Web Analytics Made Easy - Statcounter

«جیم درامی»، پژوهشگر و اسلام‌شناس پژوهشگاه مرکزی دانشگاه «داکار» و فارغ‌التحصیل دانشگاه الازهر مصر، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) در خصوص فعالیت‌های دینی و قرآنی در این کشور آفریقایی گفت: حضور اسلام در سنگال به 1000 سال پیش باز می‌گردد و از آن زمان تاکنون مراکز قرآنی زیادی در این کشور تأسیس شده که در زمینه فعالیت‌های آموزش حفظ قرآن و علوم اسلامی فعالیت می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در این مراکز قرآنی، علاوه بر این که تلاش می‌شود انسان‌هایی صالح برای دین و زندگی در جامعه تربیت شود، آموزش‌هایی در زمینه مشارکت در عرصه‌های مختلف اجتماعی و توسعه اقتصادی کشور نیز داده می‌شود.

قدمت مکتب‌خانه‌ها

این اسلام‌شناس سنگالی در خصوص قدمت مکتب‌خانه‌های سنتی آموزش قرآن در سنگال گفت: قدمت این مکتب‌خانه‌ها به حدود 1000 سال یعنی همان زمان حضور اسلام در سنگال برمی‌گردد و تعداد این مکتب‌ها در سطح شهرهای این کشور همچنان در حال افزایش است.

وی گفت: در گذشته، بیشتر مکتب‌های قرآنی در روستاها متمرکز بود، اما در حال حاضر، کمبود امکانات و بروز مشکلاتی متعددی از قبیل خشکسالی سبب شده که بیشتر این مراکز به شهرها منتقل شوند و به همین خاطر شهرهای سنگال شاهد تأسیس روزافزون مراکز قرآنی جدید هستند.

عدم حمایت دولت

درامی در بخش دیگری از این گفت‌وگو اظهار کرد: در کشور سنگال، مسابقات قرآن زیادی در دو سطح منطقه‌ای و ملی به صورت سالیانه برگزار می‌شود که این رقابت‌ها بیشتر از سوی تاجران و ثروتمندان تأمین مالی می‌شود که همین مسئله، در ایجاد انگیزه‌ میان جوانان و دانش‌آموزان برای گرایش به سمت قرآن کریم و حفظ این کتاب الهی تأثیرگذار بوده، این در حالی است که دولت به صورت رسمی حمایتی از برنامه‌های مختلف دینی و قرآنی به عمل نمی‌آورد.

این اسلام‌شناس سنگالی که دارای دکترای ادبیات عرب و تمدن اسلامی از دانشگاه داکار است، اظهار کرد: اجرای برنامه‌ها و فعالیت‌های فرآنی در سنگال تاکنون نقش مهمی در علاقه‌مندی روز افزون دانش‌آموزان، جوانان و نوجوانان به یادگیری قرآن کریم داشته، این در حالی است که افزایش علاقه‌مندان به حفظ و یادگیری قرآن نیازمند گسترش و افزایش تعداد مراکز قرآنی است.

اجرای کم‌رنگ فعالیت‌های قرآنی

این پژوهشگر قرآنی در خصوص اجرای برنامه‌های دینی و قرآنی در سطح دانشگاه‌های سنگال نیز گفت: سنگال یک کشور لائیک است و به همین خاطر دولت اهتمامی به فعالیت‌ها دینی و قرآنی ندارد و بیشتر برنامه‌های قرآنی در سنگال متمرکز بر سطح محلی و خصوصی برگزار است که این برنامه‌ها و مسابقات از سوی اشخاص و نهادهای خصوصی برگزار می‌شود.

جیمی درامی گفت: با وجود این که حمایت رسمی دولتی از برنامه‌ها و فعالیت‌های قرآنی در دانشگاه‌ها صورت نمی‌گیرد، اما محدودیتی در زمینه تدریس مطالعات اسلامی و عربی و تمدن‌های مختلف در سنگال وجود ندارد و دروسی در این حوزه در مقاطع مختلف ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان و دانشگاه‌‌ها تدریس می‌شود.

وی اضافه کرد: همچنین دانشکده‌ها و کرسی‌های تدریس علوم اسلامی نیز از سوی فارغ‌التحصیلان سنگالی دانشگاه‌های مختلف جهان عرب تأسیس شده که در این دانشکده‌ها، دروسی با موضوع ادبیات عرب و اسلام‌شناسی تدریس می‌شود و کسانی که موقعیت رسیدن به دانشگاه‌های رسمی دولتی را ندارند می‌توانند در این دانشکده‌های خصوصی تحصیل کنند.

یادآور می‌شود که سلیمان گی، مدیر مرکز اسناد و مسئول نسخ خطی بخش اسلام‌شناسی پژوهشگاه مرکزی دانشگاه شهر داکار، پایتخت سنگال و جیم درامی، اسلام‌شناس این پژوهشگاه، دکترای زبان عربی و تمدن اسلامی و فارغ‌التحصیل دانشگاه الازهر در قالب یک فرصت مطالعاتی و به دعوت مرکز توسعه همکاری‌های علمی و بین‌المللی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، 14 تا 23 مهرماه میهمان جمهوری اسلامی ایران هستند و «نقش اندیشمندان ایرانی در تفاسیر قرآن» و «نقش متخصصان ایرانی در نگه‌داری نسخ خطی» موضوع تحقیقات این دو اسلام‌شناس سنگالی است.

این دو کارشناس و پژوهشگر سنگالی ظهر ۱۶ مهرماه در دفتر خبرگزاری ایکنا حضور پیدا کردند و از نزدیک با فعالیت‌های رسانه‌ای ایکنا آشنا شدند/.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۹۷۸۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: