Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - براي اولين بار دانشمندان ستارگان نوزادي را مشاهده کردند که در انفجارهاي قدرتمند بادهاي فضايي، برخواسته از سياه چاله هاي غول آسا متولد شده اند.
به گزارش خبرگزاري آريا، هرچند سياه چاله هاي غول آسا ممکن است بيشتر با پديده‌ي مصرف يا تخريب اجرام سماوي در ارتباط باشند، اما مشاهدات جديد نشان مي‌دهند که خروج مواد از سياه چاله ها، نقش مهمي در توزيع مجدد مواد در جهان نيز دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رابرت مائولينو، اخترفيزيکدان دانشگاه کمبريج مي گويد: «ستاره شناسان تصور مي‌کردند درحالي‌که شرايط در اين جريان هاي خروجي مي‌تواند براي تشکيل ستاره مناسب باشد، اما هيچ کس واقعا رخ دادن آن را نديده بود. نتايج ما هيجان انگيز هستند زيرا به روشني نشان مي‌دهند ستارگان در اين جريان ها متولد مي‌شوند.»
تيم مائولينو يک رويداد تولد ستاره را مشاهده کرد که در يک برخورد دو کهکشان در فاصله بسيار دور رخ داده است و در فاصله 600 ميليون سال نوري از زمين قرار دارد.
اين بدان معنا است که ادغام اين دو سيستم ستاره اي حدود 600 ميليون سال پيش رخ داده است، اما رسيدن نور اين رخداد به تلسکوپ ها در اين فاصله بسيار به طول انجاميده است.
سياه چاله هاي غول آسا اين جريان هاي خروجي را هنگامي ايجاد مي‌کنند که مواد در ديسک برافزايشي‌اي که اطراف سياه چاله را فراگرفته، گرم شود و بادهاي قدرتمندي را ايجاد مي‌کند.
اين انفجارها اين قدرت را دارند که تشکيل ستارگان در مناطق همسايگي را سرکوب کنند اما ظاهرا اين انفجارهاي بين ستاره اي  مي تواند خودشان باعث تولد ستاره بشوند.
با استفاده از تلسکوپ آرايه بزرگ رصدخانه فضايي اروپا در شيلي، اين تيم علايمي در درخشش نور کشف کرد که نشان دهنده ستارگان نوزاد در ميان بادهاي فضايي بودند.
طبق گفته هاي محققين، جمعيت ستاره اي شناسايي شده در اين جريان هاي IRAS F23128–5919  شامل ستارگاني هستند که کمتر از ده ميليون سال عمر دارند که براي عمر ستارگان، نوزاد محسوب مي شوند.
تعداد آن‌ها نيز قابل‌توجه است و محققين تخمين مي‌زنند ستارگان تشکيل شده در اين جريان ها، نرخ جرمي 30 برابر بيشتر از خورشيد دارند.
اين ستارگان جوان که از سياه چاله غول آساي مرکز اين کهکشان ها پرتاب شده اند، در حال سفر به خارج اين جريان ها با سرعتي معادل صدها کيلومتر بر ثانيه هستند.
اين تيم تصور مي‌کند اين رويداد احتمالا پيش از اين نيز مي‌توانست توسط ستاره شناسان مشاهده شود اما محققين قبلي احتمالا به دليل تلسکوپ هاي کمتر پيشرفته، قادر به مشاهده ستارگان جوان در اين جريان ها نبوده اند.


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۷۴۵۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: