Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساتین»
2024-03-29@14:29:49 GMT

بیوگرافی زهرا شوقی ،مجری جوان تلویزیون +عکس

تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۲۶۰۶۰۹۷۷

بیوگرافی زهرا شوقی ،مجری جوان تلویزیون +عکس

تصاویر زهرا شوقی مجری سیمای خانواده و همسرش ، عکسهای زببا و با حجاب زهرا شوقی ، همسر زهرا شوقی کیست ،بیوگرافی زهرا شوقی مجری هفت ترانه

 

زهرا شوقی: اولین حقوقم ۲۰۰ تومان بود

دختر کوچکی که یک روز مانتوی مادر را می پوشید و در خانه راه می رفت و با خودش حرف می زد، اولین اجرای رادیویی‌اش را در ۱۴ سالگی روی آنتن برد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زهرا شوقی مجری جوان تلویزیون پس از سال ها اجرای برنامه رادیویی به تهران آمده و این روزها در شبکه سلامت اجرایی برنامه هایی همچون «همین امروز، همین امشب» را به عهده دارد.

وقتی از خاطرات کاری اش می گوید چشمانش برق می زند خود را مدیون پدر و مادری می داند که همیشه با او همگام و همقدم بوده اند. از اولین چک حقوق ۲۰۰۰ ریالی اش برایمان گفت که همچنان به یادگار نگاه داشته و بلاخره از دلتنگی دوری از خانواده.

***  ابتدا از او در مورد چگونگی ورودش به سازمان پرسیدم که گفت:

متولد سال ۱۳۶۲ در استان مرکزی هستم و از سال ۷۹ در مرکز صدا وسیمای اراک در رادیو مشغول به کار شدم. پس از آن در سال ۸۸ در طرح ساماندهی جذب سازمان شدم و بعد از مدتی به عنوان مامور به تهران آمدم. در تهران ابتدا ۵ سال در رادیو کارکردم و بعد به معاونت سیما آمدم. تا امروز در شبکه های رادیویی ورزش و جوان و در تلویزیون نیز در شبکه های جام جم، دو، شما و سلامت برنامه داشته ام.

***از سال های اولی که وارد رادیو اراک شدید بفرمایید؟

همیشه خداوند را شاکرم که کارم را از مرکز اراک شروع کردم از آنجا که این مرکز محیطی کوچک داشت برای یک دختر ۱۴ ساله بهترین محیط کسب تجربه و آموزش بود. نزدیک به سه ماه برای آشنایی با کار همراه مادرم به مرکز اراک می رفتیم. بعد از تست گویندگی در برنامه «سلام کوچولو» آغاز به کار کردم. «ایستگاه جوانی» برنامه دیگری بود که در سنین جوانی کار کردم و خاطرات خوبی با این برنامه دارم. همزمان با رادیو، کار کودک در تلویزیون را آغاز کردم که برایم تجربیات خوبی به ارمغان داشت.

پس از آن به تهران آمدم و در برنامه های متعددی در حوزه های مختلف مانند سلامت، اجتماعی و خانواده و سلامت اجرا کردم.

 

*** همزمانی کار و تحصیل چه مشکلاتی داشت؟

زمان تحصیل در مدرسه مشکل چندانی وجود نداشت ولی در دوره دانشگاه اساتید ایراد می گرفتند. در این دوره از تحصیل دچار مشکل شدم و به سختی این پروسه را گذراندم، زمانی که وارد صداوسیما شدم در آن مقطع سنی، کار محاسن و معایبی داشت. حسن کار ورود به اجتماع در سنین پایین و پختگی در عنفوان جوانی بود ولی باید قبول کرد چندان کودکی نکردم و از دوران نوجوانی و جوانی مانند بسیاری از هم سن و سال هایم لذت نبردم.

 

***  آیا خود شما یک روز به فرزندتان اجازه می دهید در سنین پایین وارد محیط کار شود؟

زمانی بحث منبع درآمد در یک خانواده است و زمانی شکوفا شدن خلاقیت کودک و حمایت فرزند نسبت به علایقی که دارد.  به نظرم باید این مساله را از هم تفکیک کرد. آن زمان تنها هفته ای دوبار برای ضبط به استودیوی رادیو می رفتم و وقتی اولین چک حقوقم به مبلغ ۲۰۰۰ ریال را دریافت کردم پدرم گفت این چک را به عنوان یادگار نگه دار و عین آن مبلغ را به من داد. می خواهم بگویم اگر کودکی را برای سود مادی به کار بگیریم عملی غیرانسانی است. در مورد سوال شما باید بگویم اگر مانند پدر و مادرم آنقدر باهوش باشم که بتوانم فرزندم را حمایت کنم که از درسش عقب نماند و خیلی درگیر کار نباشد اجازه می دهم در کاری تجربه کسب نماید.

 

***  از پدرو مادرتان بگویید چه ویژگی هایی در آنها سراغ دارید که دوست دارید؟

پدر و مادرم پنج فرزند دارند و من بچه میانی هستم. خیلی خوشحالم که در خانواده پر تعدادی زندگی می کنم و تنها نمی مانم، این شلوغی خانواده بسیار خوب است، با توجه به اینکه پدر و مادرم مانند همه والدین دغدغه تربیت و امرار معاش داشته اند همیشه پیش از آنکه پدر و مادر ما با شند دوستمان بودند. مهم‌ترین احساسی که از حضورشان در من به وجود می آید احساس امنیت است. خدا را برای درک متقابلی که بین ماست شکر می کنم.

 

*** از خواهر و برادرانتان بگویید ؟

ما دو خواهر و سه برادر هستیم، خواهرم بچه اول است و یک فرزند دارد و مشغول تدریس است. برادرم فرزند دوم خانواده و دو فرزند دارد. من سومین بچه خانواده شوقی هستم. بعد از من برادرم متولد سال ۶۷ است و در یکی از کارخانه های شهر اراک مشغول کار است. کوچک ترین برادرم هم معماری خوانده و دستی در طب سنتی دارد.

 

***  چقدر شغل شما در بین نوه های خانواده طرفدار دارد؟

جدیدا دختر بزرگ برادرم به کارم علاقمند شده و مدام از من سوال می کند که چگونه می تواند مجری شود مرتبا به او می گویم «چند سال صبر کن تا وارد مقطع راهنمایی بشوی و کلاس های آموزشی را بگذران» در این جا می خواهم درباره علاقه خیلی ها به کارهای هنری توضیحی بدهم، زمانی که وارد سازمان شدم کلاس های گویندگی خیلی زیاد بود اما الان باید والدین فرزندان خود را در کلاس های فن بیان و اجرا بگذارند تا آمادگی های اولیه ورود به این کار کسب کنند.

 

***  شما سابقه کار در شبکه استانی، برون مرزی و سراسری را دارید، و شانس این را داشته اید که در شبکه های مختلف با ماموریت های متفاوت کار کنید حتی در دو رسانه رادیو و تلویزیون هم کار کرده اید، با توجه به تجربیاتتان در هر یک از این حوزه ها کدام را ترجیح می دهید؟

نزدیک به بیست سال است که مشغول کار در سازمان صدا و سیما هستم، در این سال ها هم در رادیو کار کرده ام و هم در تلویزیون، اگر امروز بخواهم بین این دو انتخابی انجام دهم به مساله مالی آن فکر می کنم و برنامه ای را می پذیرم که درآمد بیشتری داشته باشد ولی به طور کلی رادیو برایم ارزشی خاص دارد. اجرای رادیویی بسیار جذاب و حرفه ای است. فرد باید تمام انرژی اش را در صدا متمرکز کند تا با مخاطب ارتباط برقرار کند. اینکه مخاطب تو را نمی بیند ولی همچنان می توانی احساست را به او منتقل کنی حس خوبی است. اما تلویزیون جذابیت های خودش را دارد. دکور، رنگ، صحنه، همه و همه جذابیت خاصی برای مجری دارد. از سوی دیگر مخاطب تو را می بیند و در بیرون از سازمان به تو واکنش نشان می دهد. از اجرا و برنامه شما تعریف می کنند و همه اینها باعث تشویق آدم و ایجاد روحیه مضاعف برای کار می شوند. به طور کلی کار کردن در رادیو و تلویزون هر دو برایم جالب و دوست داشتنی می باشد اما اگر بحث مالی را کنار بگذارم رادیو را بیشتر می پسندم.

 

*** شما در شبکه دو و سلامت کار کرده اید کار در کدام یک از این شبکه های را می پسندید؟

کلا برنامه های اجتماعی و خانوادگی را بیشتر دوست دارم. اما از سه سال پیش که در شبکه دو یک فنجان سلامت» را کار کردم و باعث شد، اطلاعاتم در حوزه سلامت بیشتر شود. مجری های رسانه باید در شاخه های تخصصی هدایت شوند و این مساله کمک زیادی به موفقیت برنامه خواهد کرد و کیفیت آن را بالا خواهد برد. الان که برنامه تخصصی سلامت را اجرا می کنم کاملا رضایت قلبی از کار خود دارم و فکر می کنم اگر در شبکه دیگری قرار باشد کار کنم «شوقی» به عنوان یک مجری در حوزه سلامت شناخته می شود .

 

*** تحصیلات یک مجری در چه زمینه ای باید باشد؟ یا به عبارت دیگر عقیده شما در مورد میزان و نوع تحصیلات یک مجری چیست؟

من فوق دیپلم حسابداری دارم و این رشته کاربردی در شغلم ندارد. فکر می کنم برای یک مجری رشته ادبیات فارسی بسیار خوب باشد ولی به طور کلی مطالعه در تمامی زمینه ها در شغل ما اهمیتی به سزا دارد.

 

***  چه آموزش های ضمن خدمتی را برای مجریان لازم می دانید؟

بین سال ۷۸ تا ۸۵ که در رادیو بودم، کلاس های فن بیان و اجرا را هر چند یک بار می گذراندیم اما در سیما این گونه آموزش ها ظاهرا نیست. پیشکسوت های زیادی داریم که می توانند خیلی چیزها را به ما آموزش دهند اینها سرمایه های ارزنده رسانه هستند که باید به آن توجه شود

 



***برخورد مخاطبان با شما چگونه است و فکر می کنید برنامه های سلامت محور توانسته است مخاطبان را جذب کند؟

خوشبختانه در کشوری زندگی می کنیم که مردمانی مهربان دارد، حتی زمانی که اجرای مناسبی هم نداشته ام بنده را مورد لطف خود قرار داده اند. در یکی دو سال اخیر که بحث سبک زندگی خیلی مهم شده مردم به برنامه های سلامت محور علاقمند شده اند و صدا و سیما یک منبع مطمئن در این زمینه برای مردم است و به آن اعتماد دارند.

 

*** اگر مجری نمی شدید چه شغلی را انتخاب می کردید؟

یک بار تست روانشناسی دادم و براساس پاسخ هایم به سوالات در انتها گفتند برای  کار در مهدکودک مناسب هستم. اما خودم به شغل گل فروشی علاقه زیادی دارم.

 

***اگر به گذشته برگردید چه کارهایی را انجام می دادید و یا برعکس انجام نمی دادید؟

اگر به عقب بر می گشتم همین مسیر را انتخاب می کردم و تنها شاید یکی دو انتخاب جسورانه تر انجام می دادم. مثلا در سال ۸۲ در رقابتی به نام «میکروفون طلایی» شرکت کردم. آن زمان من در مرکز اراک کار می کردم و شش هزار نفر در این رقابت شرکت کردند. در این دوره از رقابت ها رتبه  ششم شدم و به من پیشنهاد شد که در تهران مشغول به کار شوم اما آن جسارت را نداشتم و قبول نکردم. اگر به آن دوران بازگردم چنین پیشنهادی را می پذیرفتم.

 

*** تاثیر شبکه های مجازی در رسانه و تهدیدها و فرصت های به وجود آمده آن چیست ؟

این شبکه ها معایب و مزایای خود را دارند، شخصا در شبکه های مجازی فعالیت چندانی ندارم.  چون اطلاع رسانی های درستی در آن  انجام نمی شود. شایعه سازی در این شبکه ها زیاد است و متاسفانه جایی برای مجادله های بی پایان اقشار مختلف است. به نظر من شرط استفاده از این شبکه های مجازی داشتن سواد رسانه ای می باشد اما در کل ادغام این شبکه ها و رسانه بسیار خوب می باشد.

 

*** در برنامه ها چقدر از شبکه های اجتماعی استفاده می کنید؟

الان به درخواست تهیه کنندگان از این شبکه های اجتماعی در برنامه ها استفاده می شود، اما به شخصه زمانی که با تلفن با مخاطبان گفت وگو می کنم حس ارتباطی قوی تری دارم به طور کلی این شبکه ها احساس آدم ها را انتقال نمی دهند.

 

*** چه سنی را مناسب بازنشستگی یک مجری می دانید؟

تا زمانی که مخاطب مجری را دوست داشته باشد و مجری هم توان اجرا داشته باشد، زمانی را برای بازنشستگی قائل نیستم.

تاکنون اطلاعاتی از اینکه زهرا شوقی ازدواج کرده است و همسری دارد منتشر نشده است.

ساتین

منبع: ساتین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت saten.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساتین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۶۰۹۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: