Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - کارشناس علوم قرآني گفت: مومن واقعي خود را به خدا مي سپارد و مي داند که هر چه در اين دنياست با نظر پروردگار و به دست تواناي او پيش مي رود در نتيجه در برابر امر خدا تسليم است در حالي که افراد عادي ممکن است سختي ها را تحمل نکنند.
حجت الاسلام والمسلمين محمدعلي رضايي کارشناس علوم قرآني در گفت و گو با خبرنگار گروه فرهنگي خبرگزاري ميزان درباره تکليف مومنان گفت: در قرآن و روايات تاکيد فراوان شده است که مومنان چه اعمالي داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ضروري ترين ويژگي مومن انجام واجبات و ترک محرمات است. مومن واقعي کسي است که بتواند اعمالي که توصيه شده و واجب است انجام دهد و از حرام نيز دوري کند.
وي در همين راستا افزود: مومن چنانچه بخواهد به درجات بالايي دست يابد بايد در کنار انجام واجبات و ترک محرمات عمل به مستحبات را نيز در برنامه زندگي خود داشته باشد. خيرات از جمله مستحبات است.

اين کارشناس علوم قرآني درباره عمل صالح، اظهار کرد: خداوند در سوره العصر مي فرمايد: وَالْعَصْرِ(ا) إِنَّ الْإِنسَانَ لَفِي خُسْرٍ (2) إِلَّا الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ وَ تَوَاصَوْا بِالْحَقِّ وَ تَوَاصَوْا بِالصَّبْرِ (3). "به عصر سوگند(1) که انسان ها همه در زيانند(2) مگر آنان که ايمان آورده و اعمال صالح انجام داده اند، و يکديگر را به حق سفارش کرده و به استقامت توصيه نموده اند(3). به اين معني که که وقتي فرد ايمان آورد عمل صالح اعم از نماز نماز، روزه، حج، زکات، خمس، دستگيري از ديگران، کمک به فقرا، کمک به مستمندان و بيگانگان را بايد انجام دهد.
حجت الاسلام والمسلمين رضايي ادامه داد: در ادامه و در آيه 3 سوره العصر بر دو عمل تاکيد مي شود. تَوَاصَوْا بِالْحَقِّ وَ تَوَاصَوْا بِالصَّبْرِ. يکي از اعمالي که مومن بايد انجام دهد اين است که وصيت به حق و وصيت به صبر کند. وصيت به حق شامل اعمال زيادي مي شود که نمونه کامل و اعلاي آن امر به معروف و نهي از منکر است و وصيت به صبر يعني ديگران را به صبر وصيت کند. صبر انواع و اقسام مختلف اعم از صبر در برابر مشکلات و گرفتاري ها، مصيبت ها، اتفاقاتي که ممکن است پبش آيد و صبر در برابر گناه را دربر مي گيرد.
وي به چگونه رفتار کردن افراد به ويژه مومنان در زندگي اشاره و بيان کرد: انسان در زندگي زمينه هاي گناه برايش فراهم مي شود؛ اما در اين ميان وقتي فرد از انجام آن دوري و خود داري کند؛ به نوعي معناي صبري است که در سوره العصر توصيه شده است. در نتيجه مومن با اين صبر به آخرين درجه و جايگاهي که يک مومن مي تواند داشته باشد، خواهد رسيد.
اين کارشناس علوم قرآني در ادامه تصريح کرد: حضرت يوسف(ع) بعد از دعوت زليخا به عمل گناه به دليل صبر و خودداري در برابر تمايلات نفساني و خواسته هاي زليخا از سوي خداوند به جايگاه با عظمتي رسيد و عزيز مصر شد. بنابراين براي تحقق ايمان واقعي و رسيدن به درجه مومن واقعي بايد در ابتدا واجبات را انجام داده و از گناه خودداري شود. انساني که بتواند اين گونه باشد ، متقي است و مي تواند به درجه کمال برسد.

حجت الاسلام والمسلمين رضايي خاطرنشان کرد: خداوند به دو شکل "يا ايها الذين آمنوا" و "يا ايها الناس" با بندگانش سخن مي گويد. خطاب اول براي مومنان و خطاب دوم به عموم بندگان است. مشکلات دنيا براي مومن واقعي حل مي شود؛ چون خود را به خدا مي سپارد و مي داند که هر چه در اين دنياست با نظر پروردگار و به دست تواناي او پيش مي رود؛ در نتيجه در برابر امر خدا تسليم است. در حالي که افراد عادي ممکن است سختي ها را تحمل نکنند. اميدواريم خداوند همه بندگان را جزو مومنان واقعي قرار دهد و با اعمال واجب و درست خود ايمان واقعي را حفظ کنيم.
انتهاي پيام/

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۰۵۱۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: