Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس مسائل اقتصادی با انتقاد از اینکه شبکه بانکی کشور مقید به اجرای احکام بانکداری اسلامی نیست، گفت: این مسئله اساس اقتصاد ما را زیر سوال برده و معیشت مردم را سخت کرده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ عبدالمجید شیخی، کارشناس مسائل اقتصادی در گفتگو با خبرنگار مرآت با بیان اینکه در سال 1362 قانون عملیات بانکی بدون ربا در کشور مصوب شد، گفت: علی رغم اینکه به عنوان مبدع و اولین پیشنهاد دهنده نظام بانکداری اسلامی به دنیا بودیم ولی عملا می بینیم شبکه بانکی کشور نمی خواهد خود را مقید به اجرای احکام بانکداری اسلامی نماید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ریشه این امر را ضعف اعتقادات مسئولین امر دانست و افزود: این معضل به دلیل عدم وجود انگیزه در قوه مجریه نشات گرفته است چرا که عمده اقتصاددانانی که در بخش های اقتصادی نظام پست گرفتند اعتقادی به احکام اسلامی ندارند.

کارشناس مسائل اقتصادی با بیان اینکه این امر باعث شده بسیاری از فعالیت های بانکی شبهه ناک باشد، تصریح کرد: این مسئله اساس اقتصاد ما را زیر سوال می برد به دلیل اینکه در قرآن کریم به شدت از گرفتن و دادن ربا نهی شده و آن را به منزله محاربه با خداوند تبارک و تعالی تلقی کرده است.

شیخی با اشاره به اینکه وقتی انسان به دستورات الهی عمل نکند سختی در معیشت نصیبش می شود، اظهار کرد: به خاطر همین است که برکات الهی از زندگی اقتصادی ما رخت بربسته و مرتبا با مشکلات اقتصادی مواجه ایم.

وی خاطر نشان کرد: عمده مشکلات اقتصادی ما ناشی از این است که نتوانستیم نظام بانکداری اسلامی را به نحو احسن و به صورت عملی پیاده کنیم.

کارشناس مسائل اقتصادی قانون عملیاتی بانکداری بدون ربا را قانون بسیار خوبی دانست که البته نیاز به اصلاح دارد و می توانستیم آن را کاملتر و به روزش کنیم.  

شیخی گفت: طرح بانکداری اسلامی که از سوی تعدادی از نمایندگان مجلس قبل پیشنهاد شده بود همچنان روی میز کمیسیون مجلس مانده و به صحن علنی نیامده است به دلیل اینکه دو سوم نمایندگان اصلا اینکاره نیستند و آن افرادی که متخصص اقتصاد اسلامی بودند در این مجلس حضور ندارند.

وی با انتقاد از عدم کارایی اکثریت نمایندگان مجلس، اظهار کرد: افراد تبلیغاتچی و اغواکننده ای به مجلس راه یافتند که باند حزبی این دولت هستند و هیچ کارآیی از آنان نمی بینیم و نان پست و حزب خود را در مجلس می خورند.

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه بسیاری از عقودی که در بانک ها اجرا می شوند در واقع آن چیزی نیستند که در اساسنامه قرار بوده اجرا شود، افزود: با توجه به اینکه نرخ سود بسیاری از عقود تعیینی است، این عقود شبهه دارد چرا که نرخ سود در اقتصاد اسلامی و بانکداری اسلامی تحققی است نه تعیینی.

شیخی با تاکید بر اینکه نرخ سود باید از دل فعالیت اقتصادی بیرون بیاید، تصریح کرد: یکی از تفاوت های اساسی نظام بانکداری اسلامی با نظام بانکداری ربوی و اقتصاد سرمایه داری این است که هزینه فرصتی برای پول قائل نیست و هزینه فرصت اختصاص به سرمایه دارد.

وی با انتقاد از سوء استفاده بانک ها از قرض الحسنه ها، بیان کرد: ظاهرا منابع قرض الحسنه ارث پدری بانک ها شده است چرا که اطلاع داریم بسیاری از منابع قرض الحسنه به کارمندان بانک تعلق می گیرد و یا بانک ها به مدیران خود متناسب با حقوقی که می گیرد به آنها وام می دهند که این مسئله اجحاف در حق سپرده گذاران و مردم است.

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه در نظام بانکداری اسلامی، بانک امانتدار و وکیل مردم است و مالک سپرده مردم نیست، اظهار کرد: بانک باید کارمزدی بابت امانت داری خود اخذ کند نه اینکه سود بگیرد، مگر اینکه از منابعی که از دارایی خود هزینه و تامین مالی می کند سود بردارد، وگرنه از سپرده های مردم حق برداشتن سود ندارد.

شیخی با اشاره به اینکه در نظام بانکداری اسلامی به تخصیص منابع به بخش حقیقی اقتصاد تاکید شده است، افزود: نظام بانکداری اسلامی، ما را از تخصیص منابع عمومی مردم و مملکت به فعالیت های کاذب و پولشویی و دلالی و غیر ضروری و زائدی که در اقتصاد زایش حقیقی ندارد منع کرده است.

وی خواستار اصلاح اساسی در عملکرد نظام بانکی و قانون بانکداری اسلامی در کشور شد و اضافه کرد: متاسفانه به دلیل عدم تقید مسئولین، این کار مرتبا به عقب می افتد در صورتی که این امر باید از اولویت های مجلس باشد و قانون بانکداری اسلامی را تصویب کند.

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه برای اجرایی شدن نظام بانکداری اسلامی باید خودمان دست به کار شویم و معطل تصویب بانکداری اسلامی نمانیم، گفت: باید فعالیت همه بانک ها را در یک زمان واحد متوقف کنیم و در لحظه تکلیف کنیم که بانک ها تمام عقود را برحسب نرخ سود تحققی تعیین کنند.

به گزارش مرآت، دهم شهریور ماه سالروز تصویب قانون عملیات بانکی بدون ربا، روز بانکداری اسلامی نامگذاری شده است.

انتهای پیام/ 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۰۶۰۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: