Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا -
تاثير دود عنبرنسارا بر روي جنين
شايد شما هم يکي از افرادي باشيد که در مورد تاثير دود عنبر نسارا در آلرژي شنيده‌ايد و حالا که باردار هستيد و در مصرف داروهاي خوراکي محدوديت داريد، به فکر استفاده از عنبر نسارا افتاده‌ايد. از سوي ديگر ممکن است برخي افراد بگويند عنبر نسارا خود ميکروب و عفونت است چطور مي‌تواند روي عفونت موثر باشد؟ ممکن است شما دچار سرگرداني شده ‌باشيد و بخواهيد بدانيد آيا واقعا موثر است يا خير و اينکه چه کاربردهايي دارد و آيا در دوران بارداري مي‌توانيد از آن استفاده کنيد؟ با توجه به اين سوالات ديدگاه منابع و متون طب سنتي ايران و همچنين تحقيقات جديد را بررسي کرديم که نتيجه را در اين مقاله مي‌خوانيد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


عنبرنسارا چيست؟
امروزه استفاده از دود عنبرنسارا تحت عنوان پشکل ماده الاغ در بين مردم شيوع بالايي پيدا کرده است. عمدتا از دود حاصله از اين ترکيب طبيعي حيواني در درمان برخي از بيماريهاي ويروسي و ميکروبي، زخم‌هاي عفوني از جمله زخم پاي ديابتي، بيماري‌هاي آلرژيک، تسکين علائم سرماخوردگي و درمان بعضي از تومورها و کيست‌هاي خوش‌خيم خصوصا کيست‌هاي تخمدان و عفونت واژن استفاده مي‌شود. برخي از اين اثرات در منابع طب گذشته نيز ذکر شده و تعدادي از آنها تنها در طب افواهي مردم نقاط مختلف ايران سينه به سينه منتقل شده است.
کاربردهاي عنبرنسارا کدام است؟
عنبر نسارا در متون طب سنتي ايران با کليد واژه‌هاي زبل، سرگين، سرجين، بعر و روث الحمار يا الات و در بسياري از متون اين خواص براي پشکل الاغ به طور کلي مطرح شده است.
طبيعت عنبر نسارا گرم است و داراي خاصيت تحليل و خشک کنندگي است. روش‌هاي درماني مختلفي از جمله دود دادن، عصاره‌گيري و تهيه روغن از سرگين الاغ بيان شده است. از جمله کاربردهاي ذکر شده مي‌توان به ورم چشم، درد و عفونت گوش، سرگيجه ناشي از اختلال در مجراي شنوايي، چکاندن عصاره آن در بيني در درمان خون دماغ مقاوم به درمان، دفع سنگ، قولنج و اسهال شديد و گزش عقرب اشاره کرد.
اثرات سمي عنبرنسارا بر سلول هاي سرطاني:
در يک مطالعه آزمايشگاهي که روي تاثير دود عنبر نسارا روي سلول انجام شده بود، ديده شد که اگر با دوز بالا و از فاصله نزديک دود داده شود، مي‌تواند اثر سمي روي سلول داشته باشد.
اين مطالعه براي بررسي تاثير دود عنبر نسارا بر سلول‌هاي سرطاني و مقايسه آن با تاثير بر سلول‌هاي بافت سالم انجام شده بود. اين نشان مي‌دهد اين کار نبايد در فضاي محدود از جمله زير چادر با دوز بالا و دفعات خيلي زياد انجام شود. در صورتي که بتوان ترکيبات موثري را که تنها روي سلول‌هاي سرطاني موثر باشند بدون اثر بر سلول‌هاي طبيعي شناسايي کرد، مي‌توان از اثر احتمالي دارويي اين ترکيب در مهار رشد سلول‌هاي سرطاني استفاده بيشتري کرد.
طبيعت عنبر نسارا گرم است
اثرات ضدميکروبي عنبرنسارا، آري يا خير؟
امروزه استفاده از دود عنبر نسارا در سينوزيت کاربرد زيادي پيدا کرده است. در برخي مطالعات خاصيت آنتي اکسيدان و ضد ميکروبي عنبر نسارا مورد تاييد قرار گرفته است که مطرح کننده کاربرد وسيع آن در انواع عفونت‌هاي ميکروبي و ويروسي است. طبق مطالعات انجام شده، مواد موثره موجود در عصاره عنبر نسارا بر اساس نوع ماده غذايي خورده شده و فلور ميکروبي و پروبيوتيک‌هاي موجود در دستگاه گوارش الاغ متفاوت است. از جمله مواد موجود در عنبر نسارا ليگنين است که هيدروليز آن موجب تشکيل سه گروه اسيدهاي ضعيف، ترکيبات فوران و ترکيبات فنلي مي‌شود که احتمال مي‌رود اثرات ضد ميکروبي دود و عصاره عنبر نسارا به يکي از اين 3 گروه مواد مربوط باشد. همچنين موادي مانند فرمالدئيد، استالدئيد و .. شناسايي شده است که خاصيت ضد ميکروبي دارند. با وجود اين مواد سمي از جمله مواد ارگانيک و ازت موجود در دود جزو موارد احتياط در نظر گرفته شده است.
عنبرنسارا عامل سقط جنين؟
در متون طب سنتي از دود عنبر نسارا به عنوان عامل سقط جنين زنده و مرده ياد شده است. از آنجا که اين ماده موجب جاري شدن خون حيض مي‌شود، پس در دوران بارداري نبايد مورد استفاده قرار بگيرد. درباره علت سقط جنين در اثر مصرف عنبرنسارا هنوز تحقيقات کافي نشده اما اين احتمال وجود دارد که مقدار خاصي از سميت براي سلول داشته باشد و به اصطلاح سيتوتوکسيک باشد.
منبع: ninisite.com

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۹۸۵۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: