Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-18@12:31:00 GMT

چگونه صنایع دستی موجب مقاوم سازی اقتصاد ایران می‌شود

تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۲۶۰۴۷۵۲۵

چگونه صنایع دستی موجب مقاوم سازی اقتصاد ایران می‌شود

تنوع رشته‌ها و تکثر تولیدات صنایع دستی و هنرهای سنتی ایران و پراکندگی وسیع آن در جغرافیا ایران پهناور، امکانی فراهم آورده تا مقوله اقتصاد و اشتغال بتواند به صورت موزون و تمرکززدا رشد پیدا کند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم،حجت اله مرادخانی - پژوهشگر هنر و مدرس دانشگاه و مشاور معاونت صنایع دستی کشور در مطلب پیش‌رو نوشت: بحران‌های اقتصادی به وجود آمده در دهه‌های اخیر، بسیاری از کشورها را بر آن داشته تا با مقاوم سازی ساختار اقتصاد خود، زمینه‌هایی را فراهم آورند تا عرصه اقتصادی آنها با کمترین هیجان انفعالی روبرو گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بحران اقتصادی ایجاد شده در بازه زمانی سال 2005 تا 2010 حتی بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا را درگیر کرد و حیات اجتماعی شهروندان و ثبات بازارهای آن را سخت با چالش روبرو کرد.

با این وجود ثبات اقتصادی جوامع با تهدیدهای مختلف دیگری هم می‌تواند مواجه باشد و این مسئله ای حساس و با اهمیت است.

بر همین اساس کشورها به دنبال مقاوم سازی ساختار اقتصادی خود برای ثبات و پایداری در شرایط مختلف هستند. مقوله ای که اهمیت آن در کشور ما نیز بسیار بالاست و در سیاست‌های اقتصاد مقاومتی تاکید ویژه ای بر آن شده است و در بند 12 از این سیاست‌ها افزایش قدرت مقاومت و کاهش آسیب پذیری اقتصاد کشور، به عنوان موضوعی حیاتی مطرح شده است.

بی تردید توسعه زیرساخت‌ها و مولفه‌های لازم برای این فرآیند مقاوم سازی اقتصاد و شناخت حوزه‌های اثربخش بر آن؛ امری مهم و ضرورتی حیاتی است. با توجه به شرایط موجود یکی از حوزه‌هایی که می‌تواند به این منظور مورد توجه قرار گیرد و زمینه‌هایی مناسب برای تقویت بنیان‌های اقتصادی کشور فراهم آورد، صنایع دستی و هنرهای سنتی است.

تنوع رشته‌ها و تکثر تولیدات صنایع دستی و هنرهای سنتی ایران و پراکندگی وسیع آن در جغرافیا ایران پهناور، امکانی فراهم آورده تا مقوله اقتصاد و اشتغال بتواند به صورت موزون و تمرکززدا رشد پیدا کند.

ارزش‌های فرهنگی و هویتی این آثار و ارزش افزوده اقتصادی آنها، ویژگی‌هایی کم نظیر است که با سرمایه گذاری و برنامه ریزی متمرکز، می‌توان انرژی فراوان نهفته در آنها را در فضای اقتصادی و اجتماعی کشور آزاد کرد. اقدامی سازنده که در نهایت منجر به مقاوم سازی اقتصاد و عرصه اشتغال در کشور خواهد شد.

توجه و باور به صنایع دستی در کنار این دستاوردهای استراتژیک، از نظر توسعه دیپلماسی فرهنگی نیز می تواند فرصت های زیادی را برای کشور فراهم آورده و زمینه ساز رونق صنایع فرهنگی و خلاق در ایران باشد. از آنجا که جذابیت های کاربردی و زیبایی شناسانه تولیدات صنایع دستی هر مخاطبی را متاثر می سازد، ارائه این آثار به مخاطبان دیگر کشورها، آنها را به طور مستقیم با ظرفیت های فرهنگ و هنر ایران آشنا می‌سازد و این خود یکی از موثرترین رویکردها برای خنثی سازی پروژه‌های ایران هراسی در دنیاست که موجب خواهد شد در بلند مدت گردشگر بیشتری به ایران وارد شود.

توسعه این تعاملات و ارتباطات بینافرهنگی یکی از رویکردهای رایج در دنیای امروز برای توسعه گردشگری کشورها و بهرمندی از دستاوردهای اقتصادی چشمگیر آن به شمار می رود.

توسعه صادرات صنایع دستی به کشورهای منطقه و جهان نیز یکی از اقدامات مهم در زمینه مقاوم سازی اقتصاد ایران خواهد بود. این محصولات از آنجا که محدودیت‌های سیاسی و تحریم‌های ظالمانه نمی‌تواند روند تولید و خلق آنها را متاثر سازد، با گفتگوهای سازنده و تعاملات اثربخش با کشورهای منطقه از طریق توانمندی‌های فرهنگی ایران می‌توان خط بطلان بر هرگونه تحریم و محدودیت غیرقانونی و غیرمنطقی علیه کشور کشید.

بنابراین با نگاه واقع بینانه به ظرفیت‌های کشور برای استحکام بخشی اقتصاد و اجتماع، ارزش افزوده فرهنگ و محصولات فرهنگی مانند صنایع دستی یکی از اثربخش ترین مولفه‌هاست. مقوله ای که باید امیدوار بود نهادهای متولی امر فرهنگ و اقتصاد ایران و رسانه‌ها نبست به برجسته سازی معرفی این قابلیت های اهتمام ویژه داشته باشند، تا اقشار جامعه متوجه این نیروی نهفته در کشور باشند.

انتهای پیام/

R1014143/P1014143/S2,23/CT1

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۴۷۵۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: