Web Analytics Made Easy - Statcounter

بعد از گذشت یک سال و انتشار گزارش های مکرر، گویا هنوز مسئولان امر صدای اهالی رستای قلعه شیخ را نشنیده و بی توجه به خواسته های آنان برای حفظ پل تاریخی این روستا قدم از قدم برنداشته اند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانابه نقل ازرودآور؛ 31 فروردین ماه سال گذشته خبری با عنوان قلعه شیخی ها خواستار شدند: مسئولان؛ فکری به حال پل تاریخی روستای قلعه شیخ کنید در سایت خبری رودآور منتشر شد، مبنی بر اینکه «در گذر سالیان دراز و با عبور سیلاب های خروشان، ساختار مستحکم پل تغییر چندانی نکرده و به قول محلی ها از آن بر می آید که در صورت مرمت و رسیدگی تا سالیان متمادی بتواند به پایداری خود ادامه دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

امید می رفت که متولیان امر صدای گلایه مندی اهالی روستای قلعه شیخ را برای حفظ پل تاریخی این روستا بشنوند، امیدی که با گذشت چند ماه بعد هم به ناامیدی کشیده شد و این سایت گزارشی دیگر در راستای رسالت خود برای رساندن حرف دل مردم به مسئولان منتشر کرد با این عنوان که کم توجهی مسئولان به خواسته های اهالی یک روستا/از عدم مرمت یک پل تاریخی تا زباله های رها شده کنار جاده، در ابتدای آن خبر آمده بود: «اهالی روستای قلعه شیخ تویسرکان خواسته های بسیاری از مسئولان دارند، آنان تدبیر مسئولان برای مرمت پل تاریخی و چاره اندیشی آنان در راستای ممانعت از ریختن زباله ها توسط خودروهای باری در اطراف جاده روستایشان را خواستار هستند.»

و بازم هم این مردم بودند که ناامیدانه منتظر پاسخگویی مسئولان دادخواهی کردند و این روزها و در اوایل اردیبهشت سال96 با گذشت بیش از یک سال از مطالبات خود، هیچ پاسخی نشنیده اند و این پل تاریخی به دست فراموشی سپرده شده و در حال نابودی است.

به گزارش رودآور؛ پل تاریخی روستای قلعه شیخ در شهرستان تویسرکان که در بخش مرکزی این شهرستان و در دهستان حیقوق نبی(ع) واقع شده، مربوط به دوره قاجار است، این اثر در تاریخ ۱۸ اسفند 87 با شمارهٔ ثبت ۲۵۱۲۸ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.

این بنا بر روی رودخانه قلعه شیخ قرار گرفته و بر روی کتیبه آجری که بر پیشانی آن قرار گرفته شده تاریخ 1317 هجری قمری قرائت می شود.

پل تاریخی قلعه شیخ توسط سازندگان، وقف استفاده مردم شده و تا سال های اخیر به عنوان جاده اصلی اتسفاده می شد، اما به دلیل نیاز به ایمنی و مقاومت بیشتر به ویژه برای خودروهای سنگین پل جدیدی در کنار آن ساخته و عبور و مرور از روی آن انجام می شود.

این پل با طولی معادل 7/8 مترو( قسمت آجری) عرضی برابر 5/60 متراز یک چشمه طاقگرد (رومی) ساخته شده و شانه های دو طرف پل در محل اتصال با زمین از سنگ لاشه است.

در گذر سالیان دراز و با عبور سیلاب های خروشان، ساختار مستحکم پل تغییر چندانی نکرده و به قول محلی ها از آن بر می آید که در صورت مرمت و رسیدگی تا سالیان متمادی بتواند به پایداری خود ادامه دهد.

و حال اهالی روستای قلعه شیخ از مسئولان می خواهند تا توجهی برای مرمت پل تاریخ روستایشان داشته باشند.

طاق پل از نوع گرد(رومی) و ارتفاع راس آن تا کف رودخانه 3/90 متر وعرض دهانه 5/60متر وارتفاع روی پل تا کف رودخانه حدود پنج متر است.

ساختار این پل ازآجر ختائی (20 *20سانتی متر ) و ملات آهک ساخته شده است.

از ویژگی های خاص این اثر می توان به چیده شدن بسیار دقیق آجرها بر روی یک دیگرایجاد یک طاق (رومی) دقیق اشاره کرد.

سنگ های یکی از شانه های جانبی پل که از سنگ لاشه و به صورت خشکه چین بوده، جهت انجام ساختمان سازی به تاراج رفته و این امر می تواند شرایط تخریب طاق اصلی را در اثر برهم خوردن تعادل نیرو در دو طرف آن فراهم آورد و همچنین نفوذ رطوبت از پایه ها نیز میتواند نگران کننده باشد.

اهالی روستای قلعه شیخ تویسرکان از تخریب شدن این پل که بر روی رودخانه روستا بنا شده و بر اثر گذر زمان در حال تخریب شدن است گله مند هستند.

آنان می گویند در حالی که این پل مربوط به دوره قاجار بوده و در اسفندماه سال 87 به عنوان یک اثر ملی به ثبت رسیده، کم توجهی و مسئولان به خواسته های مردم برای مرمت پل تأمل برانگیز است.

حال اهالی روستای قلعه شیخ بار دیگر پس از گذشت 6 ماه از بیان مطالبات خود و راه به جایی نبردن، به بیان مجدد خواسته های خود روی آورده اند، خواسته های که به گفته خودشان به حق است و نیازمند توجه مسئولان.

ترکاشوند یکی از اهالی روستا در گفت و گویی عنوان کرد: مشکلات روستا متاسفانه زیاد هست و یکی از مهمترین مشکلات ریختن زباله ها توسط خودروهای باری غریبه کنار جاده روستا است.

وی اظهار کرد: زباله های ریخته شده در اطراف جاده طبیعت زیبای آن را از ما گرفته و فضای نازیبایی به اطراف روستا داده است به طوری که مهمانان ما که از خارج روستا به منزلمان می آیند، از مشاهده این زباله ها تعجب می کنند.

ترکاشوند افزود: آیا نباید فکری به حال زباله های رها شده در روستاها و اطراف آن ها شود.

مشکلات برخی از روستاهای شهرستان تویسرکان بارها و بارها بر روی خروجی این سایت قرار گرفته است، مشکلاتی که با بیان شدنشان، هنوز با گذشت ماه ها مردم عکس العمل خاصی از مسئولان برای رفع آن ندیده اند.

زنگنه

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۹۷۷۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: