه گفت: مسافران نوروزی، لباس‌های محلی ما خیلی دوست دارند و با شوق و ذوق از ما خریداری می‌کنند، ما هم از اینکه در زنده نگه داشتن فرهنگ سرزمینمان قدمی برمی داریم خوشحال می‌شویم.

 

قسمت‌های مختلف لباس‌های بختیاری

لباس‌های زیبا و رنگارنگ بختیاری از قسمت‌های مختلفی تشکیل می‌شود که هر قسمت نام خاص خود را دارد.

 

جمشیدوند، کارشناس صنایع دستی در مورد قسمت‌های مختلف این لباس گفت: این لباس قسمت‌های مختلفی دارد، از بالا که قسمت‌های لباس را معرفی کنیم، مینا قرار دارد. مینا یک پارچه مستطیل شکل است که حدود ۲ متر طول و ۶۰ سانتی متر عرض دارد.

 

این پارچه که در رنگ‌های مختلف دوخته می‌شود بر روی سر قرار می‌گیرد و به عنوان یک شال دور گردن را می‌پوشاند.

 

وی افزود: بعد از مینا، لچک قرار دارد. لچک حالتی مانند نصفه یک کلاه دارد و زیر مینا روی سر قرار می‌گیرد.

 

خانم آذرخوش در مورد طرح لچک می‌گوید: طرح‌های لچک بر گرفته از طبیعت است. مثلا طرح‌های مثلث شکل را از کوه‌ها در طبیعت گرفته شده است و ما هم از این طرح‌های اصیل در دوخت لباس محلی بختیاری استفاده می‌کنیم. این طرح‌ها را با نگین‌های رنگی سبز، زرد، قرمز، بنفش، آبی استفاده می‌شود.

 

جمشیدوند، کارشناس صنایع دستی در مورد بقیه اجزای لباس زنان بختیاری گفت: قسمت اصلی لباس که بر تن پوشیده می‌شود به آن جومه یا پیراهن گفته می‌شود. این پیراهن بلند است و بلندی آن تا پایین زانو قرار می‌گیرد. همچنین یک دامن در زیر جومه قرار می‌گیرد که تا مچ پا قرار می‌گیرد.

 

وی در ادامه گفت: در آخر جلیقه قرار می‌گیرد. این قسمت روی جومه قرار می‌گیرد و معمولا به رنگ مشکی دوخته می‌شود و با نگین‌های رنگی تزیین می‌شود و طرح‌های اصیل بختیاری بر روی آن نقش می‌بندد.

 

پوشش و لباس محلی مردمان لرستان نمادی از تاریخ و فرهنگ اصیل مردم این دیار و جلوه‌ای از هنر مردمان این سرزمین است.

 

گزارش از سعیده دریکوند

انتهای پیام/د

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۶۱۳۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: