Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه جامعه ــ دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ضمن اعلام اجرایی شدن هزار و 790 مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، مبهم و انشایی بودن مصوبات، فقدان نگاه نهادی و تقسیم کار ملی، فقدان پیوست‌های اجرایی، فقدان شاخص‌های ارزیابی و سنجش و ... را از دلایل اجرایی نشدن برخی از مصوبات این شورا اعلام کرد.

به گزارش ایکنا؛ سیدسعیدرضا عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، امروز 19 آذرماه، به مناسبت سی و پنجمین سالروز تأسیس شورای عالی انقلاب فرهنگی طی نشستی خبری به تشریح مباحث مرتبط با این شورا پرداخت و با اشاره به اینکه 35 سال از تأسیس شورای عالی انقلاب فرهنگی می‌گذرد و این شورا در تحولات انقلاب مشارکت داشته و پایه‌گذار تحولات متعددی بوده است، گفت: همیشه این موضوع در جوامع مطرح بوده که کدامیک از مباحث اقتصاد، سیاست و یا فرهنگ در جامعه اصل است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در گذشته زمانی اقتصاد و زمانی سیاست به عنوان اصل اولیه در جوامع مطرح شد اما اکنون تأکید می‌شود که فرهنگ باید اصل اساسی جوامع باشد و فرهنگ به متن و اصل اساسی زندگی مردم کشیده شده است.

وی با تأکید بر اینکه پایه اقتصاد و مصرف و الگوی سیاسی جوامع فرهنگ است، گفت: هزار و 200 میلیارد ریال یارانه در کشور هزینه می‌شود؛ این مقدار دو برابر و نیم بودجه امسال کشور است. در کشور ما به جای مصرف یک واحد انرژی، شش واحد انرژی مصرف می‌شود یعنی شش برابر نیاز انرژی مصرف می‌کنیم و این مسئله نشئت گرفته از فرهنگ مصرف ما است.

شاید جایگاه فرهنگ برای اهالی اقتصاد مشخص نیست

عاملی با مطرح کردن این مسئله که شاید جایگاه فرهنگ برای اهالی اقتصاد مشخص نیست و به همین دلیل توجه چندانی به آن ندارند، گفت: با تغییر بنیادین در نظام زندگی مواجه شده‌ایم که من از آن به دو فضایی شدن جهان تعبیر می‌کنم. یک فضای فیزیکی به عنوان جمهوری اسلامی ایران داریم که تحت مدیریت ماست و بر آن اشراف داریم؛ فضای دوم به عنوان فضای جهانی اینترنت که وقتی وارد آن می‌شویم با یک فضای باز مواجه می‌شویم.

وی ادامه داد: دهه‌های اول ظهور اینترنت دهه خیرگی آدم‌هایی بود که وارد فضای جدید شده بودند، به نحوی که این افراد به قالب و نظام حکمرانی توجه نمی‌کردند و به اینکه اینترنت اکنون تحت حاکمیت «ای کن»ها است و تمام «ای پی»هایی که ما مصرف می‌کنیم تحت حاکمیت آمریکا است. اما اکنون دولت‌ها هشیار شده‌اند و در حال طراحی شبکه‌های ملی اینترنت برای خود هستند.

اطلاعات شخصی کاربران در شبکه ملی اطلاعات وجود ندارد

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از تلاش موفق ایران از قرار دادن اطلاعات مهم کشور از جمله ثبت احوال، انرژی و ... در شبکه ملی اطلاعات سخن گفت و افزود: شبکه ملی اطلاعات برای حفاظت از داده‌های ملی کشور تأسیس شد و چیزی که در آن وجود ندارد اطلاعات شخصی کاربران است.

وی از تغییر مدام فرهنگ همه جوامع تحت تأثیر تغییرات مداوم فناوری سخن گفت و افزود: اکنون همه در معرض تکثر اطلاعات و فرهنگ‌ها قرار داریم و برای اینکه از فرهنگ جامعه صیانت کنیم باید به سیستم مدیریت اجتماعی کشور اشراف داشته باشیم. یکی از آرمان‌های انقلاب، استقرار سیستم عدالت اجتماعی در کشور بود که یکی از راه‌های قوی آن ایجاد سیستم است. عدالت اجتماعی یک نظام واره می‌خواهد و فضای دوم امکان ایجاد این نظام‌واره را فراهم کرده است. درست است که با ورود به فضای مجازی با چالش‌های استعمار سوم آمریکا مواجه هستیم اما این فضا قابلیت‌هایی دارد که می‌توانیم با بهره‌گیری از آن، آرمان‌های انقلاب را محقق کنیم.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه به ارائه گزارشی از عملکرد شورا در 35 سال اخیر پرداخت و گفت: در دو حوزه علم و فناوری و فرهنگ تاکنون دو هزار و 300 مصوبه داشته‌ایم که 66 درصد آنها مصوبات مربوط به علم و فناوری، 27 درصد فرهنگ و هشت درصد مصوبات مشترک بوده است. مصوبات در 28 قالب تهیه شده‌اند که این نقص است و باید تلاش کنیم قالب‌های کمتر و استاندارد به مصوبات دهیم.

وی ادامه داد: از تعداد کل مصوبات، هزار و 117 مصوبه مربوط به افراد بوده مانند رؤسای دانشگاه‌ها، نمایندگان شورا و ... که همگی اجرایی شده‌اند. از تعداد کل مصوبات هزار و 790 مصوبه اجرایی شده که هزار و 227 مصوبه (68 درصد) مربوط به حوزه علم و فناوری بوده است و 424 مصوبه که 23 درصد مصوبات بوده، مربوط به فرهنگ و 139 مصوبه اجرایی، مصوبات مشترک بوده است.

دلایل اجرایی نشدن برخی از مصوبات شورا

عاملی در خصوص دلایل اجرایی نشدن دیگر مصوبات شورا، گفت: مبهم و انشایی بودن مصوبات که البته هر چه به پیش رفته‌ایم از میزان ابهامات کاسته شده، فقدان نگاه نهادی و تقسیم کار ملی، فقدان پیوست‌های اجرایی، فقدان شاخص‌های ارزیابی و سنجش، فقدان ضمانت حقوقی و اجرایی و ضعف در مشارکت دستگاه‌ها در ارائه طرح به شورا از دلایل اجرایی نشدن مصوبات شورا بوده است.

وی با تأکید بر اینکه خود را مکلف به پیگیری اجرایی شدن مصوبات قبلی شورا می‌داند، گفت: باید اسناد مدام به روز شود و مصوبات ناظر بر فناوری‌های جدید باشد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در بخش پایانی سخنان خود دو اقدام برقراری ارتباط بین شوراها و کمیسیون‌های تخصصی در حوزه اجرایی فرهنگ و تعریف ستاد علم و فناوری و فرهنگ در ساختار دبیرخانه را از اقدامات مهم شورا برشمرد.

در ادامه عاملی در پاسخ به این سؤال که چرا شورا به سیاست‌گذاری و اجرا در حوزه آموزش عالی ورود می‌کند؟ گفت: حوزه سیاست‌گذاری علم و فناوری اعم از وزارت علوم، آموزش و پرورش و ... مربوط به شورا است و شورا وظیفه سیاست‌گذاری در این حوزه را دارد، چرا که اگر قرار بود مجری خود سیاست‌گذار نیز باشد، ممکن بود سوء‌استفاده‌هایی صورت گیرد. البته وزارتخانه‌های ذی‌نفع می‌توانند لایحه ارائه دهند و ما از بررسی این لوایح استقبال می‌کنیم.

این خبر تکمیل می‌شود.

گزارش تصویری نشست خبری را اینجا ببینید!

 

انتهای پیام

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۴۳۶۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: