Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - وزير نفت درباره سوخت تلاش عربستان براي ساخت خط لوله انتقال گاز تاپي که قرار است گاز ترکمنستان را از طريق افغانستان و پاکستان به شبه قاره هند منتقل کند و رقيب صادرات گاز ايران باشد، گفت: خيلي بعيد است که خط لوله گاز تاپي، ساخته شود.
ـ اقتصادي
بيژن زنگنه درباره ساخت خط لوله انتقال گاز تاپي و اعلام آمادگي عربستان براي تامين مالي ساخت اين خط لوله، اظهار داشت: موانعي در راه ساخت اين خط لوله وجود دارد زيرا کسي که بتواند بين پاکستان و هند، تفاهم ايجاد کند کار بسيار دشوار و مهمي را انجام داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


کوتاهي پاکستان در تکميل خط انتقال گاز ايران
وي در خصوص تکميل طرح ساخت خط انتقال گاز ايران به پاکستان نيز گفت: پاکستان در ساخت اين خط لوله، کوتاهي کرده و همکاري نمي کند.
وزير نفت درباره کارشکني کشورهاي ثالث در صادرات گاز ايران به پاکستان، گفت: ممکن است عربستان و آمريکا کارشکني هايي انجام دهند.
به گزارش ايرنا، عربستان که از توافق برجام و رفع تحريم ها ايران ناخرسند است، تلاش هاي زيادي را با هدف جلوگيري از احياي اقتدار ايران در بازار جهاني انرژي انجام داده که تاکنون ناموفق بوده است.
عربستان که به خوبي مي داند ايران مهمترين رقيب منطقه اي آن در بازار انرژي است، به هر ريسماني چنگ مي زند تا مانع احياي اقتدار تهران در عرصه اقتصادي و انرژي شود که از مهمترين آنها مي توان به تلاش براي جلوگيري از رفع تحريم هاي نفتي ايران در مذاکرات ايران و 1+5 اشاره کرد.
پس از ناکامي در جلب رضايت آمريکا و ساير اعضاي گروه 1+5 براي توافق نکردن با ايران، رياض نفتکش هاي خارجي را تهديد کرد که در صورت بارگيري نفت ايران، اجازه امضاي قرارداد با عربستان را ندارند، همچنين رياض با ارائه تخفيف هاي قابل توجه به خريداران اروپايي و آسيايي تلاش کرد که مانع خريد نفت ايران توسط آنها شود.
اما در نهايت در همه اين کارشکني ها شکست خورد و نتوانست مانع تقويت جايگاه ايران در بازار جهاني انرژي شود.
عربستان در تازه ترين اقدام، اعلام کرده است که در ساخت خط لوله انتقال گاز تاپي که قرار است گاز ترکمنستان را از طريق افغانستان به کشورهاي پاکستان و هند انتقال دهد، سرمايه گذاري مي کند.
با توجه به اينکه خط لوله گاز تاپي، رقيب طرح هاي صادرات گاز ايران به پاکستان و هند است، برخي کارشناسان از اين اقدام عربستان به عنوان کارشکني در مناسبات انرژي ايران ياد مي کنند.
به گزارش خبرگزاري اسپوتنيک روسيه، «مقصد بابايف» معاون نخست وزير ترکمنستان در نشست کابينه اين کشور اعلام کرد که عربستان سعودي مبلغ هنگفتي را براي سرمايه گذاري در پروژه تاپي اختصاص داده است.
وي افزود: عربستان بر اساس توافقي که در سال 2016 ميلادي با ترکمنستان انجام داده قرار است سرمايه گذاري قابل ملاحظه اي را در اين پروژه انجام دهد.
هزينه ساخت خط لوله تاپي تا 10 ميليارد دلار برآورد شده است.
گفته مي شود، قربان‌قلي بردي‌محمدوف رييس‌جمهوري ترکمنستان، در پيامي به سلمان بن عبدالعزيز، پادشاه عربستان سعودي، از سرمايه‌گذاري فراهم شده توسط صندوق‌هاي توسعه سعودي براي ساخت خط‌لوله تاپي تشکر کرده است.
ايران قصد دارد گاز خود را از طريق خط لوله صلح به کشورهاي پاکستان و هند صادر کند اما عربستان تلاش دارد با حمايت از خط لوله صادرات گاز تاپي (از ترکمنستان به هند)، انگيزه اين کشورها براي واردات گاز از ايران را کاهش دهد.
خط لوله تاپي در يک نگاه
خط لوله گازي تاپي (ترکمنستان - افغانستان - پاکستان - هند) يک خط لوله ١٠٧٨ مايلي است که قرار است گاز ترکمنستان را به هند ترانزيت کند. هزينه اجراي اين طرح بين 7.5 ميليارد تا ١٠ ميليارد دلار برآورد مي شود.
بر اساس طرح اوليه، اين خط لوله ظرفيت تحويل ٩٠ ميليون مترمکعب در روز گاز يا ٣٠ ميليارد مترمکعب در سال را دارد.
خط لوله تاپي از ميدان گازي دولت آباد ترکمنستان آغاز مي شود و موازي با بزرگراه هرات، از افغانستان به قندهار خواهد رسيد و پس از آن در پاکستان از شهر کويته به مولتان هند امتداد مي يابد.
ترکمنستان قصد دارد که کنسرسيوم ساخت خط لوله گازي ترکمنستان - افغانستان - پاکستان - هند موسوم به خط لوله تاپي را انتخاب کند.
موانع امنيتي و مالي ساخت خط لوله تاپي
از مهم ترين موانع پيش روي ساخت اين خط لوله، رقابت منطقه اي و تاريخي هند و پاکستان است، به دليل اينکه عبور خط لوله تاپي به هند بايد از داخل سرزمين پاکستان عبور کند، باعث وابستگي دهلي نو به اسلام آباد مي شود، که باعث نارضايتي مقامات هندي است.
حتي طرح ساخت خط لوله صلح که قرار بود گاز ايران را به پاکستان و هند برساند، به دليل نگراني هندي ها نسبت به وابسته شدن به اسلام آباد، بلاتکليف باقي ماند و در مرحله بعد نام آن به دليل خروج هند از اين طرح به خط لوله آي.پي (ايران به هند) تبديل شد.
مانع ديگر ساخت خط لوله تاپي، معضل مالي است که گفته مي شود عربستان تمايل دارد اين مانع را برطرف کرده و براي ساخت اين خط لوله سرمايه گذاري کند.
مانع ديگر پيش روي ساخت اين خط لوله، تهديدات امنيتي است، خط لوله تاپي بايد از مناطق ناامن افغانستان عبور کند که گروه هاي تروريستي مانند طالبان و داعش در آنجا نفوذ دارند، در واقع يکي از دلايلي که انگيزه کشورهاي ذينفع در اين پروژه را تاکنون سست کرده، نگراني امنيتي مربوط به اين طرح است.
با توجه به موانع موجود، کارشناسان صنعت نفت پيش بيني مي کنند که بازي سياسي عربستان با خط لوله تاپي، نتيجه اي جز شکست براي رياض به دنبال نداشته باشد.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۰۰۹۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: