Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@17:08:43 GMT

خط نستعلیق در پیچ و خم مدرنیت و تحولات رو به فراموشی نرود

تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۲۵۹۸۷۷۴۸

رئیس انجمن خوشنویسان شیروان تاکید کرد: اجازه ندهیم خط نستعلیق در پیچ و خم مدرنیت و تحولات ایجاد شده رو به فراموشی برود.

به گزارش ایسنا، علی رحیمی در آیین اختتامیه نخستین جشنواره خط تحریری در مجتمع فرهنگی هنری غدیر شیروان با اشاره به اینکه خط نستعلیق، افزود: خط نستعلیق یا خط ملی، نماد فرهنگ ایرانی است که فرهنگ مکتوب ایران در قالب آن تبلور یافته است که در اثر کم توجهی یا غفلت امکان دارد در کاربردهای روزمره به حاشیه رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه جایگاه خط ملی و رسمی همانند پرچم و سرود ملی است و هر کسی که دغدغه فرهنگی دارد باید نسبت به مظاهر آن نیز حساسیت داشته باشد، گفت: ما باید به مظاهر فرهنگی خود از جمله خط ملی افتخار و ترویج کنیم و نگذاریم در پیچ و خم مدرنیت و تحولات ایجاد شده رو به فراموشی برود.

رحیمی با بیان اینکه نستعلیق خط ملی ایرانی است افزود: انجمن خوشنویسان با سابقه بیش از ٧٠ سال وظیفه توسعه و ترویج خط ایرانی را دارند.

وی، هدف از برگزاری جشنواره را اینگونه بیان کرد: اولین جشنواره خط تحریری با هدف حفظ و شناساندن جایگاه "خط ملی" در فرهنگ عمومی برگزار و در آن ٨٥٠نفر از علاقمندان شرکت داشته اند.

رئیس انجمن خوشنویسان شیروان اضافه کرد: آثار رسیده توسط هیئت داوران در دو بخش حضوری و آزمون کتبی بررسی شد که در نهایت دقت، آثار مطالعه و نتایج اعلام شد.

سرپرست معاونت امور هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان‌شمالی گفت: خوشنویسی تقریبا در تمام فرهنگ‌ها به چشم می‌خورد اما در مشرق زمین و به ویژه در سرزمین‌های اسلامی و ایران در قله هنرهای بصری واقع است.

به گزارش ایسنا،حیدری افزود: هنر خوشنویسی همواره از هنرهای کهن سرزمین ایران به شمار می‌رفته و در عرصه پرفراز و نشیب تاریخ پر عظمت این دیار حضوری جاودانه و فعال و موثر داشته است.

وی ادامه داد: خوشنویسان بزرگ ایران در سده‌هایمختلف با ذوق نوآوری و خلاقیت خویش رنگ و جلای خاصی به این هنر بخشیده و با عشق و ایمان، نقش خود را ایفا کرده است.این هنر با قداست و ماندگاری از بطن قرآن کریم گرفته شده و الهام بخش سایر هنرهاست.

حیدری، اولویت برنامه های اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در بحث خوشنویسی را این چنین بیان کرد: برنامه ریزی جهت تدوین طرحی جامع در راستای توسعه خوشنویسی استان، ساماندهی وضعیت انجمن خوشنویسان در سطح استان به عنوان بازوان اجرایی و توجه ویژه به بخش نمایشگاهی آثار هنری در زمینه تولیدات شاخه‌های مختلف خوشنویسی و دستاوردهای هنری در این حوزه ها و حمایت از راه اندازی نگارخانه‌های خصوصی از برنامه‌هایی است که تلاش می‌شود تا امسال اجرایی شود.

به گفته وی، برگزاری جشنواره‌های استانی در زمینه خوشنویسی، برنامه ریزی در زمینه اوقات فراغت در انجمن آموزشگاه‌ها و مراکز فعال هنری در این بخش، اعزام هنرمندان و حضور فعال در جشنواره ها و رویدادهای بین المللی ملی و منطقه ای با توجه به پتانسیل بالای موجود در بخش و خوشنویسی و برنامه ریزی در جهت توسعه برنامه‌های آموزشی، کارگاه‌ها، همایش و نشست‌های تخصصی در این حوزهاز دیگر برنامه هاست.
انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۸۷۷۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: