Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-19@21:53:28 GMT

غریبی سوسن چلچراغ در زادگاه خود

تاریخ انتشار: ۸ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۲۵۹۸۲۴۴۳

غریبی سوسن چلچراغ در زادگاه خود

به گزارش ایسکانیوز به نقل از ایرنا ، گیاه سوسن چلچراغ (Lilium ledebouri Boiss) یکی از گونه های نادر و با پراکنش محدود از تیره لاله (Liliaceae) است. این گیاه از نظر زیباشناختی بسیار زیبا و از نظر گیاهشناسی در معرض خطر انقراض قرار دارد که گیاه تکثیر شده آن در تابستان سال گذشته در مرکز ملی تحقیقات ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران به گل نشسته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این گیاه که نادرترین گونه سوسن به شمار می رود در نواحی بسیار محدودی از استان های اردبیل، مازندران و گیلان می روید و علاوه بر آن در منطقه لنکران جمهوری آذربایجان هم مشاهده شده است. همچنین رویشگاه سوسن چلچراغ در روستای داماش به مساحت 4 هکتار تحت حفاظت قرار گرفته است.

این گونه گیاهی به دلیل خاصیت فلورسنتی در شب می درخشد و باتوجه به ظاهر آن که شبیه چلچراغ است به سوسن چلچراغ مشهور شد.

دکتر سید ابوالحسن شاهزاده فاضلی افزود: نزدیک به 30 هزار نمونه این گونه گیاهی تزئینی در معرض خطر انقراض تکثیر شده و علیرغم پیگیری ها، تاکنون موفق به کاشت آنها در عرصه های طبیعی نشده ایم.

وی به انجام مکاتیه با سازمان حفاظت محیط زیست برای کاشت این نمونه گیاهی در طبیعت اشاره کرد و افزود: پیگیری های در این زمینه هنوز به نتیجه نرسیده و تعداد زیادی از نمونه در این مرکز نگهداری می شود.

فاضلی ادامه داد: به نظر می رسد سازمان حفاظت محیط زیست این گونه های گیاهی را به عنوان گیاهان دستکاری شده ژنتیک در نظر گرفته و به همین دلیل درخواست ‌آزمایش های متخلف برروی آن را دارد. این گونه گیاهی از گیاهان دستکاری شده ژنتیکی نبوده و نیاز به آزمایش های مختلف هم ندارد. این گونه گیاهی با روش کشت بافت تکثیر شده و کاملا شبیه نمونه اصلی خود است.

رئیس مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران با اشاره به اینکه نمونه اولیه این گونه گیاهی با همکاری آن سازمان از عرصه های طبیعی گرفته شده است، گفت: بسیاری از گیاهان باغی در دنیا با این روش تکثیر می شود و این گیاه تزئینی هم با این روش تکثیر شده است.

وی اظهار کرد که نمونه ای از این گونه گیاهی تزئینی در تابستان امسال در گلخانه این مرکز به گل نشسته است و به نظر می رسد مشکل خاصی برای کاشت آن در طبیعت وجود نداشته باشد.

فاضلی تاکید کرد که این گونه گیاهی در حال انقراض است و تعداد آن به حدی کم است که مناطق رویش آن حفاظت می شود لذا از مسئولان محیط زیست تقاضا داریم همکاری بیشتری برای کاشت آنان در دامان طبیعت به عمل آورند.

وی ادامه داد: آمادگی تکثیر گیاهان و درختان در معرض خطر انقراض در کشور را داریم. باتوجه به اینکه این کار نیاز به تامین امکانات، تجهیزات و نیروی انسانی کارآمد دارد، دولت باید حمایت مالی لازم را انجام دهد تا این موارد در دستور کار این مرکز قرار گیرد.

وی درخت سرخدار را یکی دیگر از گونه های در معرض خطر انقراض اعلام کرد و گفت: محققان این مرکز آمادگی لازم برای تکثیر این نوع درخت را دارند تا از انقراض آن جلوگیری شود.

دریافت کننده:زهرا پورعادل

703

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۸۲۴۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: