Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-26@07:27:16 GMT

فریدون فرخ فرشته نبود

تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۶۰۱۶۷۹۹

فریدون فرخ فرشته نبود

هزار سال پیش فردوسی بزرگ در بیان بزرگی و شکوه بی‌مانند فریدون پادشاه اساطیری ایران چنین می‌سراید: فریدون فرخ فرشته نبود/ ز مُشک و ز عنبر سرشته نبود / به داد و دَهش یافت این نیکویی/ تو داد و دهش کن فریدون تویی اشکان تقی پور عضو کمیسیون جذب مشارکتهای مردمی و تبلیغات سازمان بهزیستی کل کشور  هر چند اصطلاحاتی همانند مسئولیت اجتماعی، مشارکت اجتماعی، توسعه اجتماعی و کاهش آسیب‌های اجتماعی در دنیای مدرن امروز مفاهیمی نو می‌نمایانند؛ نگاهی به پیشینه فرهنگی، سنتی، دینی و مذهبی زیست بوم ما بیانگر ریشه دار بودن این نگرش به زندگی اجتماعی در جهان بینی ماست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چو عضوی به درد آورد روزگار/ دگر عضوها را نماند قرار / تو کز محنت دیگران بی‌غمی/ نشاید که نامت نهند آدمی زمانی که از فردوسی سخنور تا سعدی بزرگ یا به بیان نیکوتر در عمق ادبیات کلاسیک سرزمین هزاره‌ای ما که ریشه‌هایش در گذشته‌های دورتر مردمان این سرزمین مستحکم شده است «مشارکت اجتماعی»، «مسئولیت اجتماعی» و «لزوم کاهش آسیب اجتماعی» ژرف، شاعرانه و آشکارا بیان می‌شود قطعاً می‌توان به اهمیت این مقوله‌های اجتماعی در لایه‌های مختلف ملت هزاره‌ای ایران پی برد. چندی پیش طبق آماری که در جلسه‌ای در اداره اوقاف و امور خیریه استان تهران با استناد به آمار سازمان ملل متحد ارائه شد ایران دهمین کشور کمک‌کننده در دنیا بود. این جایگاه زمانی اهمیت بیشتری پیدا می‌کند که دریابیم اکثر کشورهای پیش از ایران کشورهایی با تولید ناخالص ملی بالا و در کلام ساده‌تر کشورهای جهان اول در اقتصاد و تولید بودند. حضور ایران در این لیست ده تایی یاری رسانان بیانگر گوشه‌ای از نگرش و باور مردمان این سرزمین به «دست دیگران را گرفتن» است. مقوله‌ای که هر چند در دنیا از دیدگاه اجتماعی و انسانی ارزشمند و شاید کنشی نوین در دنیای مدرن به نظر برسد اما در ایرانیان آنچنان با سنت، دین و زندگی روزمره عجین است که انجام روزمره‌اش جزئی از بدیهیات است... در آیات الهی، روایات و احادیث دینی و مذهبی، پندنامه‌ها و ادبیات کلاسیک و نوی ایران این تفکر دگرخواهانه موج می‌زند. حال تنها جای یک افسوس باقی می‌ماند. با توجه به این بستر فرهنگی تاریخی و سنتی مستحکم و زیبا آیا زمان آن نرسیده است که با توجه به ساز و کارهای نوین انسانی این پتانسیل ارزشمند فرهنگی را با کمک همه دستگاه‌های دولتی کمک رسان اعم از سازمان بهزیستی، کمیته امداد امام خمینی، سازمان‌های مردم نهاد شناسنامه دار و حتی ترغیب هوشمندانه و به‌روز بنگاه‌های اقتصادی و شرکت‌های تجاری برای حضور در عرصه مسئولیت اجتماعی، مشارکت اجتماعی و توسعه اجتماعی که رهگشای کاهش آسیب‌های اجتماعی است بسیار جدی‌تر به کار بندیم؟ مسلم است انجام این مهم به راهکارهای علمی نوین در بستر اعتقادات ارزشمند موجود سنتی و اطمینان نهادهای کمک رسان دولتی به سازمان‌های مردم نهاد و بالعکس و همچنین درک قدرت واقعی مردم در توسعه اجتماعی از سوی همگان نیازمند است. آن هم با نگاهی نظام‌مند، علمی و همه‌جانبه و نظارتی مستمر. با گام‌گذاشتن علمی و عملی در این فرآیند که قطعأ زمانبر هم خواهد بود و با آسیب شناسی و آینده پژوهی آن اطمینان دارم رتبه عالی مردم سرزمینمان در لیست 10 کشور یاری رسان گیتی روز‌به‌روز به صدر این لیست افتخارآفرین نزدیک‌تر و متعالی‌تر خواهد شد.

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۱۶۷۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: