Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا متن این بیانیه به شرح زیر است:

به نام خدا

بیانیه مشترک کانون های وکلای دادگستری سراسر کشور  و اسکودا  در خصوص آیین نامه ابلاغی مورخ ۱۳۹۷/۱۲/۱ مرکز مشاوران (موضوع ماده ۱۸۷ قانون برنامه سوم توسعه)

 استقلال وکیل و کانون‌های وکلا، نه یک دغدغه صنفی بلکه وصف ذاتی وکالت بوده  و  در کنار استقلال قاضی،  در زمره حقوق اساسی ملت و ضامن پاسداری از حقوق ملت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 اصل ۱۵۶ قانون اساسی، قوه قضاییه را پشتیبان حقوق فردی و اجتماعی آحاد ملت می داند و در این راستا،  وظایف آن به موجب اصل ۱۵۸ احصاء شده است. قانون اساسی و قوانین عادی به قوه قضاییه اذن و اجازه ورود به موضوعات ذاتی امر وکالت و نحوه پذیرش و جذب وکلای دادگستری را نداده است. به منظور حفظ حقوق شهروندان و تضمین دادرسی عادلانه، نهاد وکالت باید مستقل از هرگونه مداخله باشد. این اصل بنیادین، مورد تایید قانون اساسی بوده و قوانین عادی و معاهدات بین المللی جمهوری اسلامی ایران نیز بر آن تاکید دارند.

صرف‌نظر از اینکه،  اساس ماده ۱۸۷ قانون برنامه سوم توسعه و  ایجاد نهاد موازی با کانونهای وکلا  وابسته به نهاد حاکمیتی، با استقلال نهاد وکالت و حق دسترسی به وکیل مستقل در تعارض است، آئین نامه ابلاغی مورخ ۱ اسفند ۹۷ رئیس محترم قوه قضائیه مبتنی بر  قانونی است که به دلیل انقضای مدت آن، فاقدحیات حقوقی است.  مدت اعتبار ماده ۱۸۷ قانون برنامه پنجساله سوم اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۳۷۹/۰۱/۱۷ در سال ۱۳۸۴ پایان پذیرفته و در هیچیک از برنامه های پنجساله بعدی تنفیذ نشده و در قانون احکام دائمی برنامه های توسعه کشور مصوب ۱۳۹۵ نیز به آن اشاره ای صورت نگرفته است، بنابراین مدت فعالیت مرکز موسوم به «مرکز امور مشاوران و …» که تحت نظارت قوه قضاییه شکل گرفته و لااقل اجازه جذب توسط این مرکز،  قانوناً پایان یافته است.

بی تردید تداوم بخشی به اقدامات نهادی که اساساً فاقد جایگاه قانونی است، تحدید جایگاه کانونهای وکلای دادگستری به عنوان نهادی صنفی – مدنی و تهدیدی بر تضمین دادرسی عادلانه و حق دفاع آحاد مردم خواهد بود.  با عنایت به اینکه بر اساس تفسیری خاص از قانون اساسی، متاسفانه هیچ مرجعی جهت ابطال این گونه آیین نامه ها در قوانین جاری پیش بینی نشده است، انتظار به حق کانونهای وکلای دادگستری سراسر کشور از رئیس محترم قوه قضاییه، حفظ و اعتلای جایگاه نهاد وکالت در عرصه های داخلی و بین المللی و در نهایت الغاء آیین نامه مذکور و واگذاری امور وکلا به کانونهای وکلای کشور می باشد. امری که بی تردید بر اعتلا و اعتبار نظام قضائی کشور نیز خواهد افزود.

کانونهای وکلای دادگستری مرکز، آذربایجان شرقی، فارس و کهگیلویه و بویراحمد، اصفهان، خراسان،  خوزستان، مازندران، گیلان، آذربایجان غربی، کرمانشاه،  همدان، کردستان،اردبیل، بوشهر، قم، مرکزی، زنجان، قزوین، لرستان، کرمان، چهارمحال و بختیاری، البرز، کرمان،  ایلام و اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری(اسکودا)

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۱۸۱۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: