Web Analytics Made Easy - Statcounter

جلسه کارگروه هماهنگی شرایط ویژه آلودگی هوا در استان تهران به ریاست محمدحسین مقیمی استاندار تهران و با حضور فرهادی فرماندار تهران، مس‌فروش رییس سازمان صنعت معدن و تجارت استان، کیومرث کلانتری مدیرکل محیط‌زیست استان تهران، مهماندار رییس پلیس راهور پایتخت و جمعی از مدیران و کارشناسان دستگاه‌های استانی عضو کارگروه برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ابتدای جلسه استاندار تهران بر لزوم ارائه دلایل و منابع اصلی آلوده‌کننده هوای استان تهران تأکید کرد و گفت: قصد ما از برگزاری جلسات کارگروه، وضعیت آلودگی هوای استان تهران است و تا زمانی که به شاخص‌های موردنظر نرسیم هر هفته جلسات کارگروه در سطح مدیران استان برگزار می‌شود.

وی افزود: استان تهران با این وضعیت شاخص‌های آلایندگی، قابل زندگی نیست و لازم است بر مبنای اقدامات مطالعاتی روش‌هایی علمی برای کنترل و کاهش آلودگی هوای تهران اتخاذ شود.

مقیمی بابیان اینکه لازم است مطالعاتی جامع و علمی با محوریت اداره محیط‌زیست برای آلودگی هوای استان انجام شود تصریح کرد: آلودگی تهران فقط اختصاص به شهر تهران ندارد و برخی از منابع آلاینده متعلق به اطراف تهران است و نباید از فعالیت‌هایی همچون معادن شن و ماسه، پسماند سوزی،فلزات و آتش زدن مزارع که در تولید آلایندگی تأثیر دارند،غافل شد.

استاندار تهران تصریح کرد: منابع آلاینده هوا در استان تهران باید به شکل دقیق و کارشناسی با تعیین سهم میزان آلایندگی مشخص شوند تا در جهت سالم‌سازی آن‌ها اقدام شود.

وی با اشاره به اینکه عوارضی که در بخش‌های مختلف دریافت می‌شود باید در جهت سالم‌سازی هوا به کار برود گفت: اگر اقدامی نمی‌توانیم انجام دهیم باید حداقل مقابل فعالیت‌های آلاینده سازی که زندگی مردم را مختل کرده است، بگیریم.

مقیمی، بررسی اسناد بالادستی در خصوص کنترل آلودگی هوای تهران را ضروری برشمرد و تأکید کرد: دستورالعمل دولت در سال‌های 93 و 95 و  قانون هوای پاک باید موردبررسی قرار بگیرد و سهم وظایف هر دستگاه استانی مشخص و اقدامات مبتنی بر وظایف دستگاه‌ها در خصوص کنترل و کاهش آلودگی هوا بررسی شود.

استاندار تهران بابیان اینکه لازم است در حوزه افزایش حمل‌ونقل عمومی سرمایه‌گذاری شود؛ برگزاری جلسات کارگروه بررسی آلودگی هوای استان، بازنگری مطالعات محیط زیستی،نظارت فرمانداران بر پسماند سوزی و وضعیت بازیافت فلزات، سوزاندن مزارع با نظارت جهاد کشاورزی و بررسی عملکرد دستگاه‌ها در مورد اسناد بالادستی را ازجمله مصوبات این جلسه ذکر کرد.

وی گفت: تصمیم‌گیری در مورد منابع آلاینده شهرهای اطراف استان که در آلودگی هوای استان تهران مؤثر هستند ازجمله کویر و وضعیت ریز گردها باید در دستور کار قرار بگیرد.

مقیمی؛ با تأکید بر اینکه گسترش حمل‌ونقل ریلی  که به‌وسیله آن شهرستان‌های استان به تهران مرتبط شوند در کاهش استفاده از وسایل نقلیه شخصی و آلودگی هوا مؤثر است افزود:  نقش منابع طبیعی در کاشت درختان در اطراف معادن و به‌منظور جلوگیری از ورود ریز گردها اهمیت دارد.

استاندار تهران گفت: مردم تنها گروهی هستند که در ایجاد آلودگی هوای تهران مقصر نیستند.

مدیرکل محیط‌ زیست استان تهران: سهم خودروها در آلودگی هوای تهران بیش از 80 درصد است

در این جلسه کلانتری مدیرکل محیط‌زیست استان تهران نیز با اشاره به اینکه سهم خودروها در آلودگی هوای تهران بیش از 80 درصد است گفت: در سازمان محیط‌زیست مطالعاتی 100روزه در حال انجام است که تا آذرماه برنامه جامع کنترل کیفی هوای تهران ارائه می‌شود.

بر اساس گزارش ارائه‌شده در این جلسه از سوی مسئول کنترل کیفیت هوا در شهرداری تهران مهم‌ترین معضل آلودگی هوای تهران ذرات معلق با قطر کمتر از 2.5 میکرون عنوان شد .

به گفته کلانتری؛ پیک آلاینده‌های تهران در ساعت 24 است که ناشی از اتمام طرح ترافیک بعد از ساعت 19 و ورود کامیون‌ها از ساعت 22 به سطح شهر است.

پسماند سوزی در جنوب تهران سهم زیادی در آلودگی دارد 

بر اساس گزارش ارائه‌شده پسماند سوزی در جنوب تهران سهم زیادی در آلودگی دارد  و همچنین بر اساس پژوهشی که در دانشگاه صنعتی شریف انجام‌شده است؛ میزان آلایندگی موتورسیکلت‌ها در تهران به‌اندازه‌ای است که یک موتور سالم کاربراتوری پنج برابر یک خودرو انژکتوری آلودگی ایجاد می‌کند.

فرماندار تهران:  تصفیه‌کننده‌های هوا راهی برای بهبود هوای تهران

عیسی فرهادی فرماندار تهران نیز در این جلسه بابیان اینکه سه میلیون دستگاه موتورسیکلت در شهر تهران و بیش از 4.5 میلیون در استان تهران وجود دارد گفت: استفاده از تصفیه‌کننده‌های هوا که در برخی کشورهای پیشرفته نیز به کار می‌رود می‌تواند در برخی از نقاط تهران به کار گرفته شود که در پاک‌سازی هوا از آلاینده‌ها مؤثر است.

سردار مهماندار، رییس پلیس راهور تهران نیز در این جلسه گفت: برخورد با خودروهای دودزا و فاقد معاینه فنی از مهرماه آغازشده است و تاکنون 3 هزار و 177 دستگاه خودرو به دلیل دودزا بودن پلاک تعمیری گرفته‌اند.

وی افزود: در هفت ماه نخست امسال دو میلیون و 500 هزار دستگاه خودرو جریمه‌شده‌اند و 100 هزار برگ جریمه به شکل اعمال قانون دستی داده‌شده است.

 مهماندار گفت: این میزان استفاده از خودروهای شخصی تک‌سرنشین در تهران بسیار زیاد است و در ایجاد آلودگی هوا تأثیر چشمگیر دارد.

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۷۰۷۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: