Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-26@08:36:59 GMT

خانه‌های تاریخی آرام و بی‌صدا از بین می‌روند

تاریخ انتشار: ۲ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۲۵۶۷۲

خانه‌های تاریخی آرام و بی‌صدا از بین می‌روند

یک استاد مرمت آثار باستانی گفت: آثار تاریخی که شاخص نیستند برای مثال خانه های تاریخی که در بافت و محلات قدیمی هستند بسیار آرام و بی صدا از بین می روند و کمک به مالکان این خانه ها برای حفظ و نگهداری آن‌ها اولویت دارد، اما در بین آثار تاریخی که شاخص هستند پل خواجو بیش از سایرین نیاز به توجه دارد.

داریوش حیدری در گفت و گو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: اگر ما قائل شویم که آثار تاریخی بیان کننده هویت فرهنگی و اجتماعی هر جامعه هستند، پس حفظ کردن آن ها یکی از ضروریات است چرا که به این وسیله می توانیم هویت فرهنگی، اجتماعی، مذهبی و ملی جامعه را حفظ کنیم لذا حفظ آثار باستانی اقدامات ویژه ای را می طلبد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در خصوص آثار باستانی اصفهان ادامه داد: اصفهان تعدادی آثار باستانی شاخص همچون مسجد جامع عباسی، عالی قاپو، پل های تاریخی و... دارد که اهمیت جهانی دارند و به طور نسبی می توان گفت که این آثار حفظ و مرمت می شوند اما آثار تاریخی دیگری مانند خانه های تاریخی نیز در اصفهان هستند که با وجود اینکه بسیار نفیس هستند برخی از آن ها  احیا ومرمت شدند مانند خانه مشروطیت اصفهان اما برخی دیگر این گونه نیستند و در حال از بین رفتن هستند.

این استاد مرمت آثار باستانی افزود: برخی از مالکان برای سودجویی و... نه تنها به این خانه ها رسیدگی نمی کنند بلکه زمینه های آسیب دیدن آن ها را نیز فراهم می کنند و زمانی که این خانه ها تقریبا به ویرانی نزدیک شد آن را تخریب کرده تا به جای آن ساختمان جدیدی بسازند وبرای خود سودآوری کنند.

حیدری اضافه کرد: برخی از این خانه ها، ثبت ملی شده اند و زیر نظر میراث فرهنگی هستند اما به دلیل اینکه میراث فرهنگی بودجه های لازم را ندارد تا به این خانه ها تخصیص دهد وآن ها را مرمت کند می بینیم که برخی از آن ها نیز در حال نابودی هستند.

وی در خصوص تغییر کابری برخی از این مکان های تاریخی گفت: زمانی که ما می خواهیم یک  بنای تاریخی را تغییر کاربری دهیم مسائل مختلفی را باید در نظر بگیریم برای نمونه بررسی کنیم که حوزه نفوذ  کاربری ای که قرار است به این محل تاریخی تخصیصی دهیم چیست؟ آیا قرار است به یک محله، شهر یا کشور سرویس رسانی کند؟ یا اینکه ببینیم آیا کاربری که برای این مکان در نظر گرفته شده است در شان این بنا است یا نه برای مثال مدرسه فرانسوی ها دانشکده هنر های تجسمی شده است در این مورد تغیییر کاربری مکان شان ومنزلت آن را نیز حفظ کرده است.

این استاد مرمت افزود: در برخی از موارد بخش خصوصی وارد می شود، این بخش باید سود آوری خود را نیز مد نظر داشته باشد، در نتیجه در برخی از موارد تغییر کاربری، جنبه سودآوری بر همه جنبه های دیگر مسلط شده است و حتی می بینیم که معماری داخلی که در برخی از این بناها کار شده بسیار بازاری است برای مثال این بناها را به سفره خانه و چایخانه  با تزئیناتی که در شان بنا نیست، تبدیل می کنند چراکه در این موارد هدف جذب مشتری وسودآوری است.

حیدری در خصوص دخالت بخش خصوصی در مرمت آثار باستانی تصریح کرد: من معتقد هستم که بخش خصوصی باید سرمایه گذاری کند اما این کار باید با حساب و کتاب و ضابطه صورت بگیرد، در واقع بخش خصوصی باید کارشناسانی را در کنار خود داشته باشد و به ضوابط میراث فرهنگی پایبند باشد و از طرف دیگر میراث فرهنگی باید بر نحوه تغییر کاربری ها نظارت داشته باشد به گونه ای که هم هویت ملی بنا حفظ و هم توجیه اقتصادی برای سرمایه گذاری بخش خصوصی وجود داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه میراث فرهنگی نقش خود را به خوبی ایفا می کند، گفت: میراث فرهنگی در میان کوهی از مشکلات، نبود بودجه، کمبود پرسنل مجرب و...گیر افتاده است و نمی تواند به همه جا اشراف داشته باشد.

این استاد مرمت آثار باستانی ادامه داد: آثار تاریخی که شاخص نیستند برای مثال خانه های تاریخی که در بافت و محلات قدیمی هستند بسیار آرام و بی صدا از بین می روند و کمک به مالکان این خانه ها برای حفظ ونگهداری آن ها اولویت دارد، اما در بین آثار تاریخی که شاخص هستند پل خواجو بیش از سایرین نیاز به توجه دارد زیرا سنگ های آن که مربوط به عصر صفوی است در حال پوسته پوسته شدن است و نیاز به استحکام بخشی دارند.

کد خبر 397624

منبع: ایمنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۲۵۶۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: