Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-19@17:11:40 GMT

آلبر کامو را «کا.گ.ب» به قتل رساند؟

تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۹۹۲۵۷۲

آلبر کامو را «کا.گ.ب» به قتل رساند؟

«آلبر کامو را کا.گ‌.ب به قتل رساند»، این ادعایی است که در کتاب «مرگ آلبر کامو» مطرح و بررسی می‌شود.

به گزارش خبرآنلاین، ۶۰ سال از مرگ آلبر کامو نویسنده فرانسوی برنده جایزه نوبل ادبیات می‌گذرد. او ۴۶ ساله بود که در تصادف رانندگی جان باخت. حالا در کتاب «مرگ آلبر کامو» ادعای قتل او توسط سرویس جاسوسی اتحاد جماهیر شوروی مطرح شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جیوانی کاتلی نویسنده ایتالیایی کتاب، نخستین بار در سال ۲۰۱۱ فرضیه قتل آلبر کامو را در روزنامه «کوریره دلا سرا» مطرح کرد. کاتلی که در آن زمان بر اساس اطلاعاتی که در خاطرات یان ژابرانا؛ شاعر و مترجم مطرح اهل جمهوری چک، مدعی به قتل رسیدن آلبر کامو شده بود، حالا در کتاب «مرگ آلبر کامو» تحقیقاتش را گسترش داده است.

آلبر کامو ژانویه سال ۱۹۶۰ سوار ماشینی به رانندگی میشل گالیمار ناشر کتاب‌هایش بود که تصادف کرد و در دم جان باخت. نویسنده «طاعون» و «بیگانه» سه سال پیش از این تصادف مرگبار برنده جایزه نوبل ادبیات شده بود.

کامو از منتقدان رفتارهای شوروی بود و از انقلاب پاییز ۱۹۵۶ مجارستان حمایت می‌کرد.

کاتلی در کتاب خود مدعی است که فرانسه در تحقیقات درباره تصادف کامو کوتاهی کرد، چرا که در این باره با شوروی منافعی مشترک داشت. او می‌نویسد: «شخصیت برجسته آلبر کامو در چشم مردم به نمادی برای یادآوری سلطه‌جویی بی‌رحمانه اتحاد جماهیر شوروی تبدیل شده بود. هم فرانسوی‌ها و هم شوروی از خاموش کردن این یادآور ناخوشایند بهره می‌بردند.»

پل آستر نویسنده و فیلمنامه‌نویس مشهور آمریکایی از جمله افرادی است که از کتاب کاتلی قاطعانه حمایت کرده است. البته در نقطه مقابل هستند افرادی که به این تئوری توطئه به دیده شک می‌نگرند. برای مثال آلیسون فینچ استاد زبان فرانسه دانشگاه کمبریچ موافقان نظریه قتل کامو را افرادی توصیف می‌کند که هر یک دلیلی برای نفرت از حکومت کمونیستی شوروی یا دولت وقت فرانسه دارند. او در عین حال یقین دارد که مقامات ارشد فرانسوی به ویژه دوگل هیچگاه راضی به این کار نمی‌شدند.

منبع: فرارو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۹۲۵۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: